• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DOKIS: Jakymu problemu? To se prece deje vzdycky kdyz zkousis novou featuru. Ses prvni den na internetu? Deje se to na instaci, na facebooku, titkoku..vsude..neco spustis a nekdo toho zneuzije, tak to pak upravis. Je uplne u prdele jak velkej mas cehokoliv tym. Je to o dementalite uzivatelu, ktera je na facebooku, tiktoku i twitteru nebo bluesky ci nyxu..Je to asi jako kdybys rekl ze ma nyx malej tym protoze nezamezi tomu ze kdyz si das nekoho do DI tak si muze poslat pozvanku a pres fakeid te stalkovat dal.

https://nyx.cz/profile/PUTAMADRE
    https://nyx.cz/profile/TRAX89
    https://nyx.cz/profile/1LAMA/bookmarks
    https://nyx.cz/profile/FOBAR
    https://nyx.cz/profile/LIBERTIN
    https://nyx.cz/profile/KLEEBO
    KASPAREK
    KASPAREK --- ---
    ERVIN: jj, od ty doby co jsem taky vyhral koudyho DI mam pocit ze si celej nyx povida jenom s nim.
    KASPAREK
    KASPAREK --- ---
    Podle me koudyho naprogramoval NYX, davno predtim nez byly nejaky LLM, pro zpestreni navstevnikum.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Zadnej techbro obet nepoklada za nezbytnou, proste si je vedom toho ze nejaky obeti muzou prijit, stejne jako si toho byli vedomi koumaci z Nasa v sedesatejch letech, stejne jako vedeli ze motory raket nejsou uplne enviromental friendly. To je proste ta dan za technologickej pokrok. Nikdo to nechce, nikdo se na to netesi, ale vsichni s tim proste pocitaj. Nemuzes znicehonic vykouzlit vesmirnej vytah bez toho aby se nekde nemusely vytezit tisice tun ruznejch materialu a nekoho diky tomu otravila kontaminovana spodni voda..etc. Nezijeme v pohadce, ale v technologickym rozmachu, kterej bude exponencialni. Budeme se diky lonvevity dozivat vic let, deti budou geneticky modifikovany aby nedostavaly rakovinu v pozdejsim veku a budou se rodit ze skumavek ci klonovanim, protoze prirozena reprodukce uz je ted na ustupu, AI nam bude pomahat ve stovkach oblastech zivota. Pak prijdou ruzny telni tech augmentace atp. Miliardarsky techbros fakt nechtej aby nam padala datacentra na hlavu. Chtej abychom vsichni meli svyho AI asistenta v mobilu, kterej bude nas psycholog, ucitel, nejlepsi kamos, nejvetsi radce, sekretarka, hlasova milenka /viz film HER/ apod..Platili jsme za tohle vsechno pet eur mesicne a obhospodarovala nas AI datacentra z vesmiru ktera vydrzi dlouha desetileti a budou v podstate bezudrzbova. Chteji z nas mit penize. Ne nas zabit. Tyhle doom scenare jsou pro me proto uplne mimo realitu, ale chapu ze nyx je plnej levicackejch volicu piratu a spd, takze to tady proste pojede neustale tyhle teorie.
    SADY
    SADY --- ---
    zlej nyx, chudak koudy, chudak elonek, pekna nedele :))))
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Vsak nech sa aj nyx pobavi na tychto ezoterickych vykrikoch ci? :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Dalsi nackuv zavistivy fejcicek :))

https://nyx.cz/profile/PUTAMADRE
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    Wow - tohle je taková shitshow že to Nyx neviděl.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    XCHAOS: Možná sis měl ten odkaz otevřít, než jsi vyplodil tolik textu.

Doba, kdy jsem na NYX psal nesmysly, které jsem si neověřoval, je 20 let v minulosti a od té doby jsem ten styl hodně změnil.

🙃

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAERO: ... kolik těch monorailů mimo Wupertal je závěsných? (protože na těch obrázcích z přelomu staletí to často byly právě _závěsné_ monoraily . zmiňoval jsem to v původním textu).

Doba, kdy jsem na NYX psal nesmysly, které jsem si neověřoval, je 20 let v minulosti a od té doby jsem ten styl hodně změnil. A pokud jde o tenhle klub, tak oslněni dosavadními úspěchy, spousta lidí dostala pocit, že Elonovým firmám musí nějak vždycky vyjít cokoliv, na co sáhnou. Ale prostě to tak není, a i ty věci, které se povedly, nakonec existují v hodně jiné podobě, než v té, ve které je původně oznámil.

Téma "why does not future look like future" vyhlásil Elon a je poměrně zábavné a spekulativní a snažit se ho poskládat jen ze striktně ověřitelných faktů mi přijde jako taková autistická křeč: z principu, dokud to někdo nepředvede, tak nevíme, jestli to je možné, ale to, že někdo něco nepředvedl, i když do toho narval hodně peněz, může často být téměř důkaz toho, že pokud to není přímo nemožné, tak to minimálně nemá zjevné výhody.

Obecně bych se vrátil k tématu horní půlky Superheavy/Starship: my teda z pruhů námrazy můžeme tušit hmotnost pohonných hmot (protože ji lze vypočítat ze známých vnějších rozměrů), známe i podíl prázdných nádrží (pruhy bez námrazy), neznáme ale suchou hmotnost. Jestli to prodloužení nádrží zlepšilo nebo zhoršilo, těžko říct: podle mě se konstrukční číslo Starship prodloužením zhoršilo, protože tím prodloužením se to vzdaluje od ideální koule (která by konstrukční číslo měla nejlepší). Jestli je to fakt optimalizované na dotankování na oběžné dráze, nebo je to krycí manévr pro chrlení obrovského množství Starlinků, které by reálně disruptnuo lokální telco business minimálně tam, kde by Elon začal lokálně rozdávat terminály zadarmo... těžko říct. Asi si za tím každý může najít svoje ideály či paranoiu, podle toho, čemu zrovna věří...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OMNIHASH: v tom pripade

Láska kvete tiš,
    Hitlerův stín, Omnihash,
    Incel v Nyx sní.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    nyx naživo

Is Elon Musk A Genius or a Fraud? | Middle Ground
    https://www.youtube.com/watch?v=WnYmaskgJ7g
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JONY: Ja te normalne ctu ty incelskej lzivej lolku. Multaka narozdil od Omnihashe - https://nyx.cz/profile/BUMBAR/bookmarks Dragona - https://nyx.cz/profile/DRAGONN a dalsich lidi zde mit fakt nepotrebuju :))..To vy si davate udajne do ignore me a pak na me furt reagujete a mluvite o me..Ne ja o vas. Me jste u prdele a kdyz o me nebudete neustale brecet tak vubec nebudu vedet ze existujete :)..Zkuste to alespon na tyden at se vratime zas na nejakej cas k tematu klubu a nemusime furt dokola resit ze vam koudy rozbil babovicku nebo jste kvuli nemu spadli z kola :)

OMNIHASH: Tak to ses pak typickej volic SPD neschopnej respektovat jinej nazor a hadat se tu budem donekonecna. V poradku.
    SADY
    SADY --- ---
    KOUDY: jasne, ty mi jen rikas ze jsem nemocnej

zkratim to, to ze nevis nic o egu bych presel, jakkoliv je to skutecne duvod treba toho konkretniho prispevku na ktery jsem reagoval

verim ze se o kriticky pristup snazis, ale fakt jestli to nemazes, tak je nyx historii tveho nekritickeho pristupu k informacim, i kdyz musim uznat ze se to nejspis netyka hodinek, elona musku a podobnych temat.. ve vecech verejnejch, jsi zarval mnohokrat

a pak se muzem bavit o Elonu Muskovi, kde jsi reagoval na me pripominky

to ze je nejbohatsi na svete vime, znal jsem to, neni treba trapit display

akcie Tesly se neshodneme jak na jejich vyvoj pohlizet, ale tvuj graf nebo cisla nejsou absolutni pravdou jak to skonci... ty necemu veris, ja se tomu smeju, nevidim problem, kazdej mame pravo na nazor

tak si to v klidu precti a treba najdem moznost dialogu bez toho aby jsi mi rikal, ze jsem nemocnej... ty gentlemane
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TRANCEWARP: Urcite je to furt nejsilnejsi armada sveta, ikdyz tusim ze korea ma vic muzu a cina stavi vic lodi, ale zaroven tim jak se amerika srala v poslednich triceti letech do vseho a tam kde byla ropa musela zavladnout demokracie a mekac se dost zahackovala na celem svete a vydaje na armadu jsou enormni, takze cekam nejaky stazeni z evropy, propousteni, modernizaci a pripravu na konflikt v pacifiku. Zaroven jsem nevim jestli sem, ale nekam na nyx..nedavno hazel clanek ze seznamu o tom jak je treba britska armada uplne v pici a dost zavisla na te americke. Jinak drony snadno vyrusis a sestrelis..ty F35 uplne ne..ale je pravda ze ta cekacka treba deset let na ne je trochu mimo a v roce 2035 uz budou konflitky daleko vic autonomni a roboticky. Navic nas ceka dalsi velka financni krize, mozna dalsi virus, populace bude starnout a nebude na duchody, plno oboru bude obstaravat chatgpt a roboti v tovarnach, roboticti kuryri atp..takze lide budou resit uplne jine problemy nez nejake valky..imho. Furt si ale myslim ze se ma evropa nejak domluvit, udelat fond kam budou staty prispivat a ma se udelat jednotna evropska armada treba o velikosti 200 tisic lidi, kteri budou dobre vyzbrojeni jednotnejma zbranema..budou jednotny tanky atp..ne aby mel kazdej stat uplne neco jineho a k tomu jiny dodavatelsky retezec. Nema to absolutne zadnou koncepci.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    KOUDY: Uz ti nekdo rek ze nyx je diskuzak a ne Snapchat, a ty prispevky nezmizej kdyz nezareagujes hned? :DDD
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JONY: Prosimte ja chapu ze ses vybzikanej levicak, ale ja jsem kovanej pravicak a kapitalista, takze uplnej opak nejakyho ruska, ciny nebo ruskejch a podobnejch narativu. Rusaky nesnasim a Putina nejvic. [KOUDY @ Co vas sere??? Kdo vas sere ??? Aneb...1) ja 2) ja 3) ja 4) ti ostatni] , [KOUDY @ Co vas sere??? Kdo vas sere ??? Aneb...1) ja 2) ja 3) ja 4) ti ostatni] , [KOUDY @ Co vas sere??? Kdo vas sere ??? Aneb...1) ja 2) ja 3) ja 4) ti ostatni] Uz prestan s tim vsugerovavanim picovin druhy strane. To je presne ten ruskej narativ kterej ti tak vadi. Obvinujes druhou stranu z neceho co vubec nedela. Snazis se o to asi popaty a furt ti to nefunguje. Svuj nazor na valku jsem popsal v prispevku niz, stejne jako to jak bych si pral aby to dopadlo (nedopadne, dopadne to jak rikal Pavel). Nejaky radio genoa ani nevim co je. To zas resis jen ty. Ja jsem sdilel video dvou zenskejch ktery sprejovaly na budovu Tesly a to video jsem mel na zdi twitteru asi od triceti uctu. Jeden z nich jsem si vybral a prepastnul ho na nyx. Jestli ti radio genoa vadi, tak si to video hod do goolu a najdes ho od sto jinejch lidi, kteri nejsou urcite prorusky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam