• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no tak koně aspoň budou mít na Štědrej den od lidí pokoj :-) - když je nikdo nenajde :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: tak si to užij, tady je dnes 95% ne mlha, že bys koně nenašla ve výběhu kdyby stál 10m od Tebe (na chvilku - asi 30 minut - se ukázala modrá obloha a pak opět zafungovala fyzika a mlha houstne...)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: boxing day je spíš anglickej, tady se tomu tak neříká (pže my nemáme služebnictvo).... spíš je to "return" day :-))) Lidi vrací dárky, co se jim nelíbí či nehodí :-))) - v obchodech je podobný maso jako na Black Friday :-))

Zavoláme domů, zkontrolujeme, jestli jim už ježíšek naježil (neteřím jsou 4 a 5 let) a pak půjdeme holt zkontrolovat zvířenu.... holt vytáhnu zase slicker a budu strašit na ranči :-))
    PES
    PES --- ---
    Btw. vy máte "boxing day" až pozítří, ne? Ale i tak pěkný Štědrý den "od nás"...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: no jasně, kdykoliv k službám :-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ty jsi takový sluníčko, viď? :-)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: můžeš to brát jako určitou variantu jednoho z klasických Murphyho zákonů (o vývoji a výzkumu), který by mírně upravený na koňské podmínky mohl znít zhruba takto:

Ze tří potřebných ingrediencí, kterými jsou podmínky/příležitost, čas a peníze/prostředky, lze mít prakticky vždy jen dvě současně.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: ale jo, déšť potřebujeme... ale proč zrovna teď, když mám po pěti dnech konečně ČAS na koně???? No? Proč???? Nespravedlnost :-)))

Cukroví - stejně ho máme tak ob rok - mám intoleranci na lepek, dětem to moc nejede - takže spíš když je nálada "něco dělat"... a letos prostě na to nebyl čas.... (o úklidu ani nemluvě - ale kozy budou mít chlívek jak ze žurnálu :-)))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: tak zas u vas v CA to ten dest taky chce jako sul, mate jeste horsi sucho, nez my tady ne? Ber to tak ze aspon bude travicka pro kone ;) a uzijte si vanoce i bez cukrovi, stejne se po tom alorat tloustne, kun je rozhodne lepsi!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak cukroví nemáme :-).... letos jsem to fakt nestihla (mám koně :-)).... koně jsem neviděla pět dní, fňuk fňuk, zítra jedu hned ráno... a samozřejmě, že má CHCÁT... takže se tak maximálně poňufáme a půjdeme na malou procházku, ale jinak to asi na žádnou prudkou činnost nebude...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: To je pozvanka? Kvuli cukrovi prijedu.
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: to se povětšinou rozdá :-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: stacilo by vedle toho krmitka postavit novy balik a ciperne by vylezla :) s tim cukrovim jste magori :D
    PES
    PES --- ---
    Tak Šťastné a veselé + skvělý Nový rok a vlastně i celý rok 2016.

Vánoční cukroví
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Jistě, určitě by se tvářila jako trubka a vůbec by s huculou nehnul ani traktor, aby tam vlezla... Ale jednou se to té potvoře vymstí (třeba by mne zajímalo, zda by se od tam vyplazila zase ven, kdyby měla žízeň anebo zda by si počkala na koliku...)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: vsadim se, ze kdyby to mela v naplni prace, tak tomu nebude rozumet a nebude :-))
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: jen vyžraná pažravka...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Ehehe, je brezi? :D
    PES
    PES --- ---
    Hmmm, tak dnes po ránu byla nalezena opět vlezlá do kruhu na seno a to tam byla společně se zbytkem kulatého balíku, takže měla prostoru ještě méně než na foto z minulého týdne. Prostě huculka Houdini...

ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: nebo treba taky ne, to je riziko najemniho kone, ale jak rikam, rozumim tem duvodum, proc si ho neporizovat
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: ale jo, ja setoho taky obavam.... ale zaroven nejsem v situaci, kdy bych mela pocit, ze je fer si uvazat k sobe zvire... staje nam muzou zavrit ze dne na den - pozemky jsou ted rezervace a kdyz se soudruzi rozhodnou, ze tam staje byt nesmi, tak tam nebudou... mam relativne male deti a proste nevim, kde skoncime... takze vypujcka kone na zimu mi prijde idealni reseni... ze nebudu muset za pul roku resit komu kone prodam...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam