DOKIS: Proc zas rikas podle me? O tom co FSD zvladne mas videa na youtube treba..O tom co zvladne open claw agent mas taky videa na internetu. Pripadne si treba tady muzes poslechnout Jardu Becka, kterej svemu agentovi rekl ze se ma vzdelat a on se sam od sebe prihlasil na harward a stahnul si prednasky. Uz ted zijeme ve svete kdy nikdy nebudeme chytrejsi a vzdelanejsi jako jednotlivci nez ChatGPT a dnesni deti ho budou mit bezne v telefonu a bude to jejich nejlepsi kamos, psycholog, asistent, pravnik apod. Takova je realita. Neni to muj vymysl, neni to scifi, neni to libtarstdstvi ani dezolatstvi ani nic co by sis myslel.
automatizace tovaren je nekde uz na 90%..Lidi tam provadeji hlavne vystupni kontoly apod. Kdyz udelas vyrobni linky na cokoliv automatizovane zcela, tak muzou jet fulltime. I Cupr ti v podcastu rekne ze jejich robotickej sklad je z 90% autonomni a clovek jen dava ten nakup z bedny do tasky a tu pak da kuryr do dodavky a ze Cupr chce taky aby to casem delali roboti, protoze clovek to dela za pet minut a on chce aby to roboti delali za tri, protoze dve usetreny minuty na jeden nakup jsou ve vysledku strasne velky cislo a strasne usetrenejch penez. Musk premejsli jeste daleko efektivneji nez Cupr.
Ja delam v oboru, kde prijdes do rolls royce tovarny a tam ti udelaj auto na miru podle toho jak to chces ty a ty platis za ten podil rucni prace a za to ze budes mit doma nejakou vec vyrobenou na miru. Ze stejnyho duvodu si koupis treba vazu od Moseru zas 100k, protoze ji nevytocil robot, ale sklar. Roboticky rameno mi urcite pomuze stul ofrezovat, stejne jako to dneska dela CNC. Robot mi pomuze stul zvednout a otocit, ale urcite nenamicha podle citu spravny mnozstvi pigmentu, nenapadne ho kde by se hodila cim vylejt jaka dira ve dreve aby to bylo dobry apod, protoze robot bude vzdycky poslouchat pokyny a nikdy nebude mit ten craft. Je to asi jako srovnavat pixelovaty NFTcka a obraz od Picassa. NFTcka mas treba ikeu, kterou si koupis kdekoliv a sestavi ji prumerna zena. Drahej stul bezne vyrabi nekolik lidi a je to proces na 60 hodin.
Proto si myslim, ze nejakyho
J U N I O R N I H O..copywritera, grafika, pravnickyho koncipienta, programatora apod..AIcko nahradi. Seniornim lidem s dvaceti lety praxe to AIcko velmi ulehci praci a pomuze jim v ni. Nedokazu si ale predstavit (cti je to nemozny) ze humanoidni robot bude v pristich dvaceti letech dobrej instalater, elektrikar, truhlar apod.
$25K Table VS Active Construction Sitehttps://www.youtube.com/watch?v=HxxW3RsJGC0AI agenti berou práci🧑💻 Unhinged Bob🤖 Lokální vs. cloud modely🛡️ Perplexity computer🖥️https://www.youtube.com/watch?v=MmRfp4iL5CM