• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    SATAI
    SATAI --- ---
    Proč rozkuřovačku bohatých nehodíte do oboustranného?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: coze?
    XCHAOS: coze?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: Henry Ford se od Hitlera lišil jen v detailech a v tom, že svoje názory nedotáhle do konce. (a Hitler do levných aut taky fušoval, začal dálnicema, ale místo aut se pak válčilo, nakonec...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAWERICK: mě se taky zdá, že to vizionářství jen předstíral a udělal z nás užitečné idioty, co mu pomohli překonat nějakou počáteční bariéru (ve světě velkých peněz si na ideály naopak nikdo nehraje a ten vzestup kdyby byl klasickou cestou, tak by mu takhle neprošel, protože každej si tam jde za svým).

KOUDY: je to "too big to fail" a to znamená, že ho určitý struktury budou muset bailoutnout z jakýhokoliv průseru? Udělal SpaceX IPO sekeru, která možná dosáhne rekordních rozměrů, protože akcie se propadly? Nevadí, SpaceX je too big to fail, ty akce bude muset někdo skoupit.

Co se týče přímého potenciálu "evilness" dílčích technologií, jo to už je o tom, jak je kdo paranoidní, někdo podezřívá stát, jiný tajné služby, ještě někdo jiný Elona. To je dle vkusu každého pošuka, k tomu se nebudu vyjadřovat.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KARADUM: Ano pomohl..ale je tam takova byrokracie a regulace..ze se radsi vizionari vydavaji jinou cestou..hyperloop..boring company apod..Uz o tom Elon nekde mluvil. Nam v evrope to samozrejme prijde vtipny, protoze tu mame desitky let ve mestech metro..stejne jako cinanum prijde vtipna evropa co se technologii tyce.
    KARADUM
    KARADUM --- ---
    KOUDY: jenze v US (i u nas) by modernizace za rozumne penize pomohla nesmirne. Mohl by pro rychlost udelat US verzi Shinkansenu a stale by to bylo husty a hlavně funkční reseni. Vize co nema sanci fungovat je jako kdyby behal a rikal, ze bychom mohli uzivat teleporty a ze to uz staci jen postavit.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    (myslim zeleznice v americe je pomala..ne v cine..tam jsou v budoucnosti uz :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAWERICK: Zeleznice je samozrejme efektivni, ale pomala..Navic je to vizionar a byla to vize. Je to jako kdyz ti tu cesti vizionari z ceskejch drah reknou ze budeme mit rychlodrahu v roce 2050 z prahy do kladna..pritom dneska si zaletis do ciny a projedes se maglevem treba zejo..:)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAWERICK: No jasne. Ja nevidim za neuralinkem spatnej duvod..Stejne jako za vyrabenim raket a osidleni mesice a marsu spatnej duvod..Stejne jako nevidim za elektrickejma autama spatnej duvod..Za starlinkem taky nevidim spatnej duvod..Za humanoidnima robotama taky nevidim spatnej duvod..

nebo myslis ze Elonuv sen je vyrobit 10 milionu tesel a pak je na dalku ovladat a zabijet lidi na namestich jako to delaj cernossti migranti z afriky? Nebo myslis ze elonuv sen je aby 500M lidi pouzivalo starlink a on jim ho pak vypne? Nebo co je to pure evil? Ze podporil v politice jinyho kandidata nez se libi treba nam? Ten kadidat vyhral a podporilo ho plno lidi..proto vyhral..Chtela ho vetsina volicu.

o penezich ani moci nebo egu to neni. Precti si jeho zivotopis abys videl kolik mel penez skoro celej zivot. Bohatej je az poslednich pet-sest let..Predtim mel spis dluhy nebo zil dost na krev..spal v tovarne tesly....v kanclech spacex apod.

Co se podnikani tyce tak me prijde ze tesly jsou uspech, neuralink bude nejspis uspech..fsd zacina bejt uspech..spacex a starlink je uspech
    Urcite tam jsou i neuspechy..Ale to je jak u applu. Povede se ti iphone, ipad, macbook a pak chces udelat elektricky auto a to nevyjde..pak se ti zas povedou sluchatka a pak chces udelat AI Siri a to ti zas uplne nevyjde...Neni to jen u Elona..to beru ze o tom je proste podnikani. Nikdy nemas 100% uspesnost.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    On ten hyperloop je vlastně dobrej příklad celkem...

Kdyby šlo o to něco reálně zlepšit/pomoct tak to bude směřovat na železnici. Ta je po všech stránkách lepší a zrovna ta americká by nějakou modernizaci dost snesla...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    KOUDY: Myslím že se rozcházíme v tom chaotic good. Is myslim že je spíš chaotic evil. Stejně jako jiní takhle bohatý lidi... Jsou buď v chaotic nebo pure ale evil:)) ten rozdíl aspoň mezi námi dvěma je v tom že ty za tím h vidíš "dobré důvody". Já ne... Podle mě to jen a jen o penězích/moci/egu a jestli to pomůže je jen druhotny...

A co se tech tvrzení a podnikání týká tak se mi zdá (ale můžu se mýlit) že má uspesnost spíš malou. Fungují vlastně jen Tesla a SpaceX... Zbytek jeho endeavors nějak zmizel...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MAWERICK: Tak to uz jsem tu rikal ne? Podpora nekterejch politiku za me byla picovina, ale zaroven ziju v demokracii a kdybych povazoval za curaky vsechny kteri voli jinou stranu nez ja, tak co to o me vypovida? To je jak povazovat za curaky vsechny homosexualy nebo lidi co jezdej na kole ci vegany..Proste at si kazdej zere co chce a voli koho chce..Takze tam jsem neutralni...Muskovo rosambo s dcerou ktera se nechala preoperovat..Tam jsem taky takovej jako ze bych spis pockal az je tomu diteti 18 a pak at si se svym telem dela co chce..zaroven se ani Musk nezachoval uplne dobre...Co se tyce nejakyho Diabla..tak tam se Musk zachoval jako dement...Takze jako co resime? Neni to hitler jak tu nekteri dementi placaj picoviny, protoze z historie meli petku...Je to spis chaotic good typek, jako vetsina miliardaru, kterej chce pro svet dobro, ale jeho videni dobra je treba jiny, nez maj zas jiny lidi ne? Hodnekrat se ukazalo ze to co rekl pred peti-deseti lety se stalo a mel pravdu..u jinejch veci (treba hyperloop) zas pravdu nemel...

ale jako chodit do klubu o nejakym typkovi kteryho nesnasim a stalkovat kazdej jeho krok..to mi prijde fakt ujety..Misto toho abychom tu resili raketky, tesly a dalsi fajn veci ktery posouvaj lidstvo dopredu.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    KOUDY: Rakety a auta dobrý, ale to zbylé okolo nějak nesedí:)

Jak říkám. Hitler je hovadina. Ale "dobrej člověk" (či jak to nazvat) to teda rozhodně není.

Lhář a manipulátor? Určitě...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jeste ze se toho Hitler nedozil...aby ho volici spd a piratu srovnavali s americkejma miliardarema!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Presne. Kazdej koho fascinujou raketky, vesmir, nebo si mysli, ze budoucnost aut bude elektricka tak podporuje hitlera a je dusevne nemocnej :D..Jako kdybych slysel mluvit Patislava Okamuru tyve :)))

Podle me jsou teda spis dusevne nemocni lidi, kteri chodi do klubu o nekom koho nesnasej, ale pritom stalkujou kazdej jeho prd :D...Jak smutnej zivot musej takovi lidi mit :)))
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    Tak Hitlerem bych ho asi nenazyval, ale říkat/čekat že přinese Star Trek a ne v lepším případě Elysyum je přinejmenším naivní :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    PER2: kazdeho genia by destabilizovalo mit trilion dolaru, to je nejvyssi trest :))
    PER2
    PER2 --- ---
    SADY: "elon musk tvrdi" .. je neco jako: "rusko slibuje"

tady hater fred taky neni na elma pekny:
    Tesla's Elon Musk is having a generational meltdown | Electrek
    https://electrek.co/2026/07/30/tesla-elon-musk-2026-x-meltdown/
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Ten člověk je naprosto nepříčetnej. Imho lidi, co ho pořád podporujou, jako Koudy, jsem reálně duševně nemocný. Podle mě jsou ještě horší než náckové podporujícího Hitlera, protože o tom nebylo veřejně takový množství diskreditujících materiálů. Tohle už potřebuje úplně delulu ementálovej mozek.

(to mi vygeneroval Grok)

Instagram
    https://www.instagram.com/reel/DbesPfht8cj/?igsh=MWs5dnAwZTdldWZ3NA==
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam