• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    Super, Vobluďák si rozedřel do krve vnitřek uší jako následek (asi) alergické reakce na štípance v uších (muchničky? či nějaké podobné malé potvory), majitel na druhé straně světa (doslova) a místní mají z koníčka respekt (včetně vet.), že ho ošetřovat sami nechtějí :-/ No takže na koho si vzpomenuli, že by si to ošetřování mohl vyžrat? No můžete hádat (1x)...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: to nevim, ale chodi do kostela, tak by to byl asi hrich
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: mmt moje psi trenerka mi rikala o nějakém slunickovem panovi co pry miluje vic kone nez lidi, ze by to byl on?
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: jo jakmile bude autak je realne ze prijdu zebrat :) ja nenasla zatim ani tuk. Pani co jsem myslela ze bude ok se neobtezovala dostavit na sjednanou prohlidku staje. Pak jsem dostala nabidku od nejakych lidi co kone otloukaj a tak. Fakt zabava. A cena 6500 za staj a ani kovar v tom neni jako teprsk...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    U Mnisku nekde ma pastevko Strejc, je to takovy slunickovy kovboj ale o kone se snad stara dobre...nbebyla jsem tam, nevim
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: porid auto! ;)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Kdybych mela auto hned se nastehuju....silim z hledani staje kolem mnisku. Je to peklo. Mi prijde ze slusny lidi neexistují
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    Vazeni konopratele, kdyby nekdo shanel nenarocne ustajeni pro spriznene duse na Berounsku, tak u nas jsou dve mista. Nemame jizdarnu ani halu, zato super tereny, par vybehu (tam jsou skoro porad), boxy (kdyz je moc zahmyzeno nebo padaji trakare), seno, slamu... jak se pise v inzeratech "nutno videt". Cena 3000,-.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SHAMPOO: No, jeste uvidis, jestli budes spokojena.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    a děkuji Nyemi za zapůjčení jejího mistra :) problém vyřešen
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    zdravíčko, nemáte někdo kováře co by dorazil na Bojov tenhle týden, teda byl ochoten? a nebyl blbec
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: na mě působilo dost divně, že toho koně vedou DVA CHLAPI, každý z jedné strany.... to mi přijde dost divný a nepřirozený.... jako chápu, že koni u hlavy bude někdo, koho kůň zná a kdo ho zvládá - já tohle často dělám s dětma (zvlᚍ s cizíma), když je nechám jezdit po ranči, tak jdu "jen tak" s nima, ale vím, že koně typu Nedouš půjdou prostě za mnou bez ohledu na to, co dítě dělá či nedělá.... do průvodu bych měla koně na vodítku.... ale ti dva chlapi mi přijdou divnější než to, že se kůň cukal - jako když kůň nemůže být bez dvou zdatných ošetřovatelů, tak co hergot dělá v průvodu? Plus vůbec ten koncept - pro toho koně musí být hrozně nepříjemné být sevřený ze dvou stran...
    Když jezdíme na výlety, tak prosíme lidi, aby uhybali na jednu stranu - pro koně je hrozně těžké projít mezi dvěma koňožrouty a vést ho mezi dvěma chlapy mi přijde že jen přidává na stresu a nervozitě...

... takže za mě - ty lidi neměli v průvodu vůbec být...

(a mmch - Nedouš je úžasný kůň, ale do průvodu bych ho nevzala, protože není zvyklej na civilizaci a vím, že by tam byl nervózní a asi bych nedokázala předvídat všechny průšvihy, které můžou nastat - hudba, auta, troubení hasičů atd... vím, že by zvládl přebíhající haranty, psy, ostatní koně, lidi - ale tu civilizaci nemá nakoukanou).
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Premyslim, premyslim... ono v tom Korunovacnim pruvodu sli kone, kteri jezdi normalne show, kaskaderinu a tak, a stejne jsem videla nejaky neklidny, jak highlightnul Pes. Ale byli hned zvladnuty. Takze treba jsme zrovna videli jen nejakej exces, a kun byl normalne v pruvodech funkcni. Ale certvi, jak to je.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: na mě to působilo dojmem, že "pan ředitel musí být v průvodu za krále".... takže se zorganizuje kůň a dva pohůnci, jenom aby se chlap mohl cítit důležitě.... :-(
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Proto jsem tam to video dal, také mi přišlo divné, že na takovou (resp. prakticky jakoukoliv podobnou) akci berou koně bez tréninku a s takovými projevy...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI - s tím posilováním... ono se to nezdá, ale prostě udržet ruce zvednuté je pěkná darda.... já lezu, ruce mám v cajku - a myslím si, že je to jeden z důvodů, proč výborně střílím - mě se ruce netřesou ani s čtyřkilovým kalašnikovem.... :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES:
    NYEMI: přesně, nechápu, proč dají do průvodu koně, kterýho vláčej dva chlapi na vodítku (respektive on je)... jako to fakt nemohli najít koně, který tohle zvládá a dává?

Jinak moc pěkný.....
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    No nadhera :) jako
    NYEMI
    NYEMI --- ---

NYEMI
    NYEMI --- ---
    A nasla jsem jedno video, kde jsem i s ptakem a docela videt.
    Karel IV
    http://www.youtube.com/watch?v=GNfHPXlHSCI&t=3m28s
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam