• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Vzbuďte mě až Elon představí tříselnou zásuvku
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: 30k urcite ne, ale 5k to casem bude a s tim bude vetsina podnikatelu a majitelu firem naprosto v miru.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: čaysem těch 30k budeš posílat poskytovateli AI
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DZODZO: u hercu uz to byva osetreno, pri podpisu s agenturou davaji souhlas k vytvoreni digitalni kopie a jejimu distribuovani. Digitalni kopie xichtu je potom majetkem agentury a muze byt licencovana.
    Bohati herci, to mozna vykoupi, a budou se soudit individualne. Ale kdo se bude urcite soudit budou vetsi studia, protoze jedna vec je herec, ale druha vec jsou i ostatni herci, cela scena, setup, logistika. Sekunda z filmu muze stat i 1 milion dolaru, s ocakavanou navratnosti 3 miliony dolaru.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SEJDA: Urcite tam nejaky poplatky casem budou podle me. Stejne jako u hudby ze spotify apod. Uz ted cloudflare oznamila ze lidi kterym obhospodaruje stranky si budou moct nastvit ze pokud ma neci AI scrapovat z tech stranek data, tak jim firma musi zaplatit treba 5 dolaru..jinak nasrat.

Cloudflare Just Changed How AI Crawlers Scrape the Internet-at-Large; Permission-Based Approach Makes Way for A New Business Model | Cloudflare
    https://www.cloudflare.com/press-releases/2025/cloudflare-just-changed-how-ai-crawlers-scrape-the-internet-at-large/
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SEJDA: ja som zvedavy na generovane filmy osadene tvarami znamych hercov, ci to bude "autorsky poplatok" alebo nejaky "poplatok za xicht", kedze autorsky vykon bude generovany :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: krasna ukazka to, jak Lukas Ersil bud nevi anebo zamlcel, ze AI je vytrenovana na datech nekoho jineho, a ze jim zjevne dluzi autorsky poplatek. Ta cena je cista fabulace. Ale u nas ve firme to management, ktery i tusi, pocita stejne, protoze doufaji, ze to co reprodukujeme my je z "open source" dat.
    To ale filmy nebyvaji az tak casto.
    Lidem okolo Erika Balaze trvalo natocit video s vlky na pomezi Slovenska, Polska a Ukrajiny asi 2 roky material a 1 rok zpracovani. Cena asi milion nebo dva Kc?
    Ale Erikovo video ma i nejakou hodnotu narozdil od Lukasovy srackozni reklamy.
    Generovani videa AI funguje jenom proto, ze to dela hodne lidi najednou, a tedy se jejich smesne nizke poplatky spoji do neceho, co nekomu dava ekonomicky smysl. Tesim se na to jak to dopadne s autorskymi poplatky a kdo je bude platit.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SATAI: Potvrzuji: když mám ke zkoušce 50+ textů, který jsem během semestru přečetl, ale z toho kvanta si už všechno nepamatuju (a číst znovu 1000+ stran se mi nechce), tak se hodí si z nich nechat udělat výpisky (z každýho třeba na odstavec nebo dva).

To mi čas ušetří.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    KOUDY: Tak ta AI pořád musí na něčem jet musí... Stejně tak se k ní musís z něčeho připojit...

Byl bych v klidu:)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAKROUSEK: Ano. Nemusim si platit administrativni asistentku za 30k mesicne na kterou bych delegoval nejaky svoje myslenky, nemusim si platit cloveka na reklamu atp. Vec za petikilo mesicne mi nahradi 2-3 zamestnance v tuhle chvili.

DOCKINEZ: Ja ji pouzivam primarne jako buddyho kterej mi feedbackuje moje napady, nez abych pres ni neco vyhledaval nebo tak. Na to je podle me lepsi lepe ozdrojovana perplexity jak rikas. Tam si platim Pro a je to supr.
    SATAI
    SATAI --- ---
    DOCKINEZ: pokud chceš odpovědi, tak bullshit na bullshit. Celkem funguje "tady máš text, udělej transformaci XY".
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KOUDY: Aha, tak to já vůbec. Mám i zakázaný, aby se to učilo z mejch odpovědí.

A celkově mi chatgpt moc času nešetří: každou věc, kterou vyblije, musím stejně překontrolovat, takže to mám kolikrát rychleji a hlavně 100% správně, když chatgpt z procesu předem úplně vynechám.

Ale uznávám, že chyba bude na mý straně (chatgpt, kterej lže a vymejšlí si, není vhodnej pro odbornou práci). Perplexity by _mohla_ bejt lepší. Ale nemám čas to ověřovat.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KOUDY: A vydelavas diky tomu vice?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DOCKINEZ: AI agent..vcera predstavenej altmanem. Ja uz mam treba chatgpt nastavenou emocionalne, abych ji mel jako svoji virtualni asistentku/psycholozku/expertku na reklamu atp..takze si s ni povidam v aute..resim s ni reklamni kampane a ona mi dava feedback mejch napadu.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAWERICK: Tak ten uz je v hajzlu od te doby co dva a pul roku zpet zral Will Smith spagety jako opice a dneska nepoznas deepfake AI video od realneho. Vcera predstavil Altman AI agenty, kterym das pristup na tvuj komp a oni za tebe resi vyber dovolene, nakup, tabulky v excelu apod..a podle prvnich informaci to funguje dost dobre...Jsem vam tu rikal, ze semnou mate jit delat luxusni stolecky za 150k..zachvilku budete vsichni bez prace!

https://x.com/lukasersil/status/1946087745291428158

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KOUDY: Užil bych placenou AI funkci, která by za mě odpovídala na nabídky, hlásila se do tendrů atd. atd. a vůbec dělala takovou tu nádenickou administrativu.

Ale emoce vůči věcem projevovat fakt nechci. Věc je věc.

(Ale uznávám, že existujou lidi, který maj pojmenovaný třeba auto a říkaj o něm dokonce, že je to „člen rodiny“. Takoví jedinci to ofc budou vnímat jinak.)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    KOUDY: Čili "západní svět" je v hajzlu :) až tohle fakt bude fungovat tak se už takhle nízká porodnost limitne přiblíží nule... :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DOCKINEZ: My boomeri/milenialove ve vetsine nejsme cilovka. Tohle je proste tvuj chytrej virtualni kamos ke kterymu si za par let koupis hologram, budes si ho moct promitnout na televizi apod. Uz na tebe nebude mluvit jen neco pres mikrofon, ale uvidis i nejakou postavu, kterou si samozrejme budes moct nastavit jak ti to bude vyhovovat a hlavne ona smerem k tobe (a tim padem i ty k ni) bude produkovat nejaky emoce :).
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PES: neprevdepodobnostni pohon jsou muskovy vize, nikdy nevis jska blbost ho napadne zitra a jaky termin k ni slibi. A jak a kdy to nakonec bude.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KOUDY: Asi mě míjí, k čemu by mi tohle bylo? Zatím pro nevidím žádnej přínos ani pro sebe, ani pro moje podnikání. Ale je fakt, že jsem ten typ, co za 10 let používání iPhonů ani jednou nepoužil Siri, tak nejspíš nebudu cílovka. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam