• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: proste takovy muflon :)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tohle jsou tedy ta pouštní odnož
    Desert bighorn sheep - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Desert_bighorn_sheep
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jinak já jsem trochu zmatená s ovcema a kozama, nějak se mi je nedaří rozlišovat... děti tvrdí, že tohle jsou určitě ovce, páč mají ocásek dolů.... ale vypadají hodně jako kozy... i v pohybu hodně připomínají kozeny...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: wiki tvrdí, že je to ovce tlustorohá... https://cs.wikipedia.org/wiki/Ovce_tlustoroh%C3%A1

PES: poušť.... v noci mrzne, ve dne deset stupňů... málo srážek
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: bighorn sheep, to je česky kamzik, oder waS?
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Na foto to vypadá na nějaké moc "letní" počasí :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak není to ani kůň, ani koza.... ale je krásná a ne tak často k vidění... zřejmě letošní mládě... tatínka snad taky někde vyštrachám... jezdit do národních parků mimo hlavní sezónu se zjevně vyplatí (bighorn sheep jsme tam viděli naposledy před deseti, možná dvanácti lety - kdy jsme jezdili bez dětí a nebyli tolik vázaní prázdninami)

PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: No to já právě také ne...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: teda, to jadro vkladane je klonovane zvire, takze to muze byt i samec, samozrejme. Ale mitochondrie pochazi z vajicka ktere zbavili puvodni jadra a narvali tam to, co chtej klonovacz.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: ne, protoze umele klony se delaji z vajicka jedne samice a jadra jine samice, maji i jine mitochondrie, a navic na opakovani kvantove urovne uplne neverim :)
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Takže 100% klony jen pokud by se březost zopakovala úplně identicky doslova na atomární (a dost možná až na kvantové) úrovni, ano? ;-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    teda v brezosti, no proste gravidite
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: odznaky jsou totiz geneticky determinovane tak, ze se bude "vyrabet bila barva" na urcitych mistech, tj. na to misto v tele embrya doputujou bunky, ktere maji ty geny pro vyrobu bile barvy (zjednodusene). Je geneticky dane, ze tato mista budou na koncovych castech tela, tj. nohy a hlava, bude dan jejich rozsah, jestli jich bude malo nebo hodne, to delaji geny, ale finalni tvar zalezi na tom, jak se ty bunky nakonec rozlezou a to je proste jine v kazdem tehotenstvi, tedy i u tech klonu. Ony ani prirozene klony, tedy dvojcata nemaji stejne odznaky.
    PES
    PES --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: To je třeba se ptát někoho, kdo má dostatečně hluboké vzdělání v biologii, genetice, vývoji plodů apod... Otázkou je, zda je v DNA zapsán celý "plán" organismu jako matrice 1:1 anebo je to něco (obrazně řečeno) na způsob "mírně ztrátové komprimace dat", tj. něco jako třeba fotografie uložená v JPG či hudba/zvuk v MP3, kde také při zobrazení/přehrání jsou jisté minoritní odchylky, ale na celku nejsou prakticky poznat (funkčnost zachována a ten pixel sem či tam jemně jinak odstínovaný poznat na první pohled nejde).
    Možná stejným způsobem fungují ty odznaky...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Taky jsem si rikala! ALe zase, nejsem bioinzinyr.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    PES: jak je mozne, kdyz to jsou klony, ze maji ruzne odznaky? Tak nejak jsem pocitala ze budou vypadat stejne..
    PES
    PES --- ---
    Nasněžilo - koně se alespoň na chvíli přestanou "mazat"...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Tak si říkám, že bez oře odpadnou ty "doomsay imaginings" a ušetřím si třeba i žaludeční vředy :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CHEVALIER: Vyrostla? Ja to nepoznam, jak ji mam morad pod nosem...
    CAROLIAN: Ja tenhle pocit impending doom mam pokazdy, kdyz jedu nekam mimo domov.
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Škoda, že ta první foto je na výšku (portrét), jinak by to byl kandidát do kategorie "Pozadí (Background) na pozadí (Wallpaper)" :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam