• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: vegáč, no..... :-)
    PES
    PES --- ---
    Fakt tam bydlí...
    ...jako doma, poležet si, popásat se. klídek, nikde žádné nebezpečí...

PES
    PES --- ---
    PES: ještě, že jsem jel za ořem včera. Dnes jsem se otočil po ránu na Haciendě jen zapsat měsíční stavy spotřeb a venku je poměrně nízko inverzní oblačnost, od včera je tím pádem teplota cca +2°C a na povrchu se dělá blátíčko :-(
    PES
    PES --- ---
    Dnes jsem vyrážel pozdě až v 10h (nemusím také pokaždé jezdit na Haciendu v 6 ráno, navíc jsem tam byl ve čtvrtek a nabral jsem i pár jablek pro Vobluďáka, takže byla možnost jet přímo za ořem...
    ...počasí bylo dopoledne slušné, mrzlo v noci, koníček mne jako obvykle vítal a hned se přidal na cestu z ohrady ke stáji, kde jsem ho na chvíli oddekoval (mohl se vyhřívat na sluníčku, které zrovna svítilo) a pečlivě vyčistil a vydrbal všude, kde ho to svědelo.
    Potom kopyta, nezbytná část zimní péče a kontroly, ale zatím dobré, žádná hniloba. A pak hurá chvíli "ňuňání", kdy koníček se chce ještě chvíli drbat na krku, hrudníku a u toho ještě dělá obvyklé dohodnuté signály, když chce další jablko :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: není problém - víc časových pásem je v pohodě... zvlášť pokud podle nich řídíš spánek (a ne práci :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: kolikrát mám pocit, že žiji ve dvou či třech časových pásmech zároveň :-(
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ...ale málo.... kolečko seeee ti polámalo...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Nyx běží akorát "na pozadí", jak sem tam odpovím na nějaký ten post ;-) Jako třeba teď. Ale jinak něco dělám...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: stejně tu po nocích strašíš na nyxu, tak bys mohl pracovat, neasi... :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no musíš to prohodit, no :-)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: no jasně, akorát "aktivity přes den" jsou práce u/pro klienty. Večer/v noci je práce doma + R&D...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: me se o to na chvili postara muz, ale v zime nerada odjíždím na dyl, je toho vice.co se musi hlidat, zejmena s tema gerontama - jedna kobyla bude mit 32 druhe je pres 20, zejmena ta babka je sice uzasne vitalni, ale stejne to musis vice hlidat, zda zere,.pije, bobkuje, jestli neni bolava nebo mokra, vic je zaviram kdyz je hnusne a tak. Jaro az podzim si je dovolím vykopnout ven a jen to tak zdálky pozorovat a občas nalit vodu ( skoro)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: no já vím.... zvířata mám taky, ale jen trpasličí kozenky (když nepočítám slepice a kočky), takže toho není tolik
    ... ale celkově mám v zimě volněji, no... navíc mě "kytky" nebaví, takže to mulčování atd. beru víc úkorně, než to, že se jdu potěšit s kozenkama nebo si nadojit hrnek mlíka či posbírat vajíčka... no ale dospělé děti mají výhodu v tom, že jsme se mohli s manželem sebrat a odjet na tři týdny na výlet do Norska a nechat péči o hospodářství na dětech - bylo to komplikované, protože s námi už nebydlí, takže různě dojížděli a střídali se, ale tu možnost vykašlat se na to na pár týdnů mám (a není v tom, že všechno nacpu do salámu).

PES: no tak to musíš pracovat večer / v noci a přes den provozovat aktivity, neasi...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: s kytkama se pece o zvirata ale moc srovnavat nedá, to vis ze 😉kdyz neco zmulcjes o tyden pozdeji prd se stane ale když tyden nedas zvireti vodu, bude to asi horsi
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: já mám asi méně zvěře a víc takových těch věcí okolo (několik set stromů a keřů, které se musí zalévat, mulčovat atd.), stovky metrů plotu, který se musí udržovat, hektar či dva co se musí sekat, zahrádku před domem - a to jsem letos neměla zeleninovou zahradu, kromě řádků brambor a dvou keříků rajčat a nějakých jahod.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ja teda musim stihat furt to same akorat pulku tech veci delam za tmy a zimy a mrazu a jsem na to sama, a delam to uz 16 zimu a uz mam letos fakt chutposlat to vsechno do salamu a na tri mesice nekam odjet do tepla. fuj. jezisi at uz je konec unora, tma zasrana.
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Já ti ani nevím, mně v zimě prostě chybí ta světelná část dne na aktivity venku...
    ...jinak samo makám i teď, akorát musím dělat věci uvnitř (pod střechou) popř. se věnovat více také R&D (vývoj věcí, které chci posléze zpeněžit), akorát je to tak nějak všechno za tmy, protože vzhledem k nutné koordinaci času s klienty s nimi pracuji prakticky od tmy do tmy (tj. prakticky za tmy vyrážím a obvykle až za tmy se vracím, v případě ošklivého zataženého dne je to ještě umocněno, neb té tmy je více)...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: jaro, léto, podzim - furt dřu v hospodářství... v zimě sice tahám teplé vody do chlívku a řeším, jeslti mi při mínus dvaceti zmrznou slepice (pouštím je taky do toho chlívku, který imho méně vymrzá než kurníček), ale jinak jezdím na běžky a je všude sníh a rekreuju se... já zimu nutně pošebuju (naštěstí nežiju v době, kdy by zima znamenala draní peří a tkaní vlastní látek a tak, uf).
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: to je zajímavý "úhel pohledu"...
    ...brát zimu jako období "méně činnosti" ;-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: máš na to špatný úhel pohledu... já si krátké dny užívám proto, že toho nemusím tolik stíhat.... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam