• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: ok, souhlasím s tebou s nesouhlasem že existuje klasickej kůň :-)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Takovej klasickej clovek, to je treba slusnej Cech :P
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: ok, spatne jsem se vyjadrila, tak jinak "nesouhlasim s tim, ze existuje klasickej kun" .)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: tak to je na diskuzi, co kdo považuje za "klasickýho" koně... :-)... ale asi by nevedla k žádnému podstatnému zjištění (nejspíš tomu, že nejvíc záleží na povaze, věku atd.)... Ned je obstarší, cca 16, QH... bude se nejspíš chovat jinak než tříletej plňas...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: proti tomu nic, ja jen ze nesouhlasim s tim, ze klasickej kun se nemusi hybat, pokud to neni nezbytne nutne ;)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: tak jasně - na prdlouších jsem mohla jezdit už dávno, ale připadám si na to moc stará :-)) (a že jich ve stájích máme - tří až pětiletí plňasové zachránění od salámu - myslím, že dva jsou ještě volní)... pohyb v kroku je nakonec většinou složitější disciplína (na koňskou hlavu) než úprk - a je rozdíl mezi tím, když kůň někam pěkně cválá (dle pokynů jezdce) a když se "urve" a běží honem "na seno"... až se Ned naučí chodit, tak můžeme i pro mě za mě cválat - ale nebudeme cválat jen proto ,že on si myslí, že je čas na večeři :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Jojo, trysky pres pole smer staj.

ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: tak s tim nesouhlasim, ne kazdy je tak pohodlny, prdlousi vysoko v krvi naopak pohrdaji pohybem v kroku, to je zbytecne, pry bud se past, anebo cval :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: ten můj tydýt navolno neskáče.... když ho strčím někam aby se proběhnul, tak chodí za mnou s nechápavým výrazem... si myslím, že v podstatě je klasickej kůň - pokud se nemusí hýbat, tak se nehýbe :-) (ledaže by to bylo směrem domů, k senu :-)) - to má najednou křepký krok :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Mela, fuj.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Tak hlavne trpelive a dusledne. Ja mnela podobny pripad minulej tejden, Sol byla bujara a chtela skotacit. Protoze jsem byla bez sedla, tak jsem radsi sedla a nechala ji na volno. Litala kolem mne jak silena a vyhazovala a vubec mela strasnou radost.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ...tak dneska lekce na téma "domů se neběhá, ani kdyby tam byl celý náklaďák sena" - takže na trail, zpět, na jiný trail, půl zpět, odbočka, otočka, čestné kolečko kolem stájí.... chudák Ned z toho byl takový přešlý, ale snad už bude sekat dobrotu (před pár dny trval na tom, že domů se bude cválat - a nemohli jsme se dohodnout, furt jsme se přetahovali, chvilku dobrý, pak zase začal startovat...)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: on je takovej "vidlák" :-)... jako les mu nevadí, ani v nárazovém větru, kdy skřípou stromy, ani v blátě, šutrech, nevadí mu magoři koně kolem, lítající, řehtající, kopající - ale pak se upřímně vyděsil, když jsem popotáhla překážku... v životě neviděl pruhovanej strom, no... takže fakt musím dávat pozor, protože netuším, co všechno neví - strašidelná černá gumová "vana" na seno, teď ta překážka, lopata nabírající písek a zasypávající louže na kruhovce...

ale dneska si nechal vykapat oko jen tak - bez ohlávky bez ničeho... (ale cukal se, když jsem mu vyčesávala bahno kolem uší)...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: prostě "přírodní typ", proč by čekal na nějaký písek :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: u nás zasadně tekuté.... máme "tankodrom" a to moje čuně se v tom válí.... ostatní koně třeba počkají na jízdárnu nebo kruhovku a válí se v písku... Ned ne.... a pak mrčí, když mu vyčesávám bláto kolem očí...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: souhlasím, ale touto dobou Matička Příroda obvykle distribuovala vodu v kompaktnějším bílém provedení :-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: srazky jsou fajn, ale kdyby chtely byt snehove, to by bylo krasne :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jen at prsi. Vzdyt ty vody moc nebylo.
    PES
    PES --- ---
    Tady (ČR) to vypadá také jen na další bláto... bláto... více bláta!!!
    Týden bude pošmourný s přeháňkami, o víkendu se oteplí až na 12 stupňů - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...ed-pocasi-14-20-prosince-2015-dnz-/domaci.aspx?c=A151214_061301_domaci_ane
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    nejzajímavější je, že jak je ve stájích provoz, tak je tam fakt "tankodrom" - že lesní cesty na tom nejsou zdaleka tak špatně...

... i když včera se nám svalil poník ve stráni - šel na travičku a podjelo mu to tak, že sebou normálně švihnul na bok... děsně se divil :-)...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam