• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DRAGON: já to nesleduju úplně do detailu, ale mám pocit že 2 soudní rozhodnutí (předběžný opatření) v souvislosti s Muskovym řáděním Trump už nerespektoval..
    PES
    PES --- ---
    Nedobrovolný pobyt astronomů na ISS skončí dříve, i tak přesluhují měsíce - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/technet/vesmir/vesmir-iss-boeing-cst-100-starliner-crew-dragon-spacex-posadka-mezinarodni-vesmirna-stanice.A250213_144804_tec_vesmir_vse

Stávající plány počítaly s tím, že astronauti Barry Wilmore a Sunita Williamsová z nevydařeného letu Starlineru se vrátí domů na konci března, kdy byl plánován let mise Crew-10. Tuto misi zajišťuje společnost SpaceX, která měla časové problémy s výrobou lodi Crew Dragon. Agentura NASA se však podle nového prohlášení rozhodla místo nově vyrobené použít loď, která již do vesmíru letěla. Díky tomu bude možné uspíšit start z 24. března na 12. března.

Po příletu Crew-10 na ISS se zpět na Zemi vydá posádka mise Crew-9, se kterou odletí i Wilmore a Williamsová.

Tak snad to nebude případ selhání "re-use" při letu s živou posádkou...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DRAGON: tesla je cisnke EV :D
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    DRAGON: v nasej vesnici a u nasich na slovensku asi tak 99% ludi netusi kto je musk a co robi, mozno v brne by to mohol nejaky zavistlivec obtahnut, ale to uz je potom skor ukazka jeho mentalnych kvalit nez vlastnika auta
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON:

Ty reakce "Ale Koudy, přece nemůžeš tvrdit, že homosexuálové způsobují hurikány a transky pády Windows." trochu doplní to, co zase zmrd blábolí ;-)
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON: jen je tu pak na tebe zírá velká vypatlaná díra ve tvaru Koudyho ;-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Po sedme. Me to ze zidle nijak nezveda a je mi to jedno :)..Zveda to ze zidle volice v usa a evrope, kteri voli ty strany ktere voli a proto pravice posiluje. Ja takovej volic nejsem a tyhle strany nevolim. takze treba tohle je lez a typicky ruska dezinformace - [PER2 @ Elon Musk respektive jeho firmy SpaceX (Falcon / Heavy / Dragon / Starship), Tesla, Starlink, Neuralink, Boring, xAI] . Pouze jsem se tu pokusil poukazat na to, jakym smerem svet posledni roky smeruje a ze tim smerem jde uz davno predtim, nez se Musk zacal srat do politiky a tim padem to neni diky nemu :)...Nikde jsem nepsal, ze s tim smerem souhlasim nebo ho dokonce vitam..protoze to tak neni. To bylo opet jen zbytecny obvineni nekterych nyxaku, kteri vubec necetli co pisu a kdyz napisu, ze gay martin hranac ve videu rekne nejakej nazor, tak si mysleli, ze je to automaticky i muj nazor :)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    DRAGON: takze vubec? Pozor na to operovanie s faktami, ja viem ze je to ironia aj bez smajliku, ale nie vsetci to tak vedia vnimat, zvlast v tom kontexte hladania pravdy :)

No, Messerschmitt planes did not start from navy ships. Messerschmitt was a German aircraft manufacturer known primarily for its land-based aircraft, especially during World War II. Their famous models like the Bf 109 and Me 262 were designed to operate from airfields, not naval vessels.

The concept of launching aircraft from ships was more commonly associated with the British, American, and Japanese navies, which developed aircraft carriers for this purpose. Germany did experiment with aircraft carriers, notably the "Graf Zeppelin," but it never became operational, and thus, Messerschmitt aircraft were not typically adapted for naval use in this way.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    DRAGON: ono na jejím odkaze je to krásně ustříhlé a neni tam vidět i to pokračování, zatimco u muska je ustříhlej i ten druhej hajlíček :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DRAGON: Mně to jako hajlování nepřijde (spíš jako pozdrav Vinnetoua, viz video níže), ale jak tu už X lidí napsalo, podstatný je úmysl.

Takže se zeptej Elona, jak to myslel. To je rozhodující.

Winnetou-Gruß
    https://youtu.be/IAviBwRVb1E
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DRAGON: Sice píšu něco jinýho, ale tím se vůbec nenech rozhodit bro. Ty máš přece jasno. A co nemá oporu v realitě, to si prostě vymyslíš. Možná důsledek všech těch drog, o kterých píšeš níže? :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON: Jo, ale to bylo loni ;-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DRAGON: Hele, buďto cituj, nebo mlč.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DRAGON: Jak píšu níže, s někým si mě pleteš.

Nejdřív si vymyslíš, že Muska hájím “všude”, teď zas halucinuješ o Brnu.

Doma je všechno ok? Nezdáš se zrovna v kondici.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    DRAGON: Není to jeho první exces, ale zatím "nejlepší" :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DRAGON: Meleš píčoviny bro a asi si mě s někým pleteš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam