• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: můžete si z toho udělat kalendář :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: To se mi libi! Ale to by museli byt vsichni stylovi, anbo mladi a polonazi!
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: toho kováře vyfoť!
    Zavedla bych rubričku "vyfoť svého kováře":-D
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: vykastrovaný kozel je hňup:-D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: zas to kalifornske rostlinstvo, to me uchvatilo, stravila jsem tam celkem asi tak tri dny, ale rozhodne to nekdy musim blize prozkoumat :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: kéž by..... jsme v Silicon Valley... při prvním pohledu na kovboje jsem myslela, že je to kostým na Halloween :-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: simte a vy jste teda kde, v Montane?
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: toho si schovej pro ženské osazenstvo... :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: kováře jsem nefotila :-)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Pics, please... :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    OT - včera se u nás ve stájích zjevil kovboj. Klobouk, košile, džíny, opasek, boty - a všechno nošené s takovou samozřejmostí, že bylo jasné, že to není nějakej fejk. Kovář, kterej se přistěhoval z Wyomingu (myslím, že dlouho nevydrží, že mu tady z toho hrábne) a přišel se představit... absolutně k sežrání....

Druhá včerejší historka - přijeli k nám na dovolenou dva kozlíci. Teda... oni už nejsou moc kozlíci, ale narozdíl od angličtiny si nejsem jistá, že čeština má pro kastrovaného kozla výraz (myslím, že normálně se prostě přebyteční kozlíci sežerou?). Jsou to bratři těch mých kozen (mají stejného otce), co je máma zavrhla (ta měla čtyřčata, tak se jí ani nedivím), Blizzarda jsem zachraňovala, byl podchlazenej, nepil, nebyl schopnej se postavit. Tuxedo napřed vypadal OK, ale máma ho beztak nechtěla. Kozlíci slouží jako sekačka na trávu a jako mazlíci jedné hrozně fajn, ale hrozně vytížené doktorce (já taky chodím proti stresu objímat kozy :-))....

No nic, kozlíci byli napřed vyjukaní, ale pak si vzpoměli, ostatní kozy si na ně pamatují taky, byla z toho spousta legrace... akorát že tedy Muffin, plná sestra těhle dvou pak začala žárlit a porvala se s Tuxedem tak, že ten krvácel (mají odstraněné rohy, ale občas si ty hlavy zraní a protože je to hlava, tak to krvácí děsně)... což byl jeden problém, ovšem druhej byl, že jak on zase trkal do ní, tak Muff vypadala jak řezník... takže jsem musela Muff umýt (slítaly se na ní mouchy, plus žije v rezervaci, kde jsou pumy, kojoti atd., není potřeba je lákat ke stájím ještě pachem krve) a pak umýt Tuxeda a hlavu mu nastříkat desinfekcí.... s Muff to bylo relativně jednoduchý, ta mě zná a nechá se ode mě terorizovat, ale Tux se mohl zbláznit.

Nicméně pozitivní zjištění je, že raněnou kozu dokážu ošetřit bez mrknutí oka (u vlastních dětí obvykle hyperventiluju či omdlívám a musím poslat manžela, aby zkontroloval :-))
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    SHAMPOO: to napadlo každýho. argument byl, že to jsou asijský koně a ne evropský...mno
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    VAMPY: tak malý holčičky jsou všude :D to je nutný kde je jeden kůň je minimálně 10 holčiček :D ale jako jsou fakt moc pěkní, jen si říkám že jsme tam mohli klíďo pustit převaláky ze zoo a ne je posílat až do mongolska :D
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    SHAMPOO: zatim kupodivu ne. v létě tam za nima lezly malý holčičky. ale už taky nelezou:)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    VAMPY: jezusmane sladký :) oboje, ale pidikoníci jsou super, by mě zajímalo jestli je někdo zkouší ukrást
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    jojo v Milovicích. se mi tam nejak nepripojil slovni popisek:D za mesic budou kravky poustet z ohrady ke konim. Hrebec na ty kravy furt kvici pres plot. Tak prvni interakce asi bude legrace
    PES
    PES --- ---
    Asi tak za měsíc
    V Milovicích se zabydlují pratuři, předci krav – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/383299-v-milovicich-se-zabydluji-praturi-predci-krav.html
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: zatím ano, za nějakou dobu (pár dní? měsíc?) se pak pustí společně...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: To jsou ti v Milovicich? Oni jsou oddeleni?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: no konecne je vidim, kdyz jsme tam byli, videli jsme akorat ohradnik a bojove vozidlo v dalce ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam