Tak dnes napsat "do deníčku", stále hnusná inverze, tady na Jižní Moravě už téměř dva týdny v kuse (jo, ve středu tu bylo malé "demo", že existuje cosi kulatého svítivého kdesi na obloze a ta prý má snad i modrou barvu, ale to také mohly být nějaké "fake news", protože toho modra byl jen náznak daleko u obzoru a to svítící něco se nikdy naplno neukázalo)...
...tudíž je všude vlhko, šedivo, ani v poledne (což je teď jen čas na hodinkách) není pořádně světlo (fotovoltaiky nevyrobí ani na pokrytí vnitřní režie střídače a větrníky stojí v tom prakticky bezvětří jakbysmet), země se postupně mění v bláto.
Ráno jsem se (s pohledem na tu inverzi) překonal a vyrazil zkontrolovat Haciendu a pak i koníčka, kterého jsem našel v nočním přístřešku ještě čekajícího na ranní krmení (dnes se hotelové služby trochu opozdily) a potom měl náladu akorát ze mne loudit nějaké to jablko a stát při čištění, kdy si užíval pořádného podrbání hřbílkem. Pak vzorně stál při čištění a důkladném umytí kopyt (beru to do kopyt proudem z hadice přimáčknuté na konci palcem, aby to mělo trochu tlak), osušení a natřením impregnací proti hnilobě - akorát má tedy nejvyšší čas na vystrouhání, snad bude mít podkovář nějaké okno ve svém programu.
Nakonec jsme na sebe kloukli a výraz koníčka byl celkem jednoznačný, že se mu v tom počasí vůbec nikam nechce (což mi pak naznačil i tím, jak se mi hlavou snažil naznačit, že nemám nikam chodit a že se jen někde zaparkujeme - nejlépe v jeho nočním přístřešku, kde je v zadním rohu skoro tma, takže by si tam ten den mohl prodřímat od krmení ke krmení - tak jsem ho dal i s druhým důchodcem do jejich denního výběhu, kde se stejně zaparkovali pod střechu přístřešku na zpevněnou podlahu a jen koukali)...
...v tomhe počasí se ani nehodilo fotit.