• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANElon Musk
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: no, posunul bych hranici někam k roku 2015, ale v zásadě ano, před méně než ještě 10 lety jsem ho pokládal za hrdinu, i když magořit už začínal. ale nevěděl jsem nic o minulosti jeho a jeho rodiny...

drogy... nevím. jestli může za Trumpa....no, spíš dění kolem Trumpa mohlo mít vliv na to, že finálně zmagořil. spíš než "drogy". Ale jak říkám, už poslední 2 roky byly přes čáru.

Některý tvoje argumenty jsou bohužel pravda. Přesto si myslím, že i když shodu na "jaký svět je" máme, pořád si dáváš pozor, abys pokládal "svět, jaký by měl být", za nemožný. Tam někde se nachází kořeny rozkolu s poslední dobou převažujícím "duchem NYX komunity". Je možné akceptovat svět jaký je a současně mluvit o tom, jaký by podle nás měl být.
    VOYTEX
    VOYTEX --- ---
    KOUDY:
    Convincing evidence of likely manipulation of 2024 Presidential votes in Nevada
    https://substack.com/home/post/p-154291476
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---

Originální myšlenka tohoto klubu před 10 lety byla diskuze a novinky z firem SpaceX, Tesla atd, za nimiž stál Elon Musk, proto jsem ho zvolil jako základní, sjednocující název.
    Dlouhé roky to fungovalo, ale jakmile Musk koupil Twitter a začal se angažovat v politice, přišla nová skupina lidí, která chce diskutovat jeho jako osobu a jeho činy.
    Po marných pokusech udržet obsah v původní formě jsem neustále osočován, že mám klub o Muskovi, tak se nemůžu divit. Chápu to, bohužel ten název uživatelsky změnit nejde a není žádoucí uživatelé mást změnou.

Proto jsem požádal o založení nového klubu SpaceX. Kdo má zájem tedy sledovat novinky a multimedia z této oblasti, hlasujte prosím zde, přidá se Vám potom automaticky do sledovaných, děkuji.
    [TOXICMAN @ nyx :: zadosti o zalozeni klubu - vsechny pohromade]

Zde bude potom tolik vytoužený prostor pro debatu o tom jestli je to vizionář, nacista, mimoň nebo pučista.

SUMAC
    SUMAC --- ---
    Kurwa čekal jsem všechno možný ale týden Trumpa v úřadě a celej Nyx je o tom jak přesvědčit kokota koudyho o tom že nemá pravdu. Nechcete toho debila už všichni konečně ignorovat?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    se vam divim ze si ho nedate do ignoru, je to bozi pocit, mit Koudyless nyx :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XCHAOS: Twitter koupil ze stejneho duvodu z jakeho si Kellner koupil Novu, Kretinsky blesk, Bezos washington post, Bakala ekonomii apod. Chtel mit medium na kterem nebo pres ktere bude moct stejne jako Bezos a dalsi vlastnici medii rikat svuj nazor a nikdo ho nemuze vypnout. Jestli si pamatujes, tak Trumpa treba vypli. Mel ban na twitteru i na Zuckove platforme a bylo fuk ze to byl prezident. Musk je na twitteru defakto od zacatku, zna Dorseyho, ma tu sit rad. Videl ze jde doprdele z toho jeho NE MEHO PERE!..pohledu..tak ji koupil. Vyhazel plno lidi, kteri podle nej byli zbytecny. Tady se objevovaly nazory 4D sachistu ze ta sit do roka krachne bez tech lidi (ahoj Sataii)..misto toho funguje dal, uz tam je i tlacitko groka, kterej ti kazdej tweet hezky sumarizuje. Cekam kdy to Zuck okopci a i zakladatel twitteru se po koupi muskem a vyhazovech omluvil, ze ta sit proste rostla moc rychle a tim padem tam bylo plno nepotrebnejch lidi.

Twitter co-founder Jack Dorsey apologizes after Elon Musk's team begins mass layoffs days after $44 billion takeover
    https://www.nbcnews.com/news/us-news/twitter-co-founder-jack-dorsey-apologizes-elon-musks-team-begins-mass-rcna55820

me kdyby Marek rekl jestli nechci koupit nyx, tak ho taky koupim samozrejme. Jsem tu 23 let a mam to tu rad. Hofy takhle pred lety prodal hofyland tusim :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KOUDY: tak jsem ochoten připustit, že je Elon vlastně stejnou obětí těchto mechanismů, jako průměrný volič. Ostatně nejzajímavější názor na to, co si to vlastně kupuje, když kupuje Twitter (vím, že jsme řekli, že to sem nepatří, ale když dnes je to tu o politice celé) bylo, že protože už tehdy měl nejvíce sledujících (a ne, v nějaké fázi to fakt nebyli boti, lidi se o jeho firmy zajímali upřímně) a byl tam jednou z atrakcí, že si vlastně kupuje - sám sebe. Koupil si obrovské portfolio online trollů a stal se jejich vůdcem...

Vlastně... možná si koupí NYX, aby ovládl tohle fórum a tebe dosadí jako moderátora. Proč ne :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    AVATAR: Tak on přístup „alejetonácekprotožejetonácek“ nebo přiznaný používání slova „nácek“ jako nadávky taky není úplně vzor vytříbený argumentace, že jo.

Ale když to někomu stačí, tak pro to mám pochopení.

Mně zas bohatě stačí, že je Musk kokot a nebezpečnej psychopat a nepotřebuju si k tomu vyfabulovat ještě „nÁcKa“.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    DOCKINEZ: Zas je dobry ze nyx kopiruje ceskej twitter...Experti a novinari rikaji ze nehajloval, cesti pepici z hospody rikali zo to bylo prece naprosto jasny a ocividny hajlovani a ze na nas pristi tyden posle amerika atomovky. Hlavni je, ze pristi ctyri roky budou fakt zabavny z hlediska memu a flejmicku :))
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ARAON: Ano ano. Priskotacim vysvetlit prvnackum ze to co dela Musk je bezna vec kterou delaji davno i jini lide a Musk je jen kopiruje. Nikde nepisu o tom ze s tim co kdokoliv z nich dela souhlasim nebo ze je to v poradku :)
    AVATAR: To je o tom ze kdyz delas neco zlyho, tak se vymlouvas na to, ze nekdo dela jeste neco zlejsiho. Ja se bavim o tom kdyz kopirujes to samy co nekdo jinej dela uz deset let.

TRANCEWARP: Vidis. Ja uz pred lety cetl studie a clanky o tom, ze Tiktok zmenil uplne hru socialnich siti. Predtim si u mety mel feed stejnej jako tvuj kamos a videli jste to samy. Tiktok prisel s tim ze se na tebe adaptuje a nabizi ti to co lajkujes, na co klikas, co komentujes, aby te udrzel zavisleho dyl a daval ti ten rychlej dopaminek. Meta to okamzite okopcila..snapchat taky a twitter po koupi Muskem taky. Takze dneska mas uplne jinej feed nez tvuj kamos a kazdej clovek si na tech sockach vytvari vlastni realitu, takze me hodnekrat nejakej nyxak psal jak ma twitter plnej ruskyho dezinfa a je nasranej a ja tam pritom nevidim ruskyho vubec nic. Sleduju jen nextu, takze tam jsou videa z valky..ale to je cely - TikTok's engagement forces META to compete and change their algorithm

Instagram revamps algorithm in battle for TikTok creators
    https://www.bbc.com/news/articles/cmm3yn4pr17o

TikTok’s engagement forces META to compete and change their algorithm: what's the impact on feed and ads? - InPulse Digital
    https://inpulsedigital.com/tiktoks-engagement-forces-meta-to-compete-and-change-their-algorithm-whats-the-impact-on-feed-and-ads

Musk se kasal pouze tim, ze vic otevre stavidla aby se srovnali dems a reps a vsichni meli pravo na svuj nazor - https://nyx.cz/files/000/028/2885431_9b7e959fb70ede02b69d/original.png?name=obrazek.png - Pokud te nezajimaj, tak si je blokni. Ses dospelej clovek. Takhle se ted twitter bere. Urcite tam nebude nikdy 100% free speech. To by ta sit nemohla fungovat v polovine sveta. Porad tam jsou tymy na ruzny policies plus comunity notes. Volby urcite Donniemu nevyhral. Naopak Muskuv nazor na volby byl znamej ctyri mesice pred nima a jeste dva tydny pred volbama Trump v pruzkumech prohraval. Vyhral mu to rozhovor u Rogana na youtubu, kterej videlo 50M lidi za par dni. To i podle ruznych analytiku rozhodlo. Ne twitter. Tam jel Elon 100 dezinfo tweetu za den a nemelo to zadnej vliv.

Musk urcite neni zadnej sampion svobody slova a ani jsem to nikde nikdy netvrdil a nemyslim si to. Pouze rikam, ze za Muska tam je vetsi podil freespeech nez byl pred peti lety, coz ti ukazuje i ta analyza od CNN a vic lidi ma pravo vyjadrit svuj nazor, aniz by byli shadowbannovani. To ze ten jejich nazor se me nebo tobe nemusi libit je uz uplne jina diskuze a samozrejme si je muzeme bez problemu bloknout. Coz ja teda v pohode delam :)...Kriticky mysleni je samozrejme problem obecne, ale zase treba vidis, ze to co zacal Musk dva roky zpatky byl asi dobrej krok, kdyz to ted Zuck opet pro svoji sit kde jsou 3 miliardy lidi, coz je vic nez tretina planety..kopiruje.

co bude delat v kabinetu jsem sam zvedavej.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TRANCEWARP: Pockej ale to zase pojdme si rict realitu
    1) Muskovy posty jsou urcite vic videt. Za prvy ma boostnutej jejich dosah. Jenze tenhle dosah ma boostnutej Zuck na mete uz deset let. Neni to zadna novinka, zadna muskovina apod.
    2) Tiktok zmenil algoritmizaci socialnich siti. Pred Tiktokem byl algoritmus takovej, ze ti doporucoval do feedu to, co melo globalne nejvetsi dosah. Tiktok prisel s algoritmem, kterej se od tebe uci. Uci se co sledujes a podle toho ti to nabizi dal, takze kazdej z nas uz ma uplne jinej feed. Kazdej z nas ma uplne jinou realitu. Facebook, snapchat, instac a dva roky zpet i twitter tenhle algoritmus prevzal. Takze jeden clovek ma facebook plnej proruskejch trollu. Druhej tam nema proruskyho nic. To samy na twitteru..a je na tobe jak si ten algoritmus nastavis a co ho naucis. Jsou na to navody na youtubu. To ze je ted tenhle algoritmus nema s nezavislosti nebo zavislosti ty site nic spolecnyho. Je to o svobode tebe jako jednotlivce a dospelyho cloveka si tu sit prizpusobit sobe. Musk pouze videl, ze na twitteru je protezovanej nazor demokratu a shadowbannovanej nazor republikanu a chtel aby to bylo vyrovnany. Sam si prece pamatujes, ze chtel aby to byo namesti, kde bude kazdej moc rict svuj nazor a budou se srat vsichni stejne. Nekde jde ten jeho tweet urcite i dohledat..a podle CNN..a nevim jestli je CNN fasisticky nebo woke nebo dezinfo medium. Ja ho beru jako celkem relevantni zdroj news..nicmene meli hezkou studii z dat za poslednich par let..ze se to Elonkovi asi povedlo - https://nyx.cz/files/000/028/2885432_d866c076a1c9cfddda8b/original.png?name=image+.png - https://www.youtube.com/watch?v=2d_LGkEGtmM
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    DRAGON: To neni pravda. Doted se tu davaly livestream jen SpaceX. Kdyz ti vadi, ze nekomu prijde dobre drzet se tematu diskuze (kdyz nyx vic diskuzi podporuje), tak to proste jen necti. Te nezabije. ;)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AVATAR: Tyvole :D..Proc zase zamerne lzes? Proc kdyz napisu ze prispivam na charitu ze svejch osobnich penez tak napises dalsi z argumentacnich faulu jako "a naopak je tu hajis a vysvetlujes, ze jim rozumis a delal bys to tak taky" To delas schvalne kvuli plusikum od lidi kteri neumi cist? Ja myslel ze vedeme diskuzi dvou dospelejch lidi a nebavim se s bajnym lharem Omnihashem. Tak znovu. Moje firmy plati takove dane jake maji platit a ja ze svych osobnich zdanenych penez prispivam na charitu. Delam to teda presne tak jak ty tu tvrdis ze se to delat ma. Muj moral kterej se tu marne snazis odvodit z toho co pisu je teda ocividne hodne velkej. Minimalne daleko vetsi nez vetsiny milionaru/miliardaru. I Trestik treba tady pise - https://nyx.cz/files/000/023/2392652_7a1b62769a30de355a06/original.jpg?name=RoccoNyxuVitezi.jpg "Den po tom, co jsem to spustil mi volali z asistence, jestli znam nejakeho Martina Kautskeho. Poslal pry tak velkou castku, ze se bali, ze je to nejakej omyl. Omyl to nebyl. Prispel Asistenci zatim nejvetsi castkou ze vsech aniz by o tom nekde byt jen ceknul, takze Martina z toho uz vynechte." Martina Kautskeho. Ctes to tam jo? Ne firmu. Moje jmeno. Muj ucet. Tim predpokladam mame diskuzi o mem moralu uzavrenou.

Za druhy. Se tu bavime o necem v cem nejsme ve sporu. Ty tvrdis, ze takovy vysoky moral jako mam ja ma mit defaultne kazdy milionar/miliardar a s tebou naprosto souhlasim. Jen tu nejen tobe, ale i ostatnim 20 prispevku tvrdim, ze to je UTOPIE a pohadka! Nestane se to nikdy. Proto o tom diskuzi ani nevedu. Je to jako kdybychom si tu pinkali mezi sebou ze ty budes rikat ze deti maj bejt hodny a ja ti budu rikat ze urcite maj, ale nebyly, nejsou a nebudou. Tak se pojdme bavit o realnem svete a ne o pohadkach. Pojem "danova optimalizace" pouzivali uz vladci egypta a jejich poddani tisice let zpatky.

Proto resim dva typy miliardaru. Jeden miliardar je typ Musk, Kellnerova. Gates, Buffer a dalsi, kteri zaplati nejake dane a zaroven maji nejake nadace do kterych si odlevaji zisk aby ty dane nemuseli platit tak velke a z tech nadaci konaji ve svete dobro o kterem maji prehled a maji nad nim kontrolu. Gatesova nadace ockuje deti proti malarii, Musk prispiva na nemocnici a na dekarbonizaci ovzdusi, Kellnerova stavi onkologicky centrum. Druhej miliardar je typ treba Ales Zavoral, kterej ma alzu na kypru v nepruhledny strukture a dane obechcava abych jich platil co nejmin. Alza na charitu dava jen neco co si muze odecist danove - https://www.alza.cz/pomahame-potrebnym a to jen posledni roky. (jen priklad)

za me je teda typ Gates/Kellnerova daleko lepsi a cenim je za to co delaj. Gatese tu zas trochu zbytecne adorujes. Je to presne ten miliardar o kterym ty rikas ze je skvelej a na druhou stranu dela to co hejtis. Gates zalozil nadaci hlavne pro svoji zenu Melindu, ktera delala v microsoftu manazerku a po narozeni jejich druhyho ditete se chtela realizovat i jinak. Gates do ty nadace prevedl tolik prachu, ze usetril na danich kolem 100 miliard. Je to presne ten clovek kteryho tu hejtis a ja rikam ze to co dela chapu. Misto toho aby poslal 100 miliard statu za ta leta, tak mu poslal 20 a 80 miliard dal radsi do svy nadace a zlepsil za to svet. On A Buffet usetrili na danich tolik, kolik Musk v zivote neusetri.

Lidi tu semnou nesouhlasi uz z principu aniz by vubec vedeli o cem se vede diskuze. Je to jako kdyby mi tu tvrdili ze politici nekradou a deti jsou jen hodny. V pohadce mozna no. Pojdme se ale spis bavit o tom jak to funguje ve svete ve kterem zijem a kde to ze Musk prispeje 50 micu nemocnici a 100 micu na dekarbonizaci ovzdusi je dobra vec, protoze taky mohl prispet diky lepsi danovy optimalizaci uplny hovno, stejne jako ten Gates nebo Kellnerova zejo.

Not surprisingly, Microsoft and Bill Gates have been reported to have made enormous efforts to (legally) offshore income and wealth to avoid taxes.

Bill and melinda gates foundation - Both entities are tax-exempt private foundations that are structured as a charitable trust. Each entity has a distinct purpose, as explained below.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Super... aktivisti se tu budou pošťuchovat s elonisty, a jen já dostanu od všech svorně minuska za to, že by možná nebylo od věci, kdyby testovací Starship měla záložní možnost deorbitnout se mimo obydlená území :-/ Nyx at its best...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SEJDA: tak jo, asi to vis lip nez clovek, kterej se tim zivi, v poradku.
    #nyx :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ALCATOR: Kdybys cetl poradne co jsem psal, tak bys pochopil, ze vubec neresim co rekl Elon nebo Taylor, ci kdo si dela z koho prdel, ale to co rekla jeho dcera a ze nazvala typka, kterej ma dvanact deti incelem..pricemz incel je naopak typek, kterej deti zadny nema, zensky ho nechtej a on ma z toho trauma a nenavidi je, takze naprostej opak Elona..to je cely. Nejaky tvoje reci s umiranim na kopci jsou uplne mimonsky. Nikoho z nich nebranim. Elon je misoginni alfa. Taylor je buchta ktera o svejch blbejch rozhodnutich nahrava alba a je o tom plno vtipnejch memes - https://nyx.cz/files/000/028/2834585_0f582235e340ed4bb274/original.jpg?name=459350037_8309891425742651_8445857478587416544_n.jpg .Je mi to u prdele narozdil od pera2 a dalsich, kteri vyskakuji pokazde jak certici z krabicky, kdyz tu do Elona nekdo skupinove a v zastupu nekope za kazdej jeho trollici prd. Resim jen tu vtipnost ze nekdo nekoho jako je Elon nazve incelem nebo to slovo jakkoliv pouzije ve spojeni s nim. Elon je vsechno, jenom ne incel..proto me to tak rozesmalo..takze pls dont :).
    PES: za tyhle veci nyx banuje, staci mu to poslat a zitra tu bude novy id :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    LEGI: Ahoj. Uz jsi dlouho neprepastoval na nyx nic z facebooku nebo instace stalkere..:)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    YMLADRIS: no to urcite, ale tady jde o tu o tebe - je tu nejaky fact check, se kterym nesouhlasis.. protoze ho povazujes za nekvalitni? Proc, podle ceho to soudis?

Znovu, predstav si, ze by ti presne stejnou odpoved dal grok..

Jak by vypadal fact check, kterymu bys verila, i kdyz je v rozporu s tvym predchozim nazorem? Musel by byt od x.ai, kterymu veris, a ne od nyx.cz nebo y.ai, kterymu neveris?

Navic, "grok bude overovat fakta" rika Elon, ne ti lidi z x.ai, ktery tomu rozumi.. (Zde se muzes uplatnit s fact checkem, ukaz mi kde o tom mluvi lidi z x.ai, ja si to prectu a dam ti za pravdu..)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam