• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Takhle. Je potreba si rict ze nas tu strasili pred ticeti lety tim ze nas aids vsechny zabije. Pred dvaceti lety to byla ozonova dira. Ted uz je to deset let globalni oteplovani. Pritom statistiky i lidi kteri se tomu dlouhodobe venuji (a nejsou biased jako ruzni vedci kteri dostavaji granty a podle toho rikaji co je potreba)..treba jako Gates rikaji ze lidstvu se hlavne diky technologiim tohle dari resit a bude to samozrejme pokracovat diky solarum a jinejm obnovitelnejm zdrojum, diky elektrickejm autum, lepsim palivum a motorizacim do tankeru a obecne lodi na prepravu zbozi v oceanech apod..Takze ne. Nevyresi to EU, omezeni a regulace. Vyresi to trh, technologie a inovace.

E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: no právě, proč myslíš že před 10 lety to byl jiný Elon?

A ten kult vznikl přece už v době těch raket.. Připustit, že tenkrát to bylo to samý, přes spoustu "Always has been" momentů od tý doby je asi těžký..
    PES
    PES --- ---
    E2E4: tohle tady na mne vytáhne vždy někdo, když nemá protiargument, takže nepřekvapuješ :-)))
    PES
    PES --- ---
    ERVIN:
    Spor o globální oteplování – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Spor_o_glob%C3%A1ln%C3%AD_oteplov%C3%A1n%C3%AD

a tam včetně odkazů na zdroje.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    PES: Prosímtě, mohl bys to zdrojivat?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Tak dotace ziskavas protoze menis svet k lepsimu zejo. Podivej se na Norsko a elektromobily treba. Pripadne na emisni povolenky nebo evropsky dotace na cinsky solary.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: hlavně byli naivní, pokud si mysleli že cokoliv dělal/dělá pro boj proti GW...
    ... možná se tak tvářil, ale cílem bylo získat dotace, protože když hloupí rozdávají, byl by hloupější, kdyby si nevzal.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Tady je hrozne videt stejnej efekt jako u apple ovci za jobse, kolik nyxaku si tu Elona strasne idealizovalo a byli takzvane delulu a najednou otocili o 180 stupnu po jeho koupi twitteru. Je to jak kdyby si Greticka koupila Jaguar a zacala platit dane. Fakt vtipny to sledovat.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: ono by se to dalo zobecnit na "nikdy nevěř nikomu cizímu, že to s Tebou myslí dobře" (akorát u aktivistů, byrokratů, politiků a oligarchů/boháčů je to extra umocněno)...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Nikdy never miliardarum, ze to s tebou myslej dobre. To je zakladni pravidlo. Fascinuje me ze to tu stale nekteri nechapou.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: dobře, ale tak já mluvím o době před deseti lety. Abych se opět přesunul do meziválečného období: pro mě jsou pochopitelní různí intelektuálové, avantgardisté, apod. kteří se po hrůzách 1.světové války orientovali na raný komunismus, i když reálně podlehli nějakému klamu už tehdy, ale ne tak zřejmému. Stejně tak já jsem se orientoval na Elona, protože na elektromobilitu a vícenásobně použitelné rakety jsem tak nějak od dětství věřil... nebo jak to nazvat. A kdo mi dá to, na co věřím, přece "nemůže být špatný člověk"

Věřit tomu i ve chvíli, kdy si Elon naplno rozvinul kult osobnosti, to ale pokládám za nezodpovědné. Jestli nás něco 20.století naučilo, tak je to, že kult osobnosti je špatně (pokud to teda nejsou Beatles, samozřejmě)
    PES
    PES --- ---
    Jinak klidně pište dál, bavím se, jak to tady budu "schytávat" ;-)))
    PES
    PES --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK:
    Studie z roku 2018 ukázala, že modely na základě teplot povrchu systematicky nadhodnocují předvídané nárůsty extrémů.

...

Analýzy historických dat (IBTrACS, NOAA) ukazují, že globální počet hurikánů od 70. let nevykazuje statisticky významný trend – zůstává přibližně stabilní, s velkou meziroční variabilitou. - takže si stačí vybírat "vhodný úsek" a ten pak proložit přímkou či exponenciálou a Doomsday předpovědi se dají sekat jak Baťa cvičky

a tak dále.

A hladina moře kolísá stále, byly třeba doby, kdy Británie nebyla ostrov, ale dnes tam máme mělký šelf poměrně daleko (stačí se podívat na hloubky moře od ústí Temže směrem na východ/jihovýchod) a ani ten průliv není extra hluboký.

Akorát tehdy nebyli vědci, kteří by veleli spáchat sebevraždu pro zachování nezaplavené pevniny mezi dnešní FR a GB.
    PES
    PES --- ---
    E2E4: hele, celou dobu (když šlo o cenzuru, která se levičákům a woke v USA líbila stejně jako EUrobyrokratů), tak zrovna všechny ty Komise a Regulatoři a s nimi i nadšeně jejich ovce tvrdili, že soukromá síť = soukromá pravidla a že rozhodně nejde o cenzuru (i když to cenzura byla a dirigovali ji právě i ti zmínění - což na ně nakonec prasklo, zveřejnil to Musk po převzetí Twitteru, práskl to nakonec i Cukřík, když po volbách musel políbit prsten DT)...
    ...no a najednou licoměrně mají titíž strašně starostí o to, že by lidi (uživatelé) mohli být zmatení. Ale když jim tlačili svoje lži, to bylo všechno v pořádku...
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    KOUDY: u té Moldávie naráží na tohle?
    "This year, the EU deployed what it called a Hybrid Rapid Response Team to support Moldova against foreign interference and gave the government access to the EU Cybersecurity Reserve. It also created a regional hub of the European Digital Media Observatory (EDMO) to focus on Russian disinformation in Moldova and elsewhere."

https://edition.cnn.com/2025/09/30/europe/moldovas-election-lessons-europe-intl

To ti přijde špatně?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    XCHAOS: mně tahle naivita nepřestává prekvapovat.

Elon je mistr marketingu a PR, novovoby Barnum. to co říká, přece není cíl, ale jen prostředek - viz to, jaké vsechny veletoče udělal. pořád to je "zachránim vás grandiózní vizi" - ať už je to Mars, udržitelnost, nebo dneska AI datacentra na orbitu..
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PES: já myslím že už jsi za hranou toho že bys to nahlédl, ale všiml sis, že Elon dostal pokutu za svoji vlastní hloupost (když zavedl Blue tickz za peníze, bylo z toho mrzeni s fake účty a odešli mu zadavatelé reklamy), opřel se do EU.. ale tebe utáhl na globální oteplování?

a že nevidíš nekonzistence - přece to byl Elon kdo bojoval proti klimatické změně.. nebo že hajlujici fašista demontující demokracii v USA, jednu dobu dokonce nikým nevolený "ministr pro úspory" říká, že EU je fasisticka a nedemokratická..
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Nacickove z nemecka konecne prozreli!

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam