• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN:
    [Trailer] The Door into Summer (Kento Yamazaki × Kaya Kiyohara)
    https://www.youtube.com/watch?v=M39FNAlhPnU
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: vážně? Jsem nevěděla, ž e to bylo zfilmovaný... je to moje oblíbená knížka...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: tak snad jim alespoň otevíráš všechny dveře, aby měli jistotu, že nikde za nimi žádné to léto neschováváš ;-)

(mimochodem mne překvapilo, jak dobře tohle Japonci zpracovali do filmové podoby, aniž by tomu přespříliš ublížili)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: dveře do léta hledají naši kocouři už pár týdnů... pořád nenašli... chodí si stěžovat, jako bych já za počasí mohla... a obávala jsem se, že nalezené kotě bude utíkat ven - tak ani náhodou, sedí doma :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: jasně, nemá ani tak špatnou rohovinu a ani takovou zátěž, že by potřeboval kovat...

CAROLIAN: hehehe, "kozí a zimní" obdoba jednoho kocoura ze Dveře do léta ;-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: on je bosky, že?

PES: mě přijde, že vždycky čeká, že ho pochválím nebo budu obdivovat, že je tak statečný :-)) Jiná varianta je, že si pamatuje, že jako kůzle lítal po závějích a pořád hledá ten sníh, co ho unese (to teda good luck, s jeho pupkem :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: ...zastaví a čučí - co víš, kolik práce a času dá spočítat a roztřídit všechny ty vločky? ;-)))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: myslíš z té fotky, kdy jediný sníh byl už jen na cestě? Ne, neklouzalo. Nebyl pod tím led (to bych ho na to nebral) a nebylo to tak ztuhlé, takže adheze byla dobrá. A kupodivu on si navíc dává hodně pozor na čem a jak jde, kdyby to klouzalo, tak by mi nejspíš i naznačil, že tam jít nechce (a ve volnosti by měl i plno možností mi to dát najevo všelijak ;-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: neklouzalo mu to?

já jsem na fotky a příběhy unavená... a koně nemám a asi už nikdy mít nebudu, nemám na to časoprostor, peníze, zdraví (rozpadá se mi páteř), tak ještě tak ty kozy... mám kozu (teda hňupa), u kterého se mi zdá, že si užívá sníh... když napadne, tak se jde brodit sněhem - jako schválně - ignoruje vyhrabané cestičky a tak... no a do toho mám novou kočku - před arktickou vlnou mi stálo šíleně hubený kotě před dveřma a mňoukalo. Tak ještě řeším kotě. Po týdnu už vypadá trochu jako 3D kočka - před tím bylo při pohledu shora v podstatě "placatý"...

Fotka sněžné kozy je z loňska, ale tohle dělá pořád - odejde do sněhu a tam se zastaví a čučí...

PES
    PES --- ---
    Tentokráte nebude nic... tedy pokud někdo nedodáte vlastní fotky a příběhy... ;-)
    PES
    PES --- ---
    PES: Dnes jsme si dali ráno trochu jemného cvičení na kryté jízdárně (a také konečně po mnoha týdnech sebou mohl plácnout do písku a vyválet se ještě před detailním vyčištěním), takže jsme si dali základní věci ve volnosti jako chůze a pak klus na kruhu, změna směru atd. jen tak pro rozehřátí, proto chůze u ruky a kolem "bubáků" (různé věci, které ležely za okrajem krátké stěny a které nevídá tak často a tím pádem jim nevěří - jako barevný barel, pletená židle, smotaná hadice, koňské balóny různé plachty) a nakonec i pár testovacího zastavení při chůzi u ruky, kdy zastavil a když se náhodou o krok předešel, tak se hned (sám!) srovnal malým zacouváním pěkně na linii k ruce...
    ...ale dlouho jsem ho tím netrápil, protože když to dělá dobře, tak se má přece v nejlepším přestat a jít dělat něco zábavného (jako např. přejít k čištění a tím i drbání, u kterého koníček ukazuje jak moc příjemné to drbání je).
    PES
    PES --- ---
    PES: a něco z procházky (samo ve volnosti ;-)), všude inverze (na slibované Slunce by bylo třeba se vyšplhat tak o 400m výše, což tady moc šancí není a dle satelitního pohledu se inverze rozpadla až na druhé straně Vysočiny a nad Jižními Čechami se Šumavou a jihem SČK).

PES
    PES --- ---
    A už to pomalu zase začíná...

VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: To je kvalita :(
    PES
    PES --- ---
    Humus... jen pro otrlé...

Jako zvířecí koncentrák. Na statku našli umírající krávy a ovce i kostru koně - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zpravy/tyrani-zvirat-statek-cichalov-karlovarsko-veterinar-uhynul-zvire.A250115_120652_vary-zpravy_vb
    PES
    PES --- ---
    S Vobluďákem na procházku kolem téměř zimní řeky...

CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    Též přeji VŠE NEJLEPŠÍ :-)
    PES
    PES --- ---
    Říká se "Jak na Nový rok, tak po celý rok." a tudíž mám splněno a doufám, že oře uvidím ten celý rok (co nejčastěji) ;-)))

A všem Vám tu přeji všechno nejlepší a ať se jen daří...
    PES
    PES --- ---
    Voda v řece u břehu postupně den za dnem po troškách zamrzá, ale jinak je tu každý den na sluníčku kolem poledne moc pěkně...

PES
    PES --- ---
    PES: měli byste vidět ten výraz "Tak když už jsme došli až sem, tak nezdržuj s nějakým focením!" ;-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam