• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    https://x.com/elonmusk/status/1949673345567592869

tak snad stihne TSMC rozbehnut vyrobu v Arizone, nez si Cinania zacnu chrumkat na Taiwane :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: já jsem netvrdil že ho obhajuješ

Jako kolik? Od koho? Já si myslím o Muskovi jenom to nejhorší, ale TAK blbej zas neni.

IMHO měl jeden ze svých záchovatů goepolitické geniality, dal si moc velkou a hlavně chtěl bejt vidět, já bych v tom nehledal nic kompikovanějšího.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: prostě ho někdo mohl uplatit tak, že mu to stálo za to. (to není obhajoba, proboha!!!)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    XCHAOS: rozumím, ta finanční výhoda plynoucí z vypnutí stralinku v pro ukrajinu velice nevhodnou chvíli a jeho následné zapnutí

poměrně jednoduše bez emocí

jesusfuckingchrist :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: to by znělo blbě, přece má teď Trumpa, který Evropě vysvětlil, že na ní kašle...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ADAMIRA: mohla tam být samozřejmě daleko méně finanční motivace. Spousta pozdějších věcí kolem Elona se dá vysvětlit poměrně jendoduše a bez emocí prostě tak, že už mu dávno jde jen o prachy
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Ale pro některý lidi doprý, divim se že ten poslendí výpadek nesvedl na strach za jaderný války :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    to jo, bál se že rusko bude sestřelovat družice, jadernejma hlavicema... přidělanejma na T-14 Armata tanky létající ve stratosféře

prostě to ta mrdka vypla v rámci nějaký svý ketaminový šarády
    SATAI
    SATAI --- ---
    XCHAOS: jako že nic netuší ani o mezinárodním právu válečném? ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    No jsou to takové tu nuance mezi lethal a nonlethal vybavením. Elon se prostě bál, že by to z jeho družic udělalo legitimní vojenský cíl.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ALCATOR: proc se na to ptas me? Ja tu sluzbu neprovozuju. Muzu se jen domnivat ze je rozdil tu sluzbu pouzivat ke kominikaci a k navadeni dronu urcenejch k zabijeni. Ty tam ten rozdil treba nevidis a ja ti ho fakt nebudu vysvetlovat.
    PER2
    PER2 --- ---
    ALCATOR: muzou se branit na, podle muska, ukrajinskym uzemi (odecti krym a vychod), ale nemuzou utocit na rusama zabranym uzemi, protoze treti svetova, jednoduchy
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    KOUDY:

SpaceX's Starlink satellite internet service, which has provided Ukraine's military with broadband communications in its defense against Russia's military

Takže ONI SAMI říkají, že Starlink Ukrajině poskytli, aby se mohli bránit proti Ruské armádě. Jinak řečeno: Aby (i) Ukrajinská Armáda mohla efektivně provádět potřebnou komunikaci nutnou k obraně.

Takže znovu: Jaký je rozdíl mezi telefonátem "Rozjebte ty útočící bestie na sračky! Perte to do nich z raketometů!" a "Dróne, shoď granát na útočící bestie"?
    PER2
    PER2 --- ---
    terms and conditions je urcite dobra vymluva, ale krym je samozrejme rusky, jak pravil elmo ;)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KOUDY: A? To porad nerika nic o termsandconditions.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAKROUSEK: SpaceX's Starlink satellite internet service, which has provided Ukraine's military with broadband communications in its defense against Russia's military, was "never never meant to be weaponized," Gwynne Shotwell, SpaceX's president and chief operating officer, said during a conference in Washington, D.C. "However, Ukrainians have leveraged it in ways that were unintentional and not part of any agreement," she said.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KOUDY: Dyk tam pisou, ze to bylo impulzivni rozhodnuti Elma. Zadne termsandconditions.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ALCATOR: Proste poskytujes nejakou sluzbu a mas terms and conditions ne?..Kdyz si koupis cybertruck a nechas si ho bez povoleni nekam dovezt tak ti ho muzou vypnout..kdyz pouzivas starlink v rozporu s terms and conditions, tak ti ho muzou vypnout..Kdyz mas ucet na instaci nebo na facebooku a hazes tam svy pero a kozy..tak ti ten ucet vypnou...Ocividne si nekteri lidi furt myslej ze ty sluzby jsou navzdy vase kdyz si je platite a muzete si je pouzivat jak chcete..tak obcas prijde vystrizliveni...Me se na ten rozdil ptat nemusis. Ja tu sluzbu neposkytuju, nemam ji pronajatou a terms and conditions jsem necetl, ale niz mas clanky i s vysvetlenima kdyztak.Nijak to neobhajuju nebo nesoudim. Spis jsem na strane toho ze by se mela vybombardovat atomovkama moskva a byl by chvilku klid..ale ja jsem evropan kteryho tu rusaci (obrazne) tricet let okupovali..nejsem americkej businessman.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    KOUDY: Tohle je ale přece naprosto absurdní argument. Jaký je rozdíl mezi tím, jestli mobilní telefon použiješ pro přenos data mezi pilotem a drónem, a tím, když mobilní telefon použiješ pro přenos dat mezi Velitelstvím vzdušných sil a pilotem?

Proč je OK použít Starlink na vyslání rozkazu "Osmá četo, střílejte rakety středního doletu přes Dněpr!", ale není OK použít Starlink na vyslání rozkazu "shoď granát na nepřátelskou jednotku"??
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam