KOUDY: ale v té době bys měl jiné přesvědčení :-) tvoje dnešní přesvědčení je taky produkt médií, doby a nějakých osobních kontaktů. Pravda, nebylo by to asi tolik cool. V zásadě ale lidé, schopní uspět v jednom druhy systému, často jsou úspěšní i v jiném. Úspěch často souvisí nejen se schopností, ale i s ochotou zapojit se do nějakých sofistikovaných sociálních her (ale jako asi nestačí jen ta ochota, to je pravda).
Jako já tě vůbec neznám, popravdě. Ale na více místech jsem zdůrazňoval, že inteligence není diagnóza, kterou by si člověk měl dělat sám. Obecně to, jak se lokálně úspěšní hráči ve dnešní formě kapitalismu (která je ale něčím hodně jiným, než to slovo původně znamenalo - v dobrém i ve zlém) vidí jako takové Elonové Muskové v malém je... zvláštní. Samozřejmě, já jsem se jako někdo, kdo dokázal napsat v céčku primitivní parser textů, viděl jako následovnik průkopníků mikropočítačů ze 70tých let, to bylo taky bizarní. Rozdíl je asi jen v tom, že já už prošel nějakou sebereflexí.
Obecně si myslím, že nesmyslné formy snažení, které vedou pouze k negativním externalitám (např. mining kryptoměn) by spíš neměly být odměňovány. Můj názor ale nikoho nezajímá, protože se na něm nedá vydělat, chápu :-)