• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: Každý tam je kvůli tomu, aby z CN něco dostal a s nadějí, že by tam zpět i něco prodal...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Takze myslis ze Tim Cook, Musk a dalsi nejbohatsi manazeri nejvetsich korporaci kteri leteli s Donaldem do Ciny tam jsou kvuli drahejm kovum?
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: jistě, nemusí, ty vzácné kovy (a suroviny obecně), na kterých CN drží Ameriku pod krkem, ty si vykope a rafinuje sám...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Prave ze nemusi :)..ale jsem zvedavej na jednani kolem Iranu.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: TL;DR verze - letí lézt CN do zadele stejně jako DT a zbytek jeho suity, protože (bohužel) musí...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jak flexi! :D

KOUDY
    KOUDY --- ---
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    MAKROUSEK: Sice po par odkladech (nic zasadniho, na statni aparat naopak dokoce celkem svizne ;-) ), ale je to schvalene (jako L2). Ovsem pouze pro Holandsko, jinde v EU to neplati. Nekteri (napriklad Tesla) se pred tim tvarili, ze jakmile to jedna zeme schvali, zbytek uz bude formalita a pujde to rychle, ovsem to se zatim nestalo. Teoreticky je tam snad i nejaka moznost schvaleni pro celou EU, ale to aktualne nevypada moc pruchozi.

Velmi rychle po schvaleni vydala Tesla OTA update, ktery to v autech aktivoval. Alespon to jsem nekde videl. Jak, kdo a kde to presne muze pouzivat jsem nezkoumal.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Nizozemi je u patislava v ustavu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    DOKIS: Jak to vlastne dopadlo v tom Nizozemi?
    PES
    PES --- ---
    Hehehe, teď jsem v jedné diskusi o zřízení konektivity a jeden z TelCo KarTel, který tam nemá pevnou síť (optiku) dává varianty mikrovlnný spoj z nejbližšího stožáru (dle dohlednosti) anebo StarLink... 🤣🤣🤣
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    DOKIS: Ne, ze by to neco realne znamenalo, to jen Tesla a prislusne ministerstvo+urad ohlasili, ze o tom jednaji. Neni ani casovy plan, natoz nejaky realny vysledek. Ale 21.5. konci moznost koupit FSD v Irsku (pak uz bude jen predplatne), tak kupujte, kupujte, nebudou...
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    Tesla in talks with Irish Govt on self-driving approval
    https://www.rte.ie/news/business/2026/0510/1572395-tesla-ireland-fsd/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOLCON: Krasne potrollil ty lidi kteri rikaji jak odchazeji z Tesly nebo SpaceX a pak se ukazuje ze pro ty firmy nikdy nemakali, nebo to byli nejaci kontraktori s rocni smlouvou :))
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    KOUDY: Ad Astra!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    lovebrand

KOUDY
    KOUDY --- ---
    Dalsi clovek odchazi od despotickeho Elona.

PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    DZODZO: diskutovat? Já mám už nějakou dobu tenhle klub jako ekvivalent Ústavu. A to ani nevidím Koudyho
    SATAI
    SATAI --- ---
    DZODZO: 😂
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DZODZO: " vo svete velkych penazi vitazi chladna logika a nie emocie"

tak to naprostý douhlas, tesat do kamene!

Hlavně pro Muskovi techbro co si myslí že za dva roky budou Optimusové stavět šumperáky na Marsu, protože Musk bro, do toho nasype všechno protože je to vyzionář.... bro!
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SMI: aha, ja som zabudol, ze sem sa nechodi diskutovat, ale mlatit o hlavu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam