• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS: ... chtěl jsem napsat "může mít zájem na dosažení monopolu ještě v jiné oblasti". Sorry
    SATAI
    SATAI --- ---
    Ol, lol

Tesla (TSLA) might lose its right to sell cars in California amid false advertising lawsuit | Electrek
    https://electrek.co/2025/07/21/tesla-tsla-might-lose-right-sell-cars-california-false-advertising-lawsuit/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: ano, ale ta špatná čast na monopolu je: a nikdo lepší ani nebude.

ne, že bych zrovna Trumpovu administrativu litoval. Ale celá představa, že monopol nějak sám od sebe bude pokračovat v úspěšné inovaci donkonečna.... no, nechme se překvapit, ostatně to sledujeme realitme (jasně: monopol může být dosažení monopolu v ještě další oblasti...)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: ze vlade kontrakty s Elonem usetrily desitky miliard dolaru a nikdo lepsi neni. Mas to treba i v tom screenu na kterej jsi reagoval :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: a Trumpova administrativa, když to zkusila, tak zjistila co?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Od toho mas smlouvu kterou vypovis a bude novy vyberko :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: ok, tak jasně. ale co udělá monopol, když mu dojdou peníze, který si napůjčoval na expanzi? no, zdraží... protože je to monopol, že jo...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Pro vsechny. Firma ma penize na investice ktery dokaze vyuzit efektivne a zlepsit svy produkty, stat/vlada usetri dost penez a vsichni jsou spokojeni. Zkus si treba vzit rozdil mezi ceskou postou a zasilkovnou. Ktera firma ti prijde efektivnejsi a vic inovujici?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: a soukromý monopol je samozřejmě efektivnější, než státní instituce... ale pro koho?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: No nic. Vyhral to ten nejlepsi a nejvyspelejsi a dokud ho ostatni technologicky a cenove nedozenou, tak bude mit monopol.
    PES
    PES --- ---
    DZODZO: tak Boeing jde od sloučení z McDonnell Douglas de-facto do pérdele, pane Hrábě...
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    XCHAOS: monopol myslis tym ako boeing nie je schopny dorucit to co slubil v pozadovanej kvalite (orion, sls)? vsak su tiez komfortne napojeni na statny cecok :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: ULA byla taky soukromá firma. Jenže monopolní. Jenže teď se monopol přesouvá ke SpaceX... co by se tak asi mohlo pokazit...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    D: “plosim plosim pohádku o mašince a pjincezne!”
    Grok: “raději pojď sehnat nejakej ketamin ty bolševickej buzerante!!!”

KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LOL, člověk odjede na pár dní na chatu válet si šunky, vrátí se a Koudy už vobskakuje Gretu, cool! Za mě velice pozitivní, opravdu posun od toho šukání špinavejch polštářů s našitym xichtěm Elona Muska.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    KOUDY: když jsem byl malej, tak za mě máma vždycky nakreslila obrázek a tím rozvíjela moje zájmy o umění.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PER2: Brr..me se nastesti Greta nikde nedotkla..jeste toho trochu :)..ale kdyz te tu prestanu trollit, tak nejaka AI vhodna pro deti ktera bude mit omezeny na co se deti muzou ptat a co muzou vyhledavat, ale muze jim pomoct tvorit hudbu, video apod a tim rozvijet jejich talent a zajmy..je imho velmi dobrej napad.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam