• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    TARGI
    TARGI --- ---
    NYEMI: ne, neni automaticka :D Ja znam kone co je schopen zabit i sam sebe, jen kdyz je cokoli nejak jinak a on se lekne i prdu :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak mě je jasný, že když na "miláška" skočí tygr, tak nejspíš všichni miláčkové zdrhnou hlava nehlava, jezdec nejezdec... ale myslím, že jsou koně, kteří do určité míry na toho jezdce dbají.... tenhle na jezdce (dceru) nedbal vůbec a šel si (letěl) za svým cílem...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Apropos! Nyemi objevila internet a ameriku! Napln prace na pristi tyden (cvicime ted kazdy den dvakrat pul hodiny, nekdy trikrat!)
    Jinak, az priste reknu, ze chci kone ucit vzpinat, tak to musim jen vznosne pojmenovat "levada" a pak najednou vsichni zmlkou a zacnou prikyvovat, jak je to moudry a umelecky.
    LEVADE step 1
    http://www.youtube.com/watch?v=Qvr1DubBiyk

NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Priznam se, ze si myslim, ze o jezdce se nestara tolik, ale ze zeme je strasne moc opatrna. Nestane se, ze by se ohnala po mouse a omylem mne nabrala. Jakmile jsem blizko, nebo pod ni, strasne opatrne zachazi s celym svym telem, kdyz mne nevidi, tak posunuje nohy pomalu a lehce. Mela jsem nedavno prilezitost bejt blizko jinyho kone a byla jsem prekvapena, kdyz mi to nakouril hlavou, protoze odhanel mouchy. To proste Sol neudela, je strasnemoc jemna. A ja hloupa jsem si myslela, ze takova opatrnost je u kone automaticka D:
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Je otázka, zda "milášek" to má v hlavě nastaveno tak, že kromě sebe se nějak snaží starat se i o svého jezdce anebo ne...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Od milaska to budu jednoznacne nejmin cekat Takze to pak bude atumaticka crit damage :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Hej, mam cerstvou zkusenost z tohodle zanru! Sol ma ve vybehu udolicko, na jehoz dne je potok. Princezna se nechce omocit, tak to skace. Normalne to jsou fakt prelety, jak na pardubicky. Tuhle jsem se na ni odlozila (soucast nunani ve vybehu, kdy se jen tak valim po koni, drbu a tak) a ona se rozhodla, ze to skoci se mnou. A nevidela jsem to sice z dalky, ale prislo mi, ze to dela o dost opatrneji.
    No, a cely to mohlo bejt i tim, ze mela na zadech sedumdesat kilo navic, no :))
    Nicmene v lese mi dava pozor na nohy vs stromy, a kdyz bezi a ja zacnu padat, tak se zastavi.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: vychovat a taky k tomu musi byt povaha... ale jako, urazy jsou i z milasku ;)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    TARGI: podle mě by to šlo právě s vlastním vyňuňamým koněm... moje největší chyba byl ten provozák, který se v krizi vykašlal na jezdce a jel sebestředně "pro sebe"... pro koně zcela základní instinkt... ale dají se koně vychovat k tomu, že na toho člověka "myslí"... z jednoho takového jsem tuhle nespadla, byť šeredně zakopnul a skončil "na kolenou"... protože on dával pozor i na mě...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    jdu se chlubit, mám stáj, hurá, sice až v černošicích, ale dostupné pro mě mhd, než bude kára tak to dám a můžu jezdit na návštěvu na karlštejn :D juchůůů :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SHAMPOO: Hej, to se mi fakt libi! Dost bych to chtela ozkouset.

CAROLIAN: Gratuluju k zijicimu diteti! Preju vam, at se to rychle zahoji a nejen po fyzicky strance.
    TARGI
    TARGI --- ---
    PES: nunat neznamená ze si na nej s důvěrou znova sedne, mluvím z vlastní zkušenosti. Po úrazu kone miluju dál, ale jen tak si na nej uz nesednu. Byt mi to šíleně chybí, bohužel vim ze tenkrat to zavinil člověk a lidé okolo koní se pohybují stále....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no ještě uvidíme jestli to někde vybublá... momentálně jezdit nesmí - a určitě je něco jiného koně si otlapkávat a pak na něm zase sedět.... nicméně - musím jí pochválit, vydržela na něm hodně dlouho a dost dlouho to vypadalo, že to ustojí (on pak zahnul prudce - aby se vyhnul skoku přes překážku - což asi bylo dobře, protože skákat taky umí.... alespoň on teda)... má neuvěřitelný smysl pro rytmus a rovnováhu... něco je od přírody, něco si myslím, že je voltiž - kde musí věci plánovat podle kroku koně a kde jezdí bez držení, bez třmenů...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: tak to je fajn, že se nezalekla a nezahořkla...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ona se zdá v pohodě, dokonce se šla s koněm poňuňat... ona tvrdí, že chudáček koníček se lekl a že za to nemůže... já teda viděla něco jinýho, ale momentálně to prostě neřeším. Akorát jestli bude někdy zase jezdit, tak na "mém" koni, kterého mám JÁ zvládnutého, ne na půjčeném sebeplyšovějším provozákovi...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: imho je lepsi okovat, pokud je to mozne, boticka jako nouzovka, ochrana pri uraze apod do vybehu a ne pro nejaky extra vykon, ale ja su stara konzerva
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: A jak to dcera sama bere?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jinak momentálně mám doma dceru se zlomeným nosem a klíční kostí... poučení z krizového vývoje zatím ještě pořád rozdejchávám (tu rychlost s kterou se to stalo a to, že ani v relativně bezpečných podmínkách - jízdárna, trenérka zkušený lidi okolo - jsme nestihli nikdo nic... nikdy jsem nevěřila, že budu vděčná za zlomenou klíční kost - ale vzhledem k tomu, že skončila omotaná na kovovém zábradlí, tak to vlastně dopadlo skvěle... je živá, má vcelku páteř, pánev, všechny zuby...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: tak pokud by to bylo funkční, tak proč ne.... ale spíš si to dokážu představit jako ochranu pro boskatýho koně pro výjmečné případy (např. náročný víkend v terénu) než naopak....
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    hele botičky, co vy na to
    Megasus Horserunners - For Horses and Horse Lovers. by Megasus Horserunners —Kickstarter
    https://www.kickstarter.com/projects/1118252837/megasus-horserunners-for-horses-and-horse-lovers
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam