• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    XCHAOS: Možná sis měl ten odkaz otevřít, než jsi vyplodil tolik textu.

Doba, kdy jsem na NYX psal nesmysly, které jsem si neověřoval, je 20 let v minulosti a od té doby jsem ten styl hodně změnil.

🙃

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAERO: ... kolik těch monorailů mimo Wupertal je závěsných? (protože na těch obrázcích z přelomu staletí to často byly právě _závěsné_ monoraily . zmiňoval jsem to v původním textu).

Doba, kdy jsem na NYX psal nesmysly, které jsem si neověřoval, je 20 let v minulosti a od té doby jsem ten styl hodně změnil. A pokud jde o tenhle klub, tak oslněni dosavadními úspěchy, spousta lidí dostala pocit, že Elonovým firmám musí nějak vždycky vyjít cokoliv, na co sáhnou. Ale prostě to tak není, a i ty věci, které se povedly, nakonec existují v hodně jiné podobě, než v té, ve které je původně oznámil.

Téma "why does not future look like future" vyhlásil Elon a je poměrně zábavné a spekulativní a snažit se ho poskládat jen ze striktně ověřitelných faktů mi přijde jako taková autistická křeč: z principu, dokud to někdo nepředvede, tak nevíme, jestli to je možné, ale to, že někdo něco nepředvedl, i když do toho narval hodně peněz, může často být téměř důkaz toho, že pokud to není přímo nemožné, tak to minimálně nemá zjevné výhody.

Obecně bych se vrátil k tématu horní půlky Superheavy/Starship: my teda z pruhů námrazy můžeme tušit hmotnost pohonných hmot (protože ji lze vypočítat ze známých vnějších rozměrů), známe i podíl prázdných nádrží (pruhy bez námrazy), neznáme ale suchou hmotnost. Jestli to prodloužení nádrží zlepšilo nebo zhoršilo, těžko říct: podle mě se konstrukční číslo Starship prodloužením zhoršilo, protože tím prodloužením se to vzdaluje od ideální koule (která by konstrukční číslo měla nejlepší). Jestli je to fakt optimalizované na dotankování na oběžné dráze, nebo je to krycí manévr pro chrlení obrovského množství Starlinků, které by reálně disruptnuo lokální telco business minimálně tam, kde by Elon začal lokálně rozdávat terminály zadarmo... těžko říct. Asi si za tím každý může najít svoje ideály či paranoiu, podle toho, čemu zrovna věří...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: v tom pripade

Láska kvete tiš,
    Hitlerův stín, Omnihash,
    Incel v Nyx sní.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    nyx naživo

Is Elon Musk A Genius or a Fraud? | Middle Ground
    https://www.youtube.com/watch?v=WnYmaskgJ7g
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JONY: Ja te normalne ctu ty incelskej lzivej lolku. Multaka narozdil od Omnihashe - https://nyx.cz/profile/BUMBAR/bookmarks Dragona - https://nyx.cz/profile/DRAGONN a dalsich lidi zde mit fakt nepotrebuju :))..To vy si davate udajne do ignore me a pak na me furt reagujete a mluvite o me..Ne ja o vas. Me jste u prdele a kdyz o me nebudete neustale brecet tak vubec nebudu vedet ze existujete :)..Zkuste to alespon na tyden at se vratime zas na nejakej cas k tematu klubu a nemusime furt dokola resit ze vam koudy rozbil babovicku nebo jste kvuli nemu spadli z kola :)

OMNIHASH: Tak to ses pak typickej volic SPD neschopnej respektovat jinej nazor a hadat se tu budem donekonecna. V poradku.
    SADY
    SADY --- ---
    KOUDY: jasne, ty mi jen rikas ze jsem nemocnej

zkratim to, to ze nevis nic o egu bych presel, jakkoliv je to skutecne duvod treba toho konkretniho prispevku na ktery jsem reagoval

verim ze se o kriticky pristup snazis, ale fakt jestli to nemazes, tak je nyx historii tveho nekritickeho pristupu k informacim, i kdyz musim uznat ze se to nejspis netyka hodinek, elona musku a podobnych temat.. ve vecech verejnejch, jsi zarval mnohokrat

a pak se muzem bavit o Elonu Muskovi, kde jsi reagoval na me pripominky

to ze je nejbohatsi na svete vime, znal jsem to, neni treba trapit display

akcie Tesly se neshodneme jak na jejich vyvoj pohlizet, ale tvuj graf nebo cisla nejsou absolutni pravdou jak to skonci... ty necemu veris, ja se tomu smeju, nevidim problem, kazdej mame pravo na nazor

tak si to v klidu precti a treba najdem moznost dialogu bez toho aby jsi mi rikal, ze jsem nemocnej... ty gentlemane
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TRANCEWARP: Urcite je to furt nejsilnejsi armada sveta, ikdyz tusim ze korea ma vic muzu a cina stavi vic lodi, ale zaroven tim jak se amerika srala v poslednich triceti letech do vseho a tam kde byla ropa musela zavladnout demokracie a mekac se dost zahackovala na celem svete a vydaje na armadu jsou enormni, takze cekam nejaky stazeni z evropy, propousteni, modernizaci a pripravu na konflikt v pacifiku. Zaroven jsem nevim jestli sem, ale nekam na nyx..nedavno hazel clanek ze seznamu o tom jak je treba britska armada uplne v pici a dost zavisla na te americke. Jinak drony snadno vyrusis a sestrelis..ty F35 uplne ne..ale je pravda ze ta cekacka treba deset let na ne je trochu mimo a v roce 2035 uz budou konflitky daleko vic autonomni a roboticky. Navic nas ceka dalsi velka financni krize, mozna dalsi virus, populace bude starnout a nebude na duchody, plno oboru bude obstaravat chatgpt a roboti v tovarnach, roboticti kuryri atp..takze lide budou resit uplne jine problemy nez nejake valky..imho. Furt si ale myslim ze se ma evropa nejak domluvit, udelat fond kam budou staty prispivat a ma se udelat jednotna evropska armada treba o velikosti 200 tisic lidi, kteri budou dobre vyzbrojeni jednotnejma zbranema..budou jednotny tanky atp..ne aby mel kazdej stat uplne neco jineho a k tomu jiny dodavatelsky retezec. Nema to absolutne zadnou koncepci.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    KOUDY: Uz ti nekdo rek ze nyx je diskuzak a ne Snapchat, a ty prispevky nezmizej kdyz nezareagujes hned? :DDD
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JONY: Prosimte ja chapu ze ses vybzikanej levicak, ale ja jsem kovanej pravicak a kapitalista, takze uplnej opak nejakyho ruska, ciny nebo ruskejch a podobnejch narativu. Rusaky nesnasim a Putina nejvic. [KOUDY @ Co vas sere??? Kdo vas sere ??? Aneb...1) ja 2) ja 3) ja 4) ti ostatni] , [KOUDY @ Co vas sere??? Kdo vas sere ??? Aneb...1) ja 2) ja 3) ja 4) ti ostatni] , [KOUDY @ Co vas sere??? Kdo vas sere ??? Aneb...1) ja 2) ja 3) ja 4) ti ostatni] Uz prestan s tim vsugerovavanim picovin druhy strane. To je presne ten ruskej narativ kterej ti tak vadi. Obvinujes druhou stranu z neceho co vubec nedela. Snazis se o to asi popaty a furt ti to nefunguje. Svuj nazor na valku jsem popsal v prispevku niz, stejne jako to jak bych si pral aby to dopadlo (nedopadne, dopadne to jak rikal Pavel). Nejaky radio genoa ani nevim co je. To zas resis jen ty. Ja jsem sdilel video dvou zenskejch ktery sprejovaly na budovu Tesly a to video jsem mel na zdi twitteru asi od triceti uctu. Jeden z nich jsem si vybral a prepastnul ho na nyx. Jestli ti radio genoa vadi, tak si to video hod do goolu a najdes ho od sto jinejch lidi, kteri nejsou urcite prorusky.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KOUDY: no ja mam ted 1000x vetsi vnitrni pamet, 1000x vetsi rozliseni fotaku a hraju na tom 1000x namakanejsi hry v 60hz na OLEDu :)
    To je neco jako srovnavat traktor s pluhem :D Jenom si vem internet pred 20 let. Nyx se pravda moc nezmenil, ale vsechno okolo jo ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: no, posunul bych hranici někam k roku 2015, ale v zásadě ano, před méně než ještě 10 lety jsem ho pokládal za hrdinu, i když magořit už začínal. ale nevěděl jsem nic o minulosti jeho a jeho rodiny...

drogy... nevím. jestli může za Trumpa....no, spíš dění kolem Trumpa mohlo mít vliv na to, že finálně zmagořil. spíš než "drogy". Ale jak říkám, už poslední 2 roky byly přes čáru.

Některý tvoje argumenty jsou bohužel pravda. Přesto si myslím, že i když shodu na "jaký svět je" máme, pořád si dáváš pozor, abys pokládal "svět, jaký by měl být", za nemožný. Tam někde se nachází kořeny rozkolu s poslední dobou převažujícím "duchem NYX komunity". Je možné akceptovat svět jaký je a současně mluvit o tom, jaký by podle nás měl být.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    KOUDY:
    Convincing evidence of likely manipulation of 2024 Presidential votes in Nevada
    https://substack.com/home/post/p-154291476
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---

Originální myšlenka tohoto klubu před 10 lety byla diskuze a novinky z firem SpaceX, Tesla atd, za nimiž stál Elon Musk, proto jsem ho zvolil jako základní, sjednocující název.
    Dlouhé roky to fungovalo, ale jakmile Musk koupil Twitter a začal se angažovat v politice, přišla nová skupina lidí, která chce diskutovat jeho jako osobu a jeho činy.
    Po marných pokusech udržet obsah v původní formě jsem neustále osočován, že mám klub o Muskovi, tak se nemůžu divit. Chápu to, bohužel ten název uživatelsky změnit nejde a není žádoucí uživatelé mást změnou.

Proto jsem požádal o založení nového klubu SpaceX. Kdo má zájem tedy sledovat novinky a multimedia z této oblasti, hlasujte prosím zde, přidá se Vám potom automaticky do sledovaných, děkuji.
    [TOXICMAN @ nyx :: zadosti o zalozeni klubu - vsechny pohromade]

Zde bude potom tolik vytoužený prostor pro debatu o tom jestli je to vizionář, nacista, mimoň nebo pučista.

SUMAC
    SUMAC --- ---
    Kurwa čekal jsem všechno možný ale týden Trumpa v úřadě a celej Nyx je o tom jak přesvědčit kokota koudyho o tom že nemá pravdu. Nechcete toho debila už všichni konečně ignorovat?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    se vam divim ze si ho nedate do ignoru, je to bozi pocit, mit Koudyless nyx :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Twitter koupil ze stejneho duvodu z jakeho si Kellner koupil Novu, Kretinsky blesk, Bezos washington post, Bakala ekonomii apod. Chtel mit medium na kterem nebo pres ktere bude moct stejne jako Bezos a dalsi vlastnici medii rikat svuj nazor a nikdo ho nemuze vypnout. Jestli si pamatujes, tak Trumpa treba vypli. Mel ban na twitteru i na Zuckove platforme a bylo fuk ze to byl prezident. Musk je na twitteru defakto od zacatku, zna Dorseyho, ma tu sit rad. Videl ze jde doprdele z toho jeho NE MEHO PERE!..pohledu..tak ji koupil. Vyhazel plno lidi, kteri podle nej byli zbytecny. Tady se objevovaly nazory 4D sachistu ze ta sit do roka krachne bez tech lidi (ahoj Sataii)..misto toho funguje dal, uz tam je i tlacitko groka, kterej ti kazdej tweet hezky sumarizuje. Cekam kdy to Zuck okopci a i zakladatel twitteru se po koupi muskem a vyhazovech omluvil, ze ta sit proste rostla moc rychle a tim padem tam bylo plno nepotrebnejch lidi.

Twitter co-founder Jack Dorsey apologizes after Elon Musk's team begins mass layoffs days after $44 billion takeover
    https://www.nbcnews.com/news/us-news/twitter-co-founder-jack-dorsey-apologizes-elon-musks-team-begins-mass-rcna55820

me kdyby Marek rekl jestli nechci koupit nyx, tak ho taky koupim samozrejme. Jsem tu 23 let a mam to tu rad. Hofy takhle pred lety prodal hofyland tusim :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: tak jsem ochoten připustit, že je Elon vlastně stejnou obětí těchto mechanismů, jako průměrný volič. Ostatně nejzajímavější názor na to, co si to vlastně kupuje, když kupuje Twitter (vím, že jsme řekli, že to sem nepatří, ale když dnes je to tu o politice celé) bylo, že protože už tehdy měl nejvíce sledujících (a ne, v nějaké fázi to fakt nebyli boti, lidi se o jeho firmy zajímali upřímně) a byl tam jednou z atrakcí, že si vlastně kupuje - sám sebe. Koupil si obrovské portfolio online trollů a stal se jejich vůdcem...

Vlastně... možná si koupí NYX, aby ovládl tohle fórum a tebe dosadí jako moderátora. Proč ne :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    AVATAR: Tak on přístup „alejetonácekprotožejetonácek“ nebo přiznaný používání slova „nácek“ jako nadávky taky není úplně vzor vytříbený argumentace, že jo.

Ale když to někomu stačí, tak pro to mám pochopení.

Mně zas bohatě stačí, že je Musk kokot a nebezpečnej psychopat a nepotřebuju si k tomu vyfabulovat ještě „nÁcKa“.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam