Dnes to bylo s koníčkem logisticky trochu obtížné, nemohl jsem ho vzít a nechat tam jeho parťáka samotného a starší kobyla, která s nimi stojí vedle, tak ještě nebyla vyvedená, takže by se tam ten parťák nespíš zbláznil sám. Naštěstí Vobluďák je v tomto ohledu mnohem, ale mnohem spolehlivější, takže ve většině případů takhle neblbne a klidně vydrží i sám. Takže Vobluďáka jsem instruoval, aby na mne počkal před východem z ohrady (stál spolehlivě a čekal) a vzal jsem ještě toho parťáka, že ho přesunu do ohrady blíž stáje, kde bude vidět na nějaké koně. Vobluďák ťapal pěkně stále vedle mne, takže jsem odvedl parťáka a začal se věnovat koníčkovi - a v tu chvíli vedla stájnice tu kobylu a zase potřebovala, aby tam byl nějaký kůň, tudíž jsem znova instruoval Vobluďáka, ať se buď zapíchne u lavičky a počká anebo ať chodí se mnou (vybral si chození), takže znovu popadnout parťáka, dovézt ho zpět do výběhu a tam ho (již psychicky stabilního s kobylou vedle) mohl nechat. Vobluďák mezi tím došel s námi až k ohradě a čekal na mne, až se vrátím a půjdeme se tedy konečně čistit (to obzvláště, přece jen podrbání je nutné) a vůbec dělat všechny ty věci, které děláme.
Pak už to bylo celkem v klidu, vyčistil jsem, sanoval kopyta a pak dal koníčkovi zase volno (ne, že by celou dobu nestál a nenastavoval se ve volnosti ;-) , u toho ignoroval ječení několika kobyl v nedaleké ohradě, které se mohly zbláznit z toho, že jim odvedli parťáky - no pochopitelně, lidi si za tak pěkného počasí ty své koně berou a chtějí si je také užít ;-) ) - pást se ovšem nechtěl, neustále se tulil a jemně do mne šťouchal nosem, že se chce mazlit a vůbec otlapkávat, tak jsem do tedy dále hřbílkem a rukou drbal na místech, která nastavoval.
Posléze (ovšem uplynulo docela dost času z dopoledne) se objevil i originální majitel s potomstvem a koníček musel i něco dělat, samo nic náročného, jen vezl drobotinu a majitel ho pochopitelně vedl. Nicméně bylo také komické, jak koníček s vyhlídkou na štrádování se sedlem a s dětmi se snažil "smlouvat" se mnou, že bych ho z toho mohl přece vysekat...
...tady chvíli před příjezdem majitele, když už byl vymazlený dosytosti a začal se popásat.