• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: jeho nejvic bavi dyz se pak rozciluju, je to vtipalek ;)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    že bych předběhla PSA v linkování zpráv?
    Stádo divokých koní v Milovicích se rozrostlo o hříbě. Přibudou další - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/divoci-kone-milovice-hribe-dch-/domaci.aspx?c=A160313_143513_domaci_mav
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: uznávám, že převracení koleček je úplně jinej level náklonnosti :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: jo tak pri sbirani bobku nebo spravce ohradnik za mnou taky couraj jako ze zabava, zejmena Vasil rad prevraci kolecka s bobkama... :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Nunu! Ja z toho mam vzdycky radost, kdyz za mnou So prijde. COz se deje vetsinu casu... takze jsem stastna porad :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... tak dneska za mnou chodil Nedouš podobně jako chodívala obluda - ale on nechodí výhružně... on spíš tak zkoumá, jestli by nebyla ještě nějaká dobrotka :-)... a asi byl taky zvědavej, jsem mu kopala odvodnění.... (furt chčije a chčije)...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    PES: že to je fotka řádně nasranýho hucula - že jo :D
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: to je tím, že jsi si s sebou nevzala fotografa :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    No.. a ja nemam zadny foto. A to jsem i cvicila na jizdarne, i litala po polich. Dostih se srnkama byl. Ustopvani s pomoci kavalety. Vsechno bylo!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jasnej šavlozubej kůň :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SHAMPOO: Jezisi, to je zabijak.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    :D se mi ty fotky šíleně líbily, pokud tu náhodou je autor tak se omlouvám za krádež :)

SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    PES: no jasný :) ale úplně to vidím :) nasranej hucul to je luxusní pohled, tuhle jsem na fb viděla nádhernou fotku, kdy se majitelům zadařilo zachytit hucula, který běhání ve sněhu pojmul jako nahánění ostatních s vyceněnýma zubama. zkusím jí najít a ukrást :) vsadím se že tak se tvářil
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ja zkusim udelat dneska nejaky fotky s otukavanim hulkou a "treninku". Jestli se dostanu ke koni, zeaaano.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    bohužel člověk často nestíhá natáčet (nebo se neodváží, aby nedostal přes držku, žeáno :-))... přemýšlím nad tou Foxy a tam byla vidět ta frustrace jako "já už nevím co chceš a přestaň mě otravovat"
    PES
    PES --- ---
    SHAMPOO: bohužel, navíc by to muselo být video, kde by vynikl přechod od "proč mi tu máváte hůlkou" přes "štvete mne oťukáváním hůlkou" až po "teď jste mne parádně nasrali 'nesmyslným' opakováním kravin s hůlkou'..."
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    PES: ooo nemáš fotky, nakrknutej hucul je kouzelnej :)

CAROLIAN: jo asi budeš mít pravdu no :) s obojím, šak já si taky jednou zahulákala na Tamaru :) vzala mi dráhu ve volnosti na pastvě a šla valachům připomenout doby před kastrací :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: to se obávám, že se podařilo majitelce Foxy - nasrat kobylu natolik, že ta je teď agresivní.... mírné pozitivum - majitelku to donutilo domluvit si lekci s trenérkou na sobotu - dáme si jí napůl, já půl hoďky s Nedoušem, ona půl hoďky s Foxy (na to, že s Nedoušem jsme dneska strávily hodinu a v sobotu další půl, protože je buď natvrdlej nebo zatvrzelej - spíš to druhý :-)) - a ona si myslí, že problémy vyřeší za půl hoďky.... no nic, ale lepší alespoň něco...)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: hele, já třeba taky jsem proti mlácení dětí, ale moji vlastní spratečkové párkrát jednu schytali.... prostě někdy to tak sedne :-)

Parelli - mě přijde že už je to ve fázi "lost in translation" - několikátá generace žáků, kteří sice mají jeho certifikáty, ale už nějak netuší proč to dělají tak, jak to dělají, jak je to přecezené přes další lidi.... a hlavně - opět mě napadá příměra s dětma - všichni koně nejsou stejní. Třeba Nedouš hodně reaguje na hlasové pokyny. A trenérka mi teď líčila, že po čtyřiceti letech u koní má kobylu, kterou učí pomocí žrádla - nastupování do přívěsu, chození přes louže (ta představa, jak jí pouští misku se zrním po louži mě fakt dostává :-) - zvlášť od ženský, která normálně pamlsky moc neuznává) - a to mi přijde, že ti parelláci taky už nějak zapoměli - že neexistuje univerzální návod na koně (tak jako neexistuje na výchovu dětí).

Jo a srandovní příhoda z dneška... Nedouš ve volnosti za mnou chodit nebude, ale když mu dám ohlávku, tak za mnou chodit bude (bez toho, že bych něco s ohlávkou dělala, nebo měla na ní vodítko nebo tak).... tak to budeme muset vypilovat :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: jasně :-).... a kvůli tomu, že vlastně chudinka chtěla pomazlit vždycky čekala až budu někde v koutě a pak se stavěla do mojí jediné únikové cesty :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam