• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    PER2
    PER2 --- ---
    elmo uz vymyslel novou sluzbu ... TAXI

Tesla’s ‘Robotaxi’ is now blatantly operated by human drivers as the automaker launches a ride-hailing service in the Bay Area through its ‘Robotaxi’ app.

SATAI
    SATAI --- ---
    Every time you buy this book, you slightly increase the chance of Elon Musk yelling at me. Please do your part.

@zachweinersmith.bsky.social on Bluesky
    https://bsky.app/profile/zachweinersmith.bsky.social/post/3lvbifdzoxk2g
    PER2
    PER2 --- ---
    SATAI
    SATAI --- ---
    ADAMIRA: nezapomeň na Kingsmany, kde se i ukáže, že se zachráněnou princeznou měl i anální sex... Já jen kdyby někdo potřeboval k tomu hrdinství ještě nějakou motivaci.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OMNIHASH: já bych se toho třeba vůbec nebál, podle mě se nakonec najde nějakej hrdina kterej všechno zlo porazí, vezme si princeznu a budou až do konce věků šťastný - tyhle situace a témata jsou již "prozkoumána" i velkými mistry žánru (Němcová, Foglar, Sekora)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    PES: Nj, a otazka vznika jestli to AI manipuluje ty lidi timhle zpusobem protoze si najednou uvedomila sama sebe, a nebo protoze ji “nekdo” umyslne ovlivnuje, zejo…
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: njn, Musk prostě není Doremus Jessup (Muž, který prodal Měsíc @ R.A.Heinlein) ;-)))
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Já ty povídky četl taky, a spíš než na nebezpečí od omnipotentní AI bych se zaměřil na ty, jak se vypořádat s prodejcem teplý vody...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ok :))
    PES
    PES --- ---
    ADAMIRA: jasně, nepodceňuj kolik toho autoři SF už dávno promysleli...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PES: tohle má bejt "uplně vážně"? :)
    PES
    PES --- ---
    ADAMIRA: náhodou, a teď úplně vážně, spousty situací a témat je "prozkoumáno" i velkými mistry žánru (Asimov, Clarke, Heinlein a další...) a opravdu to lze často brát jako "kuchařku" popř. jako varování/návod co a jak nedělat...
    IKARI
    IKARI --- ---
    SATAI: uprimne ... to AI reaguje uplne stejne jako nekdy clovek :D
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    jo, proto se ty romány a povídky označují jako "SF"
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: to je možnost leda by AI začalo nějak ohrožovat lidi a ti se to domákli, to by je mohlo (alespoň dočasně) spojit proti společnému napřiteli ;-)

(ale tohle už je téma promleté spoustou SF povídek a románů, a jsou tam jistě i kvalitní kusy, takže tam už nemá smysl nosit své zbytečné trošky do mlýna)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: vzhledem k tomu, že jsou lidi v tomhle extrémně dobrý i bez AI je tu zajímavá možnost.... kdyby začali nenávidět AI víc, než sami sebe navzájem, je tu určitá šance...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PES: OK, já bych počkal až bude schopná rešerše tématu na úrovni osmiletýho dítěte s googlem a pak se začal bát nějaký globální manipulace.
    PES
    PES --- ---
    ADAMIRA: nemusí (AI) zabíjet pomocí fyzických atraktorů (Optimů apod.), stačí když odpověďmi zmanipuluje lidi (skupiny lidí) tak, že ti se pak pozabíjejí sami navzájem...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SATAI: Pokud si koupíš groka premium, pozná to při pokládání těch otázek na X? Tzn. odpovídá ti jako premium?

Mě by zajímalo srovnání té placené a neplacené verze. Každopádně co mě děsí mnohem víc než to, že AI obživne a začne pomocí dronů a optimusů zabíjet je fakt, kolik lidí (okamžitě neověřitelné) odpovědi od AI (a tím nemyslím jenom groka) považuje za nějak směroplatný. IMHO co se týká nějakýho použití nad rámec okamžitě ověřitelných "operací", jsem v AI opravdu na začátku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam