• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tywe jak se pasou na tom poli, fuj! :)

PES: jo no, zlomena kostra neni moc dobry napad
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Dneska se se mnou vyvalel kun v zaveji. Vubec jsem nevedela, coze to dela, nez mi kamaradka rekla "hele, s tebou se vali kun". Bylo to strasne vtipny, jak se se mnou odporoucela na zem a pak cekala, nez jsem teda slezla a pak se valela. Takovyho stesti konskyho v jedny chvili. Tak jeste ji to naucit na povel :)

Tesne po zlocinu, bohuzel uz se oklepala.

Nasly jsme novy bydleni, az mne vyhodej z maringotky.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... tak dneska koníček už zase laxouš... dokonce jsem pak z lenosti na něj na kruhovce vlezla tak jak byl (bez sedla, bez otěží, jen s vodítkem) a tak jsme se tam plouhali a vedle do takového pruhu trávy zavřela nějaká ženská zběsilého koně - co tam lítal, klouzal, padal, skákal (ten asi nebyl venku dýl než jen jeden den) - a musím pochválit Nedouše, že ho ignoroval... prostě se mnou kráčel po kruhovce i když se tam ten tydýt málem na hlavu stavěl.... když jsem pak Neda odváděla, tak kolem toho magora šel s hlavou a ocasem nahoru a předváděl se... ale při práci ne, zajímavý....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: mno, na poníkovské kruhovce (malá) to nebylo úplně ideální.... zítra snad už půjde vzít na velkou a pořádně proběhnout....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Ja mam vzdycky radost kdyz Sol vyhazuje, protoze ma radost a je takova bujna a hezky se u toho nese, kdyz pracujeme...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... koníšek dneska na kruhovce vyváděl... vyhazoval a tak... njn... dva dny de facto zavřenej, bouře, padající stromy, pod paddockem mu hučí řeka (v tom vyschlém korytě), nárazový vítr, prostě fakt rodeo.... a dneska si přijde panička a chtěla by pracovat, ts.....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A vzpominky na leto. Ted az je na mne internet vyvrhl. Uz se tesim na dalsi larp se Sol, protoze kde jinde vam do kone strileji z luku a muzete sekat do lidi z konskyho hrbetu!

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: jsem Charliemu řekla, že je to idiot a dala mu cookies... jako vážně, Charlie je prudič a mrzout, ale tohle si imho nezasloužil... hlavně to nebylo v kontextu - chápu, že když provede nějakou lumpárnu, tak dostane za uši, ale tohle byla taková zlomyslnost bez souvislosti.... (když jsem tu souvislost nepobrala já, jak jí měl pobrat kůň?)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Psychické týrání chudáčka poníčka... :-/
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no a to vlastně ti dva co přišli, tak vykydali své koně... přišel ještě třetí, co podal ponclovi mrkev a zase šel :-(.... (a ještě jsem nepochopila - normálně chodí za Charliem, ale teď přinesl mrkev Cowboyovi a Charlieho ignoroval - a ještě mi říkal, ať se dívám, co bude Charlie dělat - a Charlie pobíhal po paddocku a řehtal a ten kretén odjel.... jsem fakt nepobrala o co tam šlo......)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tím hůře, když je to nastaveno, že by si majitelé hodně měli udělat a neudělají...

U Vobluďáka je momentálně akorát problém, že zaměstnanců je relativně dost (nestojí to na jednom "Pedrovi") se nějak kašle na venkovní přístřešky ve výbězích, které ovšem fungují prakticky v režimu boxů, protože je tam dost koní, kteří tam jsou 24/7 a tak tam prostě stojí a také pochopitelně kadí... Shrábnutí přístřešku zabere čas zlomku přebrání podestýlaného boxu a služba navíc nemusí přebírat a vyhazovat podestýlku v jejich NĚKOLIKA boxech uvnitř, když v nich nejsou (časově i pracností by to byla win-win strategie)...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: nechci lidem křivdit, třeba tam někdo BYL před tou osmou ráno (ale stav přístřešků tomu neodpovídal)... když jsem v jedenáct odjížděla, dorazili mezitím další dva lidi (z cca 40ti majitelů)... mě spíš překvapuje, že tohle jsou takové hodně samodomo stáje, zaměstnaný je tam JEDEN stájník (na 70+ koní) - ten rozváží seno a obden nastřídačku kydá, víc nestíhá (a ani reálně nemůže)... takže fakt se počítá s tím, že lidi si koně obstarají sami.... a byla bouře, popadaný stromy, zaplavený místa... prostě bych čekala, že to tam někdo přijde omrknout (ehm, počínaje managorkou)....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Docela chápu ten údiv nad "JEDINÁ" - často se mi to stává také, že jsem za celý den také jediná návštěva na ranči, která dokonce i zajde do výběhu (kromě pracujícího personálu služby, který často potvrdí, že jsem jediná návštěva za CELÝ den a sami se diví, proč lidi ty koně vlastně mají). A to nejen ve špatném počasí, ale kupodivu u ve dnech, kdy je hezky a navíc volno k tomu...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... tak kozenky suchý, i se šly podívat ven... spoutu keců u toho měly, ale taky se jim asi zajídá dřepět doma zabedněný...

... Neda jsem stihla tak akorát, že jsem ho vyhodila ven, a vykydala mu přístřešek, než mu tam přistála snídaně... mmch byla jsem JEDINÁ, kdo tam byl - což mě překvapilo (vzhledem k dramatickému počasí, co tu máme, bych čekala, že lidi dojedou zvířata zkontrolovat)... myslím, že Ned byl rád, že se něco děje a že zase může ven... ne, že by se dalo daleko, v lese padají stromy jako mouchy a celkově je to takové apokalyptické (i Nedouš říkal, že se do lesa bojí - a to normálně ho nechávají popadané stromy chladným)... a čeká nás další bouře zítra (dneska "jen" déšť)... ale hodila jsem sedlo a trochu jsme pocourali... se strašidelnou vložkou, kdy jsem se rozhodla dojet si ke sloupku pro dlouhou černou šustivou bundu :-))...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    vidím, že se nám menažerie rozrůstá :-))... já se musím jít podívat, jestli se mi neutopily kozenky.... fér beru s sebou....
    PES
    PES --- ---
    GIO: Tak v sobotu ráno mezi 8-10h tady u stáje bylo -18°C (na zemi -23°C), naštěstí v neděli večer se zatáhlo a tak teď už přes noc a nad ránem bylo pouhých -7°C
    GIO
    GIO --- ---
    PES: tak my tu meli v sobotu rano skoro minus dvacet, takze si to tu taky uzijeme, neboj:)
    PES
    PES --- ---
    Také tady na jihu dostaneme exmoorské pony :-)
    Podyjím se budou prohánět divocí koně  – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/domaci/425790-podyjim-se-budou-prohanet-divoci-kone.html
    PES
    PES --- ---
    CHEVALIER: Co? Ten "rozvrtaný" kopec? Kamenolom...
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PES: Prosim Tě co je ta za vrch v pozadí? Vypada to na nějake oppidum...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: já bych bojovala proti EXTRÉMŮM.... třeba rok 2016 byl v Kalifornii EXTRÉMNĚ průměrný :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam