• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    PATISLAV: jako progresivni dat z platu je vazne mrdka
    navic to realne fakt nic nevyresi
    zdanit je treba majetek, ne prijem
    minimalne treba zdanit byty tak, ze uz nebudou vynaset vic, jak jiny investice
    a simsala bim, krize bydleni je vyresena

ale nema to v programu zadna strana :)
    PES
    PES --- ---
    PATISLAV: já Ti tvůj názor nevymlouvám, ale je úplně mimo - a přesně lidi jako ty se pak drbou na hlavě s větami " jak se tohle mohlo stát" , "jak to mohlo dojít takhle daleko"
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    TRANCEWARP: resp zavres, oblibena metoda lidstva na to, revoluce/valka

a to bych nerad
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    KOUDY: je to tak, zdaneni majetku je jedina cesta
    snizit masivne dane z prace
    zvysit dane z majetku

jinak nuzky nezavres
    a pak sem najednou komous a jindy sem hroznej kapitalista pro nektery id, ale vono to dava smysl
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TRANCEWARP: Vsak jsem to psal - [KOUDY @ Věci Veřejné - Fond je fond. Zjistěte si, zeptejte se právníků.] ale to je zas vina EU ktera to takhle 20 let zpet nastavila a firmy to zacaly vyuzivat..viz Irsko..ted evropa ty "dane" vymaha hlavne diky pokutam..

Rekordní pokuta pro Google potvrzena. Firma musí zaplatit 4,1 miliardy eur za prosazování svého vyhledávače na úkor konkurence | Hospodářské noviny (HN.cz)
    https://byznys.hn.cz/c1-67899960-rekordni-pokuta-pro-google-plati-firma-musi-zaplatit-4-1-miliardy-eur-za-prosazovani-sveho-vyhledavace-na-ukor-konkurence

Nicmene to ze donutit americky korporace aby tu platily nejaky vetsi dane ti deficity neurovna a v plusu nebudes, protoze je tu furt velka vrstva bohatejch evropanu kteri maji velkej majetek a ten je potreba vic danit. Psovi jsem sem hazel tabulku jaky jsou treba dane z nemovitosti v evropskejch zemich a jak nizky jsou u nas. Tohle kdyz trochu navysis tak dostanes rocne do rozpoctu vic penez nez od googlu.
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    KOUDY: no to je jedna cast ty mince, pak tu mas google, kterej dani v irsku naky drobny, metu a vsechny ty usa based firmy, co v evrope mega rejzujou a danej z toho drobacky

a protoze pak ty prachy potrebujes nekam ulejt a staty resej vsechno dotacema, tzn injekcema miliardarum (princip je ti snad jasnej), tak je tady sypes do bytu, ty se nedanej... a mas bytovou krizi... nikdy nepostavis vic bytu nez dokazes vytisknout penez

pisu to velmi zjednodusene, ale v principu to takhke maka

nase ekonomika neni fer, pracovni trh je vysmech, celej biz je rigged
    reseni? naucit se v tom chodit
    bohuzel
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TRANCEWARP: Na avatara se vyser..On je strasne hloupej..Argumentace s nim je kontraproduktivni.

TRANCEWARP: To samozrejme ma. Akcie twitteru zaplatis pujckama a investorama a za ty pujcky rucis svejma akciema. Pokud poseres rizeni svy firmy a akcie klesnou a investori budou chtit vyplatit, tak jdes do bankrotu.

Psovi jsem tu vysvetloval ze zdaneni prace je moc vysoky, ale prej lezu elonovi do prdele a bude gilotina..takze zbytecna diskuze.

Jinak cesti miliardari danej dost i v CR..Kellnerova sem presunula sidlo, Cupr tu ma rohlik a danej dost..Barta zaplatil pres miliardicku na danich apod. Diskuze je o tom ze kdyz lidi, kteri jsou chytrejsi, prubojnejsi a maj lepsi napady nez my a proto jsou narozdil od nas miliardari budes nutit aby ze svejch miliard ktery vydelaj dali pulku statu a oni uvidej ze stat s tema prachama nezachazi dobre..Fialuv kamos tu ma kampelicku, rath nese prachy v krabici..etc..Tak tihle miliardari ukazou statu fakace a radsi budou optimalizovat. Kellnerova chtela na bulovce postavit za pul miliardy pavilon. Ze svejch prachu. Pote co se zjistilo ze reditel dlouhy leta krade a jeho namestek ma 320 pozemku a bytu, tak se na to vysral a zrusila to. Proto maj miliardari svy nadace kam cpou prachy = optimalizujou a vedej kam jejich prachy jdou..na jakou pomoc a komu. Gatesovi tak defakto vymitili malarii v africe a zachranili dost zivotu..Myslis ze kdyby ty prachy dali americky vlade, tak udela to samy? Nope...Kdyz vis jak slozity a tezky je ty prachy vydelat..tak si proste potom rozmejslis jakym zpusobem se o ne podelit aby to bylo efektivni. Ja tomu naprosto rozumim.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TRANCEWARP: kdybychom tak měli funkční demokratickou občanskou společnost, která na AI datacentra a energii pro ně dokáže říct prostě ne...
    TRANCEWARP: což jsou ty tvoje protimluvy, no :)
    TRANCEWARP: no však. Schovávat se před realitou (globální změna klimatu, technologický dohled, dictatorship) je asi fajn pro tvou psýché, ale na faktech to nic nezmění. Píšu o budoucnosti a našem směřování, nepíšu o tom, že ty konkrétně se máš fajn a tudíž nevidíš důvod, proč by měla naše civilizace skončit jako dystopie, která přišla lidem ještě před pár rokama strašidelná a dnes ji nějaká miliarda a půl lidi na planetě prožívá.

Ty holt píšeš o pocitech, já o faktech.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TRANCEWARP:.tak ale zase nebylo povinný očkování a děti ti nenakazil woke myšlenkový virus ;-) reaktory byly ještě atomové, rakety z poctivýho nerezu a tak...
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    AVATAR: jinak vcer sem tu psal o tom, ze pristich deset let vidim jako cas ai valek, kde nam drony budou litat po cely planete, se uplne nevnimam jako nekdo s ruzovejma brejlema
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    AVATAR: to delame imho vsichni, ale ty si dospel k tomu, ze svet je uplne nahovno a ja k tomu, ze to tak hrozny zase neni

nemam ruzovy brejle, ale cestu dopredu vidim a subjektivne to vypada, ze se cejtim lip
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PES: co to je za píčovinu? Ty tvý "slibotechny z levice" mluví o zdanění miliardových majetků. O jakým bahnu to blábolíš? O jakým vyvlastnění to blábolíš? Přesně tenhle mindset jsem měl, když mi bylo dvacet a byl jsem hrozně proti nespravedlivý progresivní dani, protože jsem byl zmanipulovanej jako ty a myslel jsem si, že to je namířený proti mě, až budu jednou úspěšnej. lol
    TRANCEWARP: buď jsem biased nebo jen dokážu kriticky vyhodnocovat data, aniž bych se musel schovávat za růžový brýle. Definice slova dystopie je jasná a pro jistotu jsem ti ji sem napsal. Možná si ji přečti pořádně. Bias my ass. Fakta jsou fakta.
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    AVATAR: hele pochopit nekoho na internetu je pomerne slozita disciplina
    lidi sou slozity a maj ruzny nazory a pro ruzny situace je ruzne aplikujou
    me je jedno, kam si me zaradis :) ja fakt nejsem koudy ;))))
    ale nemam hodiny casu a uz vubec ne chut tady vysvetlovat svuj svetonazor, ale dam ti jeden hint, kterej ti snad trochu pomuze me pochopit a proc mozna vypadam nekonzistentne

moje zakladni presvedceni je, ze pravicaci maj pravdu
    a ze levicaci ji maj taky
    obe skupiny v necem a ve zbytku se myli
    takze nejsem ani jedno a vybiram si, co mi dava smysl
    jakejkoliv nazorovej proud sebou nese nutnost akceptovat nesmysly
    dokonce i fasouni maj v necem pravdu stejne jako komunisti, ac ty tam veru moc neni
    a hrozne zalezi na uhlu pohledu

realita je prilis slozita na to, abys mohl mit jeden nazor, co bude vzdy pravdivej

tak se snazim bejt co nejmin mimo, nekdy lip, nekdy hur
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    AVATAR: svet je stejne hroznej, jako byl dycky
    taky si mohl chodit sest dni do roboty zadarmo
    musel si mit 7 deti, abys mel sanci, ze jedno doroste do dospelosti
    nemel si leky na nic a pousteni zilou bylo leceni
    nedavno si nemohl opustit hranice, protoze te zastrelil pohranicnik
    a tak dale

realne je svet nejlepsi, co kdy byl

ne, je furt dost nahovno, nerikam, ze je skvelej

ale lepsi nikdy nebyl

ses hrozne biased contentem, kterej ocvidine pravidelne sledujes
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    KOUDY: to ja samozrejme chapu, setri pismenka
    ale level danovy optimalizace, kterej jako bohatej clovek dosahnes je obrovskej
    mas trilion dolaru, ale to nejsou penize, tak to nemuzes danit

jo ty si chces koupit twitter? tak to zaplatis akciema, co si nikdy nedanil? aha? a najednou to jsou penize :)))

ne kamo, neni to fer ani omylem

treba v cesku je zdaneni zamestnance 67%
    zamestnavatel veme kilo a ty si koupis po secteni dani veci za 33k

je to cely rigged as fuck
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Jako ze nepoznam ze kdyz tu nekdo rekne ze Tesla krachuje a ja mu reknu ze ne tak mam pravdu ja?..To je docela lehky poznat. Na to nemusis bejt nijak sebestrednej covece..Nebo kdyz sem nekdo napise ze Elon opetovny vynaseni nakladu do vesmiru nezmenil a ja mu reknu ze jo a hodim mu sem deset clanku kde dalsi lidi rikaj ze jo?..Na to taky nemusim bejt nijak sebestrednej..Nebo kdyz sem Sady napise ze humanoidni roboti v tovarnach nikdy nebudou a lidi nenahradej a ja mu sem hodim video od FigureAI kde jsou humanoidni roboti v tovarne bmw kteri tam normalne makaj? Spis ta tupost a sebestrednost a neschopnost videt realitu bude na druhy strane.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: Ty to nepoznáš a říkat ti to při tvé sebestředné zaslepenosti je házení perel sviním.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam