• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KOUDY: reknu ti tajemstvi - tovarny zamestnavaji lidi schvalne, ne proto, ze by to neslo bez nich, ale proto ze nechteji “revoluci”, resp hladove udoli atd
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAWERICK: jasne, ale uz je to humanoidni bot kterej sebral cloveku praci a tech lidi bude v tovarnach min zatimco humanoidnich robotu vic. Doplni roboticky ramena, roboticky nakladace apod, takze tovarny budou moct jet 24/7, zadny odbory, zadny stavky atp. Tady si lidi myslej jak je to 20 let starej koncept a pritom vetsina modernich fabrik uz humanoidni roboty rok/dva testuje. Za 20 let je budeme mit doma my :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    KOUDY: To je ale to... Tohle je pořád fabrika a stroj designovanej na to aby tam byl a interagoval člověk... Proto tam jsou ty bezpečnosti dveře a tak
    Oni jen člověka nahradili robotem. Zvýší to efektivitu? Možná?
    Ale co by ji zvýšilo 100% by bylo ten dům, tu linku uvnitř a ty stroje postavit/přestavět tak že člověka jako faktor vyřadis úplně. To je to o čem jsem mluvil.
    Pak robot humanoidni být nemusí protože se nemusí "přizpůsobit prostředí".

Peknej příklad jsou ty sklady/distribuční centra Který jsou postavený tak že se tam člověk ani nedostane...
    Já zkusím někde najít nějaký videjko
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAWERICK: chtel bych ti nechat kapku nadeje ze my nyxaci rozumime vsemu, ale :)

BMW Deployment Update
    https://m.youtube.com/watch?v=WoXCHr1IaTM&pp=ygUKRmlndXJlIGJtdw==
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    KOUDY: Což je přesně ten případ kdy je humanoidni "general purpose" robot na nic :)))

Protože nikdy nebude tak efektivní jako specializovanej robot. A úplnej peak v efektivite pak je když je celá ta budova stavěna na to aby v ní ti roboti fungovali...

Jenže to je ta "high speed railway"... A ne fabrika plná Optimusu... Což je hyperloop :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAWERICK: elon to chce primarne pro svy tovarny kvuli zefektivneni vyroby :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ADAMIRA: Tak ono nemalo lidi kteří do toho dostatečně svítí (takže asi o tři mile víc než já:)) tvrdí že humanoidni robot je tak trochu k prdu na dost věcí právě proto že není dost specializovanej...

Na druhou stranu stranu kdyby byl ElMo takovej altruista jak se snaží sám sebe prezentovat tak se na Optimus vysere a dá ten budget třeba právě tomu BD už jen proto že jsou mile před nima...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TRANCEWARP: ja jsem na tom stejne a i po ty bitcoin vtipnosti v ods mi pirati vychazej jako nejmensi zlo, prestoze se spolcili ze zelenejma ktery chtej zrusit jadro..coz je fakt wtf..no ale to jsme tu offtopic uz..tak snad si me za to da nekdo do ignore!! 😀
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    KOUDY: nevol je, je to bohuzel banda egodebilu nahore, co si tam zadny chytry cleny nepusti
    jestli jim to tam hodim, tak si budu muset uhryzat ruku
    realne letos nemam koho volit, to se mi este nestalo
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MAWERICK: Shodou náhod jsem na něj dneska koukal, co se týká nějaký chůze tak o tři míle před Optimem tzn. už to vypadá jako člověk (což je pořád kurevsky málo, od "chodí jako člověk" tu máme lidi), nicméně co se týká motoriky a nějakejch rukama prováděnejch činností jsou na tom stejně jako Tesla, cca tři míle před startem :)

Inu kouzlo marketingu, pěkně to namaluj, ať to vypadá jak z filmu a lidi buou jásat nad výkalem ponořenym v jinym hovínku a ani na vteřinu se nezamyslí nad tím, jakej to má smysl :)))
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ADAMIRA: No co se Optimusu týká tak myslím že takový Boston Dynamics můžou být ještě tak dekádu úplně v klidu:)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OMNIHASH: jj také jsem to četl, tyhle názory budou dle mýho důvod toho proč je tenhle boss "former" :)

Ale pro kašpary a techbros doprý, každej rok jim ten "podzim" kdy budou v tesla továrnách tisíce robotů posunou, no problem :)

A přitom u klauna typu Musk je to vidět ještě mnohem víc než jinde, Tesla - ano vývoj jde nějak dopředu, můžeme se bavit o tom jak dobře nebo ne ale jde, ta auta se prodávaj (ano ted možná míň qale je to reálnej bussines) - SpaceX - vývoj jde evidetnně dopředu, je vidět že za poseldních X let posunul o ohodně, reálně ta firma funguje a vynáší náklad - reálnej bussines

Optimus - každej rok posledních X let dostaneš video kde dělá to samý, furt dokola, nic novýho, kus namalovanýho šrotu na úrovni smetáku ke kterýmu někdo přivázal mixér z 80 let - nula, nada - reakce techbros:

KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: bude. Nemam penize. Jsem jen chudy truhlar. Prodej akvarko a posli mi neco a ja si tam nekoho dam. Ber to jako kapku nadeje.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: ne, kapacita je 5+5 lidí za každej rok prémiovky. Pro takovýho geniálního investora tvýho kalibru určitě nebude problém přispět tak velkou částkou, že tam zvladneš narvat každýho aktivního uživatele třikrát, ostatně to nebude ani desetina toho, cos nedal na Kapku Naděje. A říkám ti to proto, že seš jediný ID, co tu na nyxu vídám pravidelně skuhrat, ať si ho tam lidi přidaj radši sami.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: Maximalni kapacita DI je 10 lidi a ja se do niceho vejit nepotrebuju, naopak jsem valnou vetsinu lidi a jejich fakeids uz pred asi rokem ci dvema z ignore smazal. Mozna sis toho zatim nevsiml, ale ja tu s lidma nemam problem. Oni tu maji problem semnou, Dockinezem, obcas Trancewarpem, Toxicmanem, Dzodzem a dalsima, kteri si myslime, ze Elon pred lety zmagoril at uz z drog, nebo z neceho jineho a je smutny to sledovat u vizionare jeho formatu, ale zaroven si nemyslime, ze je to neschopny hovado co nikdy nic nedokazalo, vsechny penize ma od otce a uz pri narozeni hajlovalo jako dalsich 15 lidi v tomhle klubu. Ja tu na kazdej prispevek urcitejch lidi nepotrebuju psat ze to jsou dezolati a libtardi nebo jim z jednoho prispevku rozporovat dve slova. Pokud tu nekdo neni schopnej normalni konstruktivni diskuze bez invektiv nebo mu dojdou po dvou prispevcich argumenty, tak at si me on da do ignore, ale pak tu nebreci kazdej patej prispevek ze me ma v ignore.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ADAMIRA: minulou show to tak bylo

Former Tesla Robotics Boss Casually Torches Elon Musk's Vision for Saving the Company
    https://futurism.com/former-tesla-robotics-boss-elon-musk-optimus
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OMNIHASH: Tak pokud je tohle pravda, tak je to evidentně DEI hire, fucking woke elon! :D
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ADAMIRA: mno furt je tak pade na pade šance, že ho ovládá nějakej animatronik ve vedlejší místnosti...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KOUDY: cywe maximální kapacita DI je snad sto lidí, jestli se do toho nezvládneš vejít, máš si to řešit se svým psychiatrem, a ne somrovat na internetech, ať si tě tam daj ostatní...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TRANCEWARP: Ja je asi budu volit, ale pst. Mistnim dezolatum kteri veri, ze Elon hajloval, leze do prdele rusku a znici svet to nerikej :D..Potrebuju aby si me jeste tri lidi dali do ignore a pak tu bude klid..a teda az mi Satai s huawei proxy telefonem prestane vsechno minusovat pres jeho fakeid Bumbar samozrejme :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PEJR: cool bro! Ten robot už umí chodit.... jak posranej důchodce... Dokonce už umí vzít kus železa a dát ho do krabice.... stejně rychle jako člověk.... teda, na 10x zrychlenym videu :D Když se budem hodně snažit tak v roce 2069 dokáže oloupat pomeranč, bro! Future is here bro! Do roka každej doma robotickýho kočího bro! Na Mars na odpolední výlet bro! :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam