• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: haha :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jsem neutrální, nemůžu se rozhodnout, jestli nesnáším víc cyklisty nebo čokly :-)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    PES: mops...pejsek byl mops, bože já si představovala rozzuřenho pitbulla v plném rozběhu a paní jde s soudu za 8kg velkého prda....wau, doufám že pes je celej
    vždycky když jdu venčit někam, jako třeba takhle na závist a najednou mi nad hlavou proletí magor na kole, vraždila bych, když kua ta pipina vidí že se tam motá čokl tak přibrzdím a ne že budu dělat "mám bebí a za všechno může mops" tch tch
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Nojo, podle clanku se zda, ze panicka holt nemela zvire uplne zmakly. A jestli to skutecne bylo za provozu tak divokyho, jak pisou, tak asi nebylo moudry nechat psa na volno.
    PES
    PES --- ---
    Cyklistku srazil k zemi pes, panička jde k soudu – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/krimi/388526-cyklistku-srazil-k-zemi-pes-panicka-jde-k-soudu.html
    aneb proč je vhodné mít vážně dobrou pojistku i na koně...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jeste malej nasup z patku.

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak jak jsem se tady před pár dny smála tomu, že mám s sebou vozit nůž, tak dneska jsem těžce litovala, že ho nemám. Strávili jsme den příprava a průvodem atd., do stájí jsem se dostala v půl třetí, vybalit atd. a pak jsem šla za Nedem, jen jsem rychle očistila (ehm, už fakt není bílý, ani šedivý, je flekatý - ale zase mám "radost", že zjevně už je natolik zvyklej a otrlej, že si lehá :-)), hodila na něj sedlo a jela ho projet dokola rančem (do lesa jsme nešli, šílený bahno a mě se prostě nechtělo, vstávala jsem v pět ráno, byla jsem ráda, že jsem byla ráda). Cestou jsme potkali majitelku s Foxy, tak jsem sesedla a nechaly jsme koně se očuchat... pak jsem zase jezdila a když se vracím zpět, tak vidím Foxy narvanou mezi kruhovkou a jízdárnou, v podstatě sedící na zadku... celá se třásla, zamotala se do lan (proč jí tam majitelka pustila, když už několik let víme, že ona bezpečně rozezná elektrickej ohradník od provázku a ty provázky fakt nerespektuje), nemohla se zvednout na zadní.... takže se stáje rozprchli, první doběhla nějaká slečna, co měla nůž v autě zaparkovaném nejblíž a Foxy vyřezala ze špagátů - Foxy se vyřítila a lítala jak magor (zaplať pánbůh, když jsem jí tam viděla třesoucí se, tak jsem myslela, že má něco zlomenýho)... no lítala i kolem nás, jsem Neda zaparkovala mimo cestu a počkali jsme, až se přeřítila a šla do háje :-))... ale kdybych měla v sedlový brašně (když už je mám) tu kudlu, tak to mohlo být vyřešené rychleji....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Absolutne epesni fotky. Je to parada, jak ti kone slapou a vsichni vypadaji strasne pohodove, dokonce i kdyz kanal zerenozicky.
    PES
    PES --- ---
    Toho černého bahňáka Vobluďáka (teď pečlivě plní význam toho pojmenování) jsem raději ani nefotil, když mne z ohrady přišla přivítat hrouda bláta (ale v tomto počasí to ani nemá smysl nějak čistit a majitel se také nejspíš neukáže dokud bude bláto...)
    PES
    PES --- ---
    A ještě nějaký z cesty zpět a stačí...
    Way home

To je vrchol! Na tom asfaltu vážně není nic k zakousnutí...
    Way home

Na některé se bohužel nedostalo (nepřijeli majitelé) a tak museli zůstat v ohrádce (tihle jsou dočasní a parcela trpí vysokou hladinou spodní vody táhnoucí se stejně jako mlha od sousedící řeky)
    A na nas se zapomenulo...
    PES
    PES --- ---
    Odvodňovací kanálky žerou malé nebohé shagya arábky (kdyby mu nebylo už těsně přes 20 a neznal to všechno, ale přesto si to neodpustí), zatímco huculové na kanály tak akorát prdí...
    Shagya a kanál

Na dlouhé ulici (výřez) část průvodu
    Procesí

Chvíle pózování před místním domovem důchodců, kteří se každý rok na průvod těší
    Pred domovem důchodců

Čert dohání (své) "fríse" (přijeli i když už jsou v jiné stáji), ale bohužel třetího těžkotonážního chladnokrevníka (s vozem) s sebou nevzali, protože se dopoledne tak vyválel v bahně, že byl prostě neprezentovatelný (prase jedno percheronský :-) )
    Cerne perly - frisove
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: shirka je dobrej salamek, pry kde je naky jidlo? :D
    PES
    PES --- ---
    A fotečka na sluníčku i s nějakým pozadím
    Původ na silnici

Shirka v provozu (stále zvědavá)
    Shire on the road...

Shire on the road

Na náměstí okukovala místní keře (co kdyby):
    Shire and bushes

Kromě ulic bylo nejvíce obdivovatelů na náměstí:
    Namesti
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: chjo zas tri mesice sracek, ja chci zmrzlo, setrim si na trvale mrazy jeden vybeh a furt nic
    PES
    PES --- ---
    ...a jak tehdy všechny ty v šatičkách oblečené krásky klepaly na konci kosu a slézaly (padaly, sklouzly) z koní trochu promodralé a s cvakajícími zuby :-)))
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: není a nejspíš ani nebude (naposled se tahle konkrétní akce potkala se sněhem a mrazem - pokud místní dobře pamatují - před 4 lety)...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ale jinak je teda husty, ze se jede Mikulasska a nikde snizek a andelovi je videt kolinko.. ja se pri rozvazeni sena zpotila v rozepnuty bunde, kde je ta zima jako?
    PES
    PES --- ---
    Jeden Mikuláš, jeden čert a jeden HUCUL!
    Mikulas, cert a HUCUL

Zvědavá shirská kobylka (výřez z foto) kouká po plachtách, které by se daly vzít do zubů a stáhnout (je pod nimi seno a sláma, takže JÍDLO !!!)
    Shire a plachta

A další koně povětšinou světlé barvy s andělíčky :-)
    Andilci

A opět rozjařený plnokrevník (naštěstí si svůj oblíbený kousek "chození po zadních" nechal dnes uložený v maštali)
    Rozjařený plnokrevník

Ale svůj názor, že se jde mooooc pomalu, občas neopomenul zdůraznit
    Plnokrevník - RYCHLEEEEJ !!!!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: plnasek by potreboval trosku upravit papucky ;)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Chladasove ♥ A ten andel je dobra pieta :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam