• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    KAERO
    KAERO --- ---
    DOCKINEZ: jenze uz ted je povinny eCall. Predpokladam ze vyrobci integruji eCall do jednoho systemu se svym pripojenim (prece tam nebude strkat 2 samostatne anteny), takze abys zakazal infotainmentu pripojeni k siti, tak bys zaroven blokoval eCall, a pokud to budou delat lidi vic, tak se to bude urcite resit a pres STK.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KAERO: Před STK se připojíš, postahuješ aktualizace, pohoda...

Navíc pochybuju, že na STK budou zrovna tohle hned tak kontrolovat. Typů aut je milion, a kdyby se měli ke každýmu připojovat s diagnostikou, to by se jim produktivita snížila na polovičku.

Tobě někdy někdo kontroloval cokoliv, co souvisí s infotainmentem, asistentama apod.? Protože mně ne.
    KAERO
    KAERO --- ---
    DOCKINEZ: a pri nejblizsim STK te auto praskne ze nemelo spojeni 2 roky :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    PES: Třeba by šel namontovat takovej šikovnej přepínač, kterej „anténu“ vozu přepne na náhradní zátěž.

A auto holt bude v režimu, jako kdyby nemělo žádnej signál. :)
    PES
    PES --- ---
    DOCKINEZ: to nikdy nepřijde, nikdy nebudeš mít k dispozici popis funkcí HW/API atd.
    Se podívej na uzavřené FW dnes v mobilech či i jen v grafických kartách anebo i jednodušších čipech, třeba i blbý 3G/4G/5G USB modemy (a třeba jen slavné trable s usbmodeswitch) kam akorát lze slepě poslat "blob" výrobce (pokud lze alespoň tohle), o kterém prakticky netušíš co všechno s tím dělá (a milostivě k tomu je pár info o základní komunikaci).
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    PES: Živí mě jazyky a IT, dost peněz mám z AI, i když tu věc nesnáším. A jsem smířenej, že holt brzy bude AI aj v chytrý LED žárovce. Nemám s tím trabl, pokud to nebudu muset používat, podobně jako třeba nepoužívám Siri v iPhonu.

Ale ve věcech souvisejících s mou bezpečností AI fakt nechci. Ostatně connected bouchačku bych si taky nekoupil.

KOUDY: Já trochu doufám, že časem přijde custom firmware/hardware, díky kterým si z connected tabletu na kolečkách udělám auto :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DOCKINEZ: Tak to je potreba vybirat neco tak do roku 2020...vsechno dal uz jsou bohuzel connected mrdky. Jen cekam kdy se masivne rozsiri nejaky subscriptions.
    PES
    PES --- ---
    DOCKINEZ: no jo, já jsem prostě děsný zpátečník a konzerva...
    ...a také už jsem za život viděl dost pastí a pekel, kam vedly většinou všechny ty "dobré úmysly"
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    PES: Ó ty malověrný, tobě se nelíbí, že si můžeš pustit Netflix, zatímco tvoje auto předává tvý data k monetizaci?
    PES
    PES --- ---
    Resp. žádné "connected"
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Nejradši bych _dobrý_ auto, který mě nebude otravovat píčovinama a nějakou chvíli vydrží.

Ale s tímhle požadavkem jsem asi tak 20 let za zenitem bez ohledu na zemi výroby, vyprovodím se sám :)
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: nejlépe žádný s počítačem :-)))
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Takze by sis radsi vybral cinsky auto nez americky?
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: ale vždyť Tesla také bije černochy...
    ... zabíjí lidi a ještě kryje FSD
    PES
    PES --- ---
    SATAI: Strana nemá důvod až dokud by nevypukl nějaký konflikt (třeba obchodní válka), do té doby si přece prozradí a nezařízne infiltrační špionážní jednotky. které si navíc zaplatí, provozuje, udržuje, krmí a do všemožných bezpečnostních míst sám doveze protivník
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Na tom prece nezalezi. Dulezity je ze tesla krachne a vsichni budem jezdit v huawei autickach ktery zabijej miliony lidi na namesti nebeskyho klidu! Radujme se a velebme nase cinske vudce.
    SATAI
    SATAI --- ---
    PES: zase bude legrace sledovat, zda jim je dřív zakáže EU nebo brickne Strana ;-)
    PES
    PES --- ---
    Schválně, za jak dlouho bude EU zakazovat čínské EV kvůli špionáži a kyber-riziku? Kolik vyhozených peněz to pro majitele bude? Jen tak úvahy o dalším vývoji...
    SATAI
    SATAI --- ---
    JIMIQ: Škoda, Škoda jede...
    RSZ
    RSZ --- ---
    JIMIQ: hm, stellantis teda příležitost za pačesy moc nečapnul, když mu hjundé a geely šlapou na paty
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam