ADM: Asi nemám jasnou odpověd.. Ale moje zkušenost.. jako host OS pro docker engine si vyber něco co se ti dobře spravuje, má solidní lifecycle, security aktalizace jsou zajištěný a je stabilní. Za mě by to byl CentOS.
Ale kde teď roku pracuji se jede Ubuntu. Ubuntu servery jsou poladěný tímhle playbookem -
https://github.com/angstwad/docker.ubuntu. Imhto to řeší to trable, který jsem v CentOS neměl na druhou stranu, tehdy jsem docker jel jen okrajově. Ubuntu bylo vybraný, páč ho má většina vývojařů, tak všichni vědí kde co v OS je.
Pro baremetal servery bych jel tyhle klasický distribuce.
Pokud se jedná o deploy do VM, např. Docker4AWS používá customizaovený alpine jako hostovací OS. Je odladěný docker týmem, ale má jednu bolístku, že ten jejch iam má sshd v kontejneru, takže nevidím do hosta. Imho to není dobrý. Např. jsem nevěděl, jak změřit zátěž docker engine procesu. Tj. měl jsem přetíženou instanci a netušil jsem odkud vítr vane. Asi to jde vyřešit a možná jsem to i nějak poladil. Ale by design jsem si kontejnerizovaný sshd nelíbí. Plus jako bonus dosud myslím nepublikovali jak ten alpine image vlastně upravujou.
Tj. v případě VM bych šel cestou něčeho minimalističtějšího co má odladěný docker engine věci by default.
Jinak Swam je fajn, jediný co je vlastně trabl, že na AWS není managed solution.