• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    TRANCEWARP: sry, ale ne. Pokud ti nestačí, že to dám do uvozovek a otazník na konci, pak jsi fakt blbej a diskuze s blbcem nemá smysl :)

Osobně si spíš myslím, že to je nějakej obrannej mechanismus tvýho mozku, kterej ignoruje nepříjemný myšlenky. Na jednu stranu je asi hezky žít v ignoraci, na druhou se s tebou nedá bavit
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    AVATAR: tak ja presne asi nechapu, na co se ptas ;)
    tak to zkus jak pro blbyho, jedno slovo na stranku )))
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    AVATAR: me uz korporat napad ukrad a agi na to nepotrebovali :D
    PES
    PES --- ---
    AVATAR: nemusí být ani AGI lepší - kolikrát se v historii prosadilo horší řešení, protože bylo levnější, rychlejší apod. (namátkou BetaMax vs. VHS - pro pamětníky ;-)) - proč by to nemohlo být stejně i takto, pokud to s AGI půjde rychleji a levněji, tak si ostatní (a lidé) prakticky ani neškrtnou...
    TRANCEWARP: pořád jsi mi neodpověděl. Politika by ti šla, no. Navíc teda teď říkáš, že dystopie je pravděpodobnější. Dva dny nazpět jsi psal, že věříš v pravý opak. To se pak těžko diskutuje. Omlouvám se, jestli jsem tě přesvědčil a teď z toho máš špatný spaní :)

Zkusím odpovědět za tebe - tvoje práce a zkušenosti nebudou mít žádnou hodnotu. Všechen online provoz ovládnou korporáty s přístupem k agi. I kdybys přišel s něčím novým (což nepřijdeš, protože AI na to přijde dříve), tak už tě nikdo nekoupí (jako to dělají korporáty dnes), ale na jeden prompt ti tvůj nápad ukradne a pomocí algoritmu protlačí a tvůj produkt zadupe do země.

Není to příjemný čtení, že? Nechceš rozjet nějakej fyzickej biz, dokud máš prachy? Já jsem bohužel těžký nemakčenko a kdykoli se pokusím o nějakou fyzickou činnost, okolí se mi směje, jak při tom vypadám a prachy na to, abych zaměstnával jiný lidi, nemám. Že máš ideální příležitost něco teď vytvořit je pravda. Jen by to mělo být spíš pěstování jídla nebo poskytování nějakého řemesla.

Pokud tedy stále věříš tomu, že je agi za rohem :)
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    AVATAR: ja tam vidim dve mozny budoucnosti:
    1/ nepravdepodobna - agi bude levna na provoz, podle me tezce nemozny s aktualnim tech stackem, ale treba se sama zlevni a navrhne se lip
    nicmene dejme tomu ze je levna a muzes ji realne pouzivat na cokoliv
    pak urcite dojde ke zmene zivota, jak ho zname
    za predpokladu, ze agi bude pracovat pro lidi a roboti budou pracovat pro lidi, tak bude zlatej vek
    totalni scifi, prace? co to je? to lidi driv delali?

1a/ agi bude levna, ale stejne ji nedostanou vsichni, udelas stratifikovanou spolecnost, kde nahore zijes ve startreku a dole v cyberpunk distopii

2/ pravdepodobna - agi nebude levna - naopak jeji provoz bude silene drahej, tak to podle me tedka spis vypada
    normalni clovek k ni nebude mit pristup, bude to vec pro velky firmy, staty a tak podobne
    lidi budou dal makat, ale vyvoj pujde rychle dopredu, k prospechu vladnoucich elit

moc by se mi libila varianta 1, ale jak tak na nas koukam, tak jedeme na cislo 2 a jeste to dame tem sockam dole (my vsichni) poradne sezrat

uz tedka nas squeezujou o vsechno, co jde
    cela ai bublina je btw nejspis obri investicni scam, tedka jsem cetl o tom kdo koho kde koupil a to tak smrdi umelym navysovanim zisku, az to boli

jednou veci jsem si jistej, ty, co ai vyrabi, nemaj dobry zamery
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    ADAMIRA: AGI vymysli, jak delat AGI levne ;-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    AVATAR: Co tě vede k tomu že bude levnější? Už teď začíná být "obyčejná" AI dost často dražší než zaměstnanec, JESTLI dosáhnem AGI na úrovni kterou si představujete, tak to bude vyžadovat X krát vyšší výkon a obecně náklady.
    TRANCEWARP: já bych rád znal odpověď na toto:

"Proč by někdo zaměstnával lidi, když bude agi lepší a pravděpodobně levnější? Jaký přínos budeš mít konkrétně ty oproti vyšší inteligenci, která dokáže vše vymýšlet, navrhnout a napsat lépe a rychleji, než celá tvoje firma dohromady i s pomocí dnešních nástrojů? K čemu si myslíš, že budeš v digitálu potřeba?"

Ptám se tě už počtvrté, zatím bez odpovědi.
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    SADY: rad se vratim k normalni debate, byl bys tak hodnej a zeptal se znova?
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    SADY: jako tady? ale tam neni otazka
    SADY
    SADY --- ---
    TRANCEWARP: ale kdyz jsme u te relevantnosti,
    me jsi take dvakrat neodpovedel...

chapu zes presycen, pusobi to vsak, ze odpoved nemas
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    PES: jo a co byla ta kravina?

nebo investice nejsou zdaneny?
    SADY
    SADY --- ---
    PES: ale tak to ze nejsi schopen pochopit a respektovat premisu, z tebe zadnyho genia nedela, spis hlupacka na urovni zaslepeneho koudacka

prinos dane z majetku, stejne jako progresivni dane z majetku, stejne jako progresivni dane z prijmu, je naprosto spocitatelna exaktni vec... cokoliv co placas, jsou jen hovna co maj zachranit tvuj mozek, aby si tohle nemusel priznat.. ale to je ryze tvuj subjektivni problem a nikoho to nezajima, tak tady prestan galuzit jak Grok tvl.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    PES: Elon uz rok kontroverzni neni. Donalda praisovat davno prestal a jede si zase tech a obcas nejaky uprchliky.
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: nahoď zase něco kontroverzního s Elonem ;-) ať je nějaká zábava místo toho vopruze
    PES
    PES --- ---
    TRANCEWARP: další vykrucování se, prostě to nedokážeš přiznat - napsal jsi kravinu a zapíráš a zapíráš, aby se ti nezbořila ta bublinka, fakt ubožáku...
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    PES: vidis, pro tebe je to boj, nekdo srabsky podle tebe vycouva z boje

akorat ja sem chodim vest inteligentni debaty a ta je s tebou nemozna, protoze postradas to prvni k ty debate potrebne

a tedka uz ses na urovni spamu
    PES
    PES --- ---
    TRANCEWARP: tak do toho, chudáčku, rychle se zavřít do své bezpečné bublinky, IGNORE !!!
    PES
    PES --- ---
    No vida, IGNORE - to je další level (j)elit - srabsky zmizet
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    KOUDY: je to zabava dneska )))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam