• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    SEJDA: To, ze nejaka organizace prideluje "docasne SSN" znamena, ze jejich system neumi zpracovat cloveka bez SSN, tak si docasne nejake vlastni vymysli. Oficialne to cislo neexistuje. Ale aspon tam maji co napsat, nez si ten clovek pozada o SSN a prijde mu postou karticka.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KASPAREK: angolicky umis, tak sis hadam precetl SEJDA a ted si zazrakem vzpomenes, ze sis zadal o SSN.

Jsou vsichni fanboys desinformatora Muska sami desinformatori? ;)
    KASPAREK
    KASPAREK --- ---
    SEJDA: studenti pri zadosti o "work & holiday" si muzou zadat o trvaly SSN? Pochybuju ze jsem mel tehdy na vyber o jaky SSN si rict.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KASPAREK: takze sis pozadal o trvale SSN a ted jsi prekvapeny, ze mas trvale SSN?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Temporary SSN Assignment
    For nonresident employees who do not have an SSN at the time they begin work, a temporary Social Security Number will be assigned before payroll payments are made. Employees are still responsible for applying for a permanent SSN with the SSA at the appropriate time in order to provide their actual SSN to Payroll Services as soon as possible. If the SSN is not received in a timely manner, Payroll Services may require proof of the application.

Social Security Numbers for Non-U.S. Citizens | Payroll Services
    https://payroll.utexas.edu/payroll-info/ssn-for-non-us-citizens
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    SEJDA: Co je docasne SSN? Podle me to neexistuje (cimz nevylucuju ze je nejaka dalsi absurdita co neznam)

Types of Social Security Cards | SSA
    https://www.ssa.gov/ssnumber/cards.htm

Ale asi sme v #kecy sektoru :)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KASPAREK: ja jsem psal, ze docasne SSN dostavaji lidi s docasnymi pracovnimi vizy.
    KASPAREK
    KASPAREK --- ---
    SEJDA: presne, mel jsem studentske na 5 mesicu tusim, SSN mi neprijde docasny jak jsi psal vyse, ale normalne funkcni dal
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KASPAREK: to jsou docasna SSN
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KASPAREK: studenstkych viz je +/- 0,5 mil. za rok. Americanu je 335 mil. doposud bylo vydano 453.7 mil. SSN.
    Stale neplati, ze by vsichni americane meli svoje SSN.
    KASPAREK
    KASPAREK --- ---
    SEJDA: dyt SSN od buhvikdy dostava kazdorocne desitky tisic studentu co tam jezdili makat na leto, jestli to jeste funguje, kazdopadne to fungovalo x let a spousty jinych temporary viz na ruzny kratkodoby prace, vsichni dostanou SSN, to moje i 15 let potom co jsem tam byl v roce 2002 jako student porad funguje.

Nema vubec smysl to resit pokud k tomu nereknou zadny detaily.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ALMAD: Musk tvrdil, ze vice lidi pouzziva stejne SSN a nepredlozil zadny dukaz. Tedy se muzeme jenom dohadovat, co to znamena, ale da se tusit ze #americanu >> #SSN. No ted se ukalazo #americanu < #SSN. Coz sice absolutne nevyvraci to, ze nemuzou byt duplicity, ale alspon to vyvraci hoax, ze asi kazdy ma duplicitni SSN s nejmene polovinou fetaku a latinskoamerickych imigrantu a samozrejmne i afroamericanu.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    SEJDA: No ja to prace ctu tak ze “je hoax ze ten problem je v COBOL formatu data, fskutecnosti fakt podvod a je to dokazany mj. tim ze vic SSN nez Americanu”, ale priznavam ze uz muzu mit problem s pochopenim moderniho memetextu
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    KOUDY: Hele, a v cem je to hoax a v cem je vyvracenej? Krom toho co pise MAKROUSEK, tak doslova v tomhle klubu doslova tobe sem psal [ALMAD @ Elon Musk] , a ano plati to i opacne (jeden clovek muze mit vic SSN z ruznejch duvodu).

Ja zacinam chapat proc si dost lidi mysli ze jsou ty LLM AI superhuman, sice nemaj zadnou pamet a zadny porozumeni textu, ale to je furt lepsi, nez ti milovnici…
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KOUDY: Dyk jo, treba ja nejsem obcanem USA a mam SSN, pacto jsem kdysi pred dvaceti lety pracoval pro americkou firmu v Australii. Takovych bude nejmin sedesat milionu.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    PES: No, to castecne nejsou jizlivosti, ja si myslim ze to co tady pises se smajlikama je to nad jak tim Elon uvazuje: kdyz lidi a zakony nezapadaj do algoritmickejch struktur, meli bychom v ramci efektivity zmenit ty lidi a zakony, ne ty struktury. Change management je pro lamy, kdo je cool, tak pise a navrhuje z cisty vody.

Jinak SSN *ma* byt bizar, protoze se bavime o zemi co ma politicky odpor k obcankam a tomu, aby stat mel seznam lidi, protoze jakmile by je mel, tak muze vykonavat statni zvuli a Holokaust je jasnej dalsi krok. Trochunse to meni, ale spis v tech komunisticko-progresivních Kaliforniich, nez ze bys tim presvedcil nekoho v Texasu.
    PES
    PES --- ---
    SATAI: to snad až tolik nevadí, platné/aktivní by zůstalo jen jedno (ale fakt nuance SSN neznám - a raději ani nechci ;-) - stačí problémy s datovými strukturami tady ;-))
    PES
    PES --- ---
    ALMAD: jízlivosti stranou... upozorňoval jsem, že to je jen nástřel ;-) a měl jsem dojem, že 1 SSN = 1 osoba (a pokud ne, tak nejvyšší čas udělat "čistku" obdobnou - s nadsázkou - té, když se u nás čistily duplicity RČ zjištěné při kuponové privatizaci ;-)))
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    ALMAD: Eh, SSN = 1 clovek neni pravda.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    ARAON: Kdyz to bude jedinej zpusob jak zaplatit dane efektivne…

PES: To zni jako ze bys mel jit delat do Muskova tymu! Databazovy navrh 101.

Krom toho ze teda SSN != 1 clovek neni pravda, a proto vlada celou dobu rika firmam ze nikdo nema pouzivat SSN jako uuid i kdyz to vsichni delaj :) Napriklad jsou furt nazivu zensky z dob, kdy nemohli mit vlastni ssn a na benefity pouzivaj ssn svyho (uz nejspis mrtvyho) manzela…a takovejch “edge cases” je tam docela dost. Ale chapu ze techbros delaj jedou 80/20 a kdyz nas produkt socialniho pojisteni neni pro vas, tak si holt najdete jinej stat.

A mam teda pocit ze zensky bez SSN (a volebniho prava) jsou nejenom v minulosti…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam