• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jejda. Velka AI firma dava za pravdu spis me, nez Stinkymu, omnihashovi nebo velkemu graffiti masterovi s remeslnym backgroundem z temu Ervinovi..Bentey stolecky pojedou dal.

ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PES: To nevím, prostě tam 4G/LTE/5G nenaběhne a telefon ukáže 3G (vulgo - bez internetu) - odzkoušeno na několika android / iphone telefonech, možná to znamená bez internetu a ty telefony to nemají jak jinak označit
    PES
    PES --- ---
    ADAMIRA: u nás ani v okolí se už 3G přece nepoužívá (opuštěno ve prospěch 4G/5G).
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PES: tak nic jinýho tam nechytnu (v 95% tam nic jinýcho nechytnu, je možny že položíš mobil na správný místo a na pár minut ti to chytne LTE ale to je fakt nepoužitelný a docela výjmečný) i na ofiko stránkách tmobile je to místo označený jako flek bez 5G/LTE.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SEJDA: Ah, díky. Na mobilu vidím leda p***u.

Ale pobavilo mě to.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DOCKINEZ: Gork s jointem asi nebude Grog. Nebo jsem neco zaspal?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Grok dobře zlobří :)

TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    OMNIHASH: to je ten trik: obyvatel, ne uzemi
    ja tu mam dve carky na mobilu kdyz to dobre jde a to neutahne ani zoom call poradne
    starlink a jsem na tom jak v praze
    PES
    PES --- ---
    ADAMIRA: 3G už tam není ani náhodou...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OMNIHASH: Já třeba tu smůlu mám a na chatě jsem v nepokrtym ďolíku (potažmo je tam 3G).

Jako je to kus od prahy, docela obydelnej, nebudu lhát, ne že bych ten interent fakt potřeboval (akorát mi to na tomhle místě eliminuje HO) - ale jako tuhle loterii jsem výhrát nechtěl.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    OMNIHASH: 4G te pokryje, ale da ti jenom 5Mpbs kdyz nejsi dost blizko.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TRANCEWARP: T-mobile se kasá, že 4G pokrejvá 99.5% obyvatel, buď máš fakt smůlu, nebo bydlíš na strašný pastoušce :)
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    OMNIHASH: mel... ale neni... 20mbps wifi za 500 mesicne
    je to hodne stranou
    starlink slape krasne a ocividne pridali dalsi satelity, takze uz nemam vypadky ani kdyz mi tam trochu brani strom ve vyhledu
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TRANCEWARP: jestli máš barák, tak starlink nepotřebuješ, tam by měl bejt normální signál víceméně by default... tohle se týká míst typu Luzenský údolí.
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    OMNIHASH: ja mam na sumave barak a pracuju remote, takze rychlej net je nutnost
    ale nastesti v Boha neverim, takze pohoda, to musi bejt vopruz, kdyz to naznacuje, ze nemas bejt furt online... to by si nas AI spasitel nedovolil
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TRANCEWARP: jede to kolem 2 mbps, když není připojenejch moc lidí. A upřímně, jestli nedokážeš na tyvole Šumavě přežít bez signálu, asi ti chce bůh naznačit, že jsi slepá vývojová větev...
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    OMNIHASH: edge nejede... to E znamena Error :))))
    nicmene furt je to pres satelit a muze to uz znamenat rozdil mezi zivotem a smrti v nekterejch oblastech...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TRANCEWARP: tak zatím je to klasická Elonova vějička, co jednou vyvine.... momentálně to jede tak jak edge
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Je uklidňující vědět, že místní elita ví lépe než zaměstnanci, jak měli hlasovat.
    https://www.reuters.com/business/world-at-work/german-union-aims-breakthrough-tesla-berlin-plant-2026-03-04/
    PES
    PES --- ---
    TRANCEWARP: tak je to pár kilometrů (tedy do 550km) a ještě přímým směrem, to my si akorát neuvědomujeme jak daleko se ten cca 1 Watt signál propaguje. Tady na Zemi se to nezdá, protože terénní překážky a zakřivení Země udělá svoje, ale ono to zase tak daleko není, navíc i útlum v atmosféře je v tomto případě jen na malé části trasy. A samozřejmě plus navíc ty antény na družicích také nejsou žádný drobeček a mají dost velký zisk.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam