• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: nasi taky stoji na desti, kdzy nefouka... a jak jsou pak cisotucci, nez se vyvali
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Sol stoji vyhradne na desti. Vypada u toho strasne smutne, jako kazdy zvire. Do boxu si zalejza jen pres den, kdyz sviti slunicko.
    PES
    PES --- ---
    GIO: Zjevně potřeba drbání překonala případné nepohodlí z deště...
    GIO
    GIO --- ---
    CAROLIAN: to je doslova "koňská síla" v praxi.)) nadherní.
    GIO
    GIO --- ---
    ale predpokladam, ze pristresek je pobliz a ona se koupe.))
    GIO
    GIO --- ---
    chuderka, taky slejvak:)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Nevim, jestli ten clanek o protahovani koni probehl tady nebo jinde, slo o to, jak kone rejpat do spravnejch mist a on se podle toho podsadi a vyklene a protahne. Mne nejaky triky blahy pameti ukazala Anabel. No, v tom clanku se psalo, ze staci tyhle rychly veci udelat treba parkrat denne (je to opravdu rychlovka, jen nekam vrazite prst a kun se presklada) a on tim posiluje ty veci vic a vic. V clanku byla fotka prohnutejch zad pred cvicenim a rovnejch po cviceni.
    Tak jsem vcera byla opet zaujata tim, jak Sol pouziva svy hracky, a ona kdyz tam chce dat ten pupek tak ho musi zatahnout a vyklenout se, aby si ten barel neporazila.
    Takze ja zadny cviky delat nemusim, Sol je zodpovedna a cvici sama!

PES
    PES --- ---
    NYEMI: On ten jeden extra určitě jen tak malý vypadá mezi těmi okolo...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: A mezi tim jeden poncl :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: "...And one day when the oil barons have all dripped dry
    And the nights are seen to draw colder
    They'll beg for your strength, your gentle power
    Your noble grace and your bearing.
    And you'll strain once again to the sound of the gulls
    In the wake of the deep plough, sharing."
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Vážně 5x tunové ňuňu... :-)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Moje ne :D moje hlavou háže neb si dovoluju její poničenstvo obtěžovat prací :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    MUZA: Kdyz upustim od toho, ze jsou mouchy, tak hlavou haze, protoze ma proste radost z pohybu. Je to videt treba na zaberech koni, co se prohani volne po vybehu, nebo si hrajou. Taky je podle toho dobre videt, kdy a kam se soustredi. Treba kdyz jde do strany, tak mi jde o to, aby sla do strany, nevyzaduju po ni presny drzeni krku a hlavy. A kdyz tam pak jdu ten zkracenej (nebojakej) klus, casto ji pripominam, ze chci hlavu nahoru a vyklenutou a ona se i vic snazi ji tak umistit. Mimojiny, tohle je ta volnost a energie pohybu, o ktery jsem mluvila driv. Kdyz se ten kun vyvaze, tak nejde cekat zadnou energii, pac by si hnedka dal o nejaky spagatky. Nehlede na to, ze tohle je vycvik, kterej ma hlavne toho kone bavit. V druhy rade naucit se pohybovat a ve treti rade si to pak uzivat pri predvadeni se pred ostatnima. Takze po koni nepozaduju preciznost celej trenink, ale treba jen pri jednom prejezdu a pak hura na neco jinyho, aby se nezacala nudit.
    U toho ocasu si nejsem jista, vesmes to delaji vsichni kone kdyz se provozuji ruzny cviky a oni se soustredi. Je to jen moje spekulace, ale myslim, ze tim "odhazujou" premiru energie. Jakoze nejradsi by bezeli a vyhazovali, ale strasne moc se snazi soustredit, tak si u toho svihaji aspon tim ocasem, nad kterym nemusi premyslet. ZKusim se zeptat myho britskyho idola, co na to rekne a repastnu.
    No a usi jsou hodne jasnej priklad smerovani pozornosti. Kdyz ji komandyruju z boku az zezadu, nebo kdyz na ni sedim, usi miri ke mne, protoze ode mne vychazi povely. Kdyz stojim pred ni a vedu ji zepredu, tak usi miri taky na mne. A kdyz ji chvalim (ne tom videu je to videt casto), tak usi preklopi dopredu, do uvolneny pozice, protoze je to oddech a ona nemusi davat pozor.
    Ja si tyhle nase blbnouci videa projizdim hodne pred sestrihanim, clovek se z nich o sobe muze naucit strasne moc veci, kterych si nazivo nevsima, ale kun na ne reaguje. A kdyz je clovek "na place" tak mu to vlastne nedochazi. Nekdo si na to zaplati trenera, ja si nad tim rvu chlupy z hlavy sama vecer u videa :))
    MUZA
    MUZA --- ---
    NYEMI: odhaduji, co myslela sirril... Usimdozadu, pohazovani hlavou, mrskani ocasem... :). Sol se pro bezneho cloveka tvari nastvane a ne uvolnene s usima dopredu.... Nooooo
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Aha. To se pak tezko odpovida.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    NYEMI: no i vyrazem, proste "sklebeni".. nevim jak to jinak popsat.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Jak se sklebi? Ze ma usi dozadu?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Jak si vlastne vysvetlujete, ze se ti kone u tej prace ze zeme vzdycky tak straslive sklebej? Asi jsem nikdy nevidela kone kterej delal tenhle "prirozeny" tyo prace ze zeme a urputne se u toho nesklebil.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Toz to jsem rada, ze neplanuju zadny cundry :D

Dneska jsem mela straslivej splin, a to pritom bylo tak krasne. Nastesti Sol moc chtela neco delat, tak jsme sly pocvicit. Ke konci uz nebyla soustredena, ale vydrzela tam se mnou hopsat pres pul hodiny.
    Je strasne uzasnej a krasnej pocit videt a cejtit, jak se konicek ohejba a klene a snazi. Ze zacatku (jakoze pred pul rokem treba) to bylo takovy nesmely, vydrzela to treba dva az tri kroky za celej trenink. Dneska uz tam ten zadek cpe skooooro sama. Jeste ji musim pripominat tu spanelskou hlavu nahoru a obcas zadek. Tycku pri jezdeni nepouzivam, bo mne sere a vsude se mi mota a stoucham s ni omylem do kone, tak pouzivam ruce a zurive gestikulace a vokalni komandyrovani.
    Taky bych si nekdy chtela zkusit pravou jizdarnu, mit rovnej povrch a rovnou, dlouhou zed, tam by mohlo jit krasne to jak jde pod uhlem, nevim, jak se tomu rika. Asi dovnitr plec.
    Uz jsme i jednou zkousely sunku dovnitr, ale porad je strasne nesmely to ustupovani zadkem k tycce. Chce to dalsich par mesicu.
    A jen tak mimochodem, to chozeni do strany jsme zacaly cvicit temer pred rokem. Maximalne dva kroky za tejden a jeste sejdrem. Ruzny ohejbani, davani hlavy nahoru nekdy na podzim a ten duraz na zadek prisel skoro sam snad v lednu. A klus! Zkracujem ho a zkracujem a snad uz brzo bude ta vytouzena piafa (par mesicu nejmin :))
    A prukopnicky poznatek. Pri treninku techhle veci je uplne megakrucialni mit kone, co je nadsenej. Ja osobne si myslim, ze je to dulezitejsi, nez soustredeni, protoze soustredeni pak muzu pozadovat. Ale nadseni, to nejde pozadovat, to musi jit zevnitr. Muzu kone sesnerovat, vyvazat do pozadovanyho tvaru, ale fakt v tom neni krasa ani vyznam. Zvire, co v tech tvarech drzi samo, s tou energii a vsim, to je tak uzasny!
    Samozrejme, nejlepsi je mit rovnovahu mezi nadsenim a soustredenim. Ja musim casto pripominat soustredeni, kdyz jeste nez dokoncim prikaz, Sol zacne se strasnym nadsenim delat neco jinyho a pak ocekava pochvalu (posledni dobou hlavne vzpinani, jinak dupani, hrabani, ustupovani zadkem... no, cokoliv, co je legrace).

trenink 12
    http://www.youtube.com/watch?v=crJW7wyOycE
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam