A dnes miláček naznačil, že začíná jaro! Koně reagují na prodlužující se den a začínají sice zatím ještě pomalu, ale přesto již viditelně pouštět zimní srst!
Dnes trpělivě stál a nastavoval se prakticky hodinu, než jsem ho pečlivě vycistil (po včerejším "flámu", sice bez kapky alkoholu - nicméně stáří lidé už nevydrží propařit noc a z voleje rovnou pokračovat do školy/práce ;-))) - a jen velmi krátkému zdřímnutí to bylo kruté vstávat a jet na Haciendu, tam udělat nezbytné, a následně se ještě přesunout až na ranč).
A jelikož nastala obleva (a koníček si snad vzal ponaučení z toho, jak jsem mu minule promlouval do duše ohledně bahna a válení se v něm), tak po čištění jsem nechal koníčkovi volnost a nabídl mu, že půjdeme na procházku. Ťapali jsme kroke asi hodinu celkem (tam a zpět), kdy si zase po nějaké době Vobluďák pečlivě prohlédl okolí, na cestě zpět šel ještě udělat "inventuru" ohrady, kde kdysi také byl, ale teď tam ani nevidí a prakticky od tam koně ani neslyší, no a když se nabažil, tak mi naznačil, že můžeme pokračovat zpět ke stáji, kde dostane zpět pláštěnku-deku a vrátil jsem ho do jeho ohrady, kde již na něj netrpělivě čekal ten 34 léty parťák.
Celou dobu ve volnosti, celou dobu s chutí jít (výraz a uši dopředu), nezastavoval se (jen sem tam letmo zkontroloval hromádku od stájových kolegů), neotáčel se a pěkně šel.