• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    MUZA
    MUZA --- ---
    NYEMI: jasne, ale stejne mi vonej :))) a vzdy vse spatny bylo zapomenuty v ty vterine, kdy si po jizde a cisteni v tichu a klidu polozi hlavu na muj hrudnik a chvili jsme tak "byli"... O ponikach nemluve, to jsou hrozny potvory :))))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    MUZA: Ty bestie smrdej a prdej a delaj jen bordel! Fuj hajtry pitomy! (Krome Sol, samozrejme).
    MUZA
    MUZA --- ---
    NYEMI: ufff, ja se bala, zes ji tam nechala... :)))

Jako decko jsem jezdila na ponikach vetsinou bez sedla, takze pak na velkych konich me taky nevyhodily z rovnovahy vypadly nohy ze trmenu... jezis me se styska... hlavne po konsky vuni...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    MUZA: Ta spadla jen z pulky! Takze v prubehu cvalu jsem ji navrtela zpatky a zvladla ulovit trmeny. Kdyz se clovek drzi dobre kolenama, tak to jde docela v poho i za jizdy.
    MUZA
    MUZA --- ---
    NYEMI: a co ta holinka???? :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Vcera jsme v lese narazily na peknou prekazku v podobe padlyho stromu, zatimco jsme cvalaly po pesince. Prekazka to byla pomerne vysoka a hlavne siroka, bylo to vic vetvi za sebou a dohromady ta sirka prekazky docela dost. Tak jsem Sol nechala, jestli se ji bude chtit to skocit, ale jak jsme se blizily, tak jsem videla jak je to velky a pripravila jsem se, ze mi to pred prekazkou zapichne.
    No, opravdu vlastne zastavila. Ale jen proto, aby odhadla rozmer, udelal nejaky nasobeni, silu vetru, sklon terenu a po kratke matematicke uvaze se pres prekazku prenesla monstrskokem vicemene z mista. Mne vylitly nohy ze trmenu a jedna holinka napul spadla z nohy, ale na pohodu a cvalaly jsme dal. Docela jsem koukala. Je videt, ze nejaky maly skakani, co jsme sem tam skocily na jizdarne, nese ovoce :))

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    a tady jedno pro poučení... že kozy lezou na stromy jsem věděla, jenom jsem netušila proč...

Tree-climbing goats disperse seeds by spitting them out | Daily Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/...h/article-4541858/Tree-climbing-goats-disperse-seeds-SPITTING-out.html
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Kamaradka mi dneska pochvalila videa, tak jsem se zatetelila a z dnesniho vystrihala par highlightu.

trenink 17
    http://www.youtube.com/watch?v=qWb1VrqUUoQ
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Myslim, ze ja jsem posledni, kdo by kone do neceho tlacil proti jeho vuli.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: já myslím, že si v zásadě rozumíme.... jenom, že někdy je dobrý dát na koně a netlačit ho do něčeho, co nezvládne nebo nemůže....

Ned je starší kůň a má dny kdy potřebuje vysloveně lítat a poskakovat a má dny, kdy potřebuje pozvolnější pohyb (mmch já ve svém věku taky už mám dny, kdy mi není do skoku, blbě se vyspím, bolí mě klouby a tak - a pak mi prospěje procházka nebo plavání, ale nějaké sportovní výkony by to jen zhoršily).... takže u Neda zohledňuju to, jak se momentálně cítí... obvykle jdeme od paddocku kolem stájí na vodítku, pak ho pustím se vyválet a pokecat s koněma u jízdárny - a myslím, že během téhle doby se dá slušně poznat, kdy je jen "línej" a kdy je třeba unavenej nebo ne úplně ve svý kůži....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: To teda je nutny! To je presne ta konzistentnost - "dneska je moc vedro", "dneska prsi", "dneska mam moc prace", "dneska se mi vlastne ani nechce"... Vubec. To jsou jen vymluvy. Kdyz je vedro, da se cvicit v lese nebo vecer, kdyz prsi, tak si akorat vemu mikinu navic, a najit si dvacet minut denne muzu i kdyz mam prace nad hlavu. Dneska jsme treba jely na vyjizdku, a i venku se da cvicit to, co clovek dela doma na dvorku. Plus teda dneska jeste vsude davy lidi, takze mohla cvicit zbavovani se tremy, coz se i moc pekne povedlo.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: za svítání nezvládám... tak mi zbejvaj ty večery....

Jinak v tom vedru na jízdárně bez trochy stínu, by se mi stejně nechtělo nic dělat...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: No Nedouš tě má pěkně zmáklou :-) Navíc pracovat máš chodit za svítání, chládek, rosa, žádný hmyz :-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: a je to nutný? U nás teď přes den čtyřicet, v sedm večer včera bylo pořád ještě třicet... Ned říkal, že jen blázen by se v tomhle dřel, takže jsme šli na procházku do lesa (jen tak na vodítku) - MidPen konečně spravil jakž takž naší oblíbenou cestu kolem potoka.... Tak jsme "jen" trénovali chození na vodítku, stavění na povel (BEZ okamžitého urvání mé paže směrem k trávě), střídání kroku a klusu na povel, chození v mém tempu (ne, že se občas courá a občas mě vláčí).... prostě v tom vedru jsme šli do stínu, k potoku a zopakovali si věci s vodítkem více méně v pomalém tempu (krok)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ja si to tu jen odlozim...

Konzistentni trenink je strasnej test vule! (obzvlast, kdyz je venku takovej hic, ze by si clovek leda dal zmrzlinu a flakal se v chladku!)
    Five done, fourteen more to go!
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Škoda, že autor těch citátů tu již není... :-/
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: ja znala shepherd a pouzila bych to aj na pasacka hus, ale tak aspon uz vim :)
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Angličtina je ve skládání slov z jednotlivých významových částí pověstná...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    goatherd! clovek si tu aj anglictinu vylepsi! a pasacek koni by byl horseherd? pasacek hus.. geeseherd? asi jo ze :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    a hledala jsem citáty o kozách a tenhle mě rozsekal...

“Only a mile away from the shepherd and his flock was a goatherd and his herd. The merest accident of micro-geography had meant that the first man to hear the voice of Om, and who gave Om his view of humans, was a shepherd and not a goatherd. They have quite different ways of looking at the world, and the whole of history might have been different. For sheep are stupid, and have to be driven. But goats are intelligent, and need to be led.”
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam