ALMAD: on ten "boj proti regulaci" dosáhl měřítka, jakým bylo u klasické komunistické levice dogma o "diktatuře proletariátu". Prostě nějaký klasik daného myšlenkového směru utrousí nějaké moudro v éře, kdy to možná bylo relevantní - pak se toho sekta drží a snaží se to realizovat za každou cenu.
Co se konkrétně Elona týče, tak by to chtělo, aby to někdo řekl nahlas: Elon reálně hrozí stát se něčím, jako se Stalin stal pro komunistické hnutí nebo Hitler pro původní proto-fašistické hnutí ("revoluční konzervativismus" mohl snadno skončit jako relativně neškodné ezo hnutí, které si bude ulítat na cosplay, biopotravinách a Dračím doupěti... chybělo málo)
Co se KOUDYho týče, přirovnal bych jeho roli k roli komunistického novináře Fučíka ve 30.letech 20.století: tedy v době, kdy už řada lidí tušila, že něco je špatně, mohl levicový intelektuál zaujmout buď pozici Orwella (ale koneckonců i českých interbrigadistů ve Španělsku, kteří pak po převzetí moci v roce 1948 skončili špatně, protože prostě věděli, co neměli) a nebo pozici Fučíka.
Ačkoliv mi libertariánství v 90tých a nultých letech bylo blízké (já kupodivu tehdy zaplatil i nějaké daně, a zálohy na daně a byla to tehdy progresivní sazba., pak mi zase Paroubek donutil přihlásit se k DPH kvůli obratu živnosti, apod.), tak ta podoba, ke které dospělo v osobě Elona Muska i všech protagonistů AI bubliny je mi tak málo sympatická, jako by nějakému ranému levicovému aktivistovi z éry před 1.světovou válkou (dejme tomu Františku Gellnerovi, nebo tak) byla málo sympatická stalinská diktatura.
Dnešní éra je fáze Zvířecí farmy původní PC a internetové podnikatelské revoluce. Je totálním popřením původních ideálů.