Dnes to bylo jen "narychlo", tedy pro mne - koníčka jsem neošidil - protože se o mne od včera pokouší nějaká viróza, takže to bylo peklo se ráno vykopat ještě prakticky za tmy (ale už ne úplně za tmy, ty dny se fakt viditelně prodlužují !) na Haciendu, tam to zaopatřit, zalít zazimované kytky, přebrat jablka a nabrat i pro koníčka...
...no a potom se přesunout na Ranč za koníčkem. Ten měl "zábavu" velkého bubáka kamionu s balíky sena, které se skládaly nakladačem zrovna vedle jeho výběhu, tak stál v "bezpečné vzdálenosti" a nevšímal si toho, ale jít k tomu pochopitelně nechtěl ani kdy na chvíli nakladač zastavil a ztichnul. Nicméně stále naznačoval, že by z ohrady jako rád šel, ale kolem těch "monster" prý fakt ne.
Naštěstí už zbývalo složit z celého kamionu jen cca 6 balíků, tak potom to šlo.
Následovalo čištění v nádherném slunečném ránu (přes noc lehce mrzlo, ale přes den jsou teploty k +10°C (včera měli v Č.Budějovicích rekord, jim tam včera padla první dvacítka +20°C) a s tím sluníčkem nádhera...
...a zrovna v takové dny to zazdí nějaká vi-RÓZA (prostě chlapská smrtelná nemoc na 7 aka "rýmička").
Chlupy koníčka se tváří, že by se chtěly vysvléknout skoro všechny, takže i jen lehké přetažení hřbílkem toho bere chuchvalce, ale nechtěl jsem koníčka hned zbavit většího množství chlupů, i když zatím to vypadá na stále více a více jarní počasí, ta kdyby se náhodou ještě vrátila zimní epizoda.
Pochopitelně jsem zkontroloval, vyčistil a ošetřil i kopyta, teď už bez těch mrazů je/bude zase bláto a hniloby. Dnes jsem na to neměl síly, ale příště mu ta kopyta vydrhnu rejžákem a vypláchnu škvírky proudem vody z hadice, aby pak ta ochrana proti hnilobě mohla pěkně všude.
Takže koníčka jsem pak vrátil za jeho kámošem důchodcem, který se po nás neustále sháněl (i když jsme mu byli neustále na dohled z ohrady), asi chtěl ven také, ale dva fakt brát nemůžu, ani kdybych si to domluvil - resp. s Vobluďákem by nebyl problém, ale ten druhý důchodce je tak trošičku nevychovaný (za celá ta léta co má, je o chlup starší než Vobluďák) a bylo by dost práce (a hlavně času) ho naučit pravidla, která máme s Vobluďákem...
Takže mohu jen doufat, že "rýmička" přejde rychle (také už nejsem nejmladší a nebyl by dobrý nápad to přecházet), abych zase mohl za koníčkem a také na zahradu Haciendy, kde už to přímo volá po jarních pracech (dostříhat zbylé jabloně, i když noční mrazy mne od toho ještě varují, že by se rány v těch větví nestihly zatáhnout a mrazem by to bylo akorát o riziku zavlečení nějaké stromové choroby - ale minimálně ošetřit proti houbovým chorobám a hnilobám jsem to mohl, být fit, protože v tomhle počasí by mi to alespoň nespláchl žádný déšť)...