• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Urcite jo. Nicmene ted je Sol uz zase normalni, tak slava!
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    NYEMI: ony ty priznaky muzou bejt ruzny.. i v ramci jednoho kone..
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    VAMPY: to bylo taky prvni co me napadlo.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY:Ja jsem to asi spatne napsala, ona zrala normalne, jen primo po tom vystoupeni nechtela moc nic. Ale kdyz to tak rikas, mela trochu ridsi bobky. Ale to zase muze bejt i ze stresu. V patek rano rabovala odpatky, v sobotu odpoledne byla bez nalady. A bylo to nekolik hodin, treba tri, ctyri. Pak se probrala a zacala line zrat travu.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: No, je to myslenka dne, ale v sobotu rano byla uplne normalni a svezi. Plna energie a radostna. Taky si myslim, ze treba koliku poznam, uz jsem tim nekolikrat konkretne se Sol prosla a rekla bych, ze mam na projevy oko. Tohle valeni nebylo kolikovy, nebo mi to aspon tak neprislo. Ale to se asi uz nedozvim.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: to se mi ted najare delo s huculem jak zral tu mladou travu. nafouklejsi nez obvykle plazil se jak mrtvola, furt takovej bez nalady, ani slamu v boxe uz nezral(a to jinak futruje jak magor) a jediny co, ze kdyz kadil, tak ridsi. tahlo se to takhle 14 dni...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: a to by i vysvetlilo proc vecer nechtela zrat
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: me teda prijde ze prave trochu zakolikovala a ze ji pak behem tech predstaveni bylo trochu blbe. protoze nyemi psala ze byla rano neklidna a valela se...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Taky si myslim, u konu to bejva soucet poserfaktoru. A tady jsem ji nenechala s kamosem, byla tam ta dela a obecenstvo a hudba z repraku... no. Nastesti to bylo temer cele v chladku ve stinu, takze nas vefro az zas tak netrapilo.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Ja ji pozorovala. Ona sezere jen dobry veci, a kdyz je neco treba v igelitaku, tak si to nejdriv vynda. Taky jsem si rikala, ze je to na koliku. Nastesti pani doktorka rikala, ze chladaci jsou v tomhle trochu vic v pohode, bo maji veeeelky zaludek a jsou na to odolnejsi. Co s princeznama, no. Ja je ignorovala, i kdyz mozna jsem je mela nejak konfrontovat. Ale nechtela jsem delat hysterickou kravu. Na druhou stranu, udelat tohle nekomu jinymu, tak hajtra uz opravdu muze bejt nekde pryc a pak ten oser s nahanenim...
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Právě zhrzené a uražené holčičky od koní (a s koňmi) dělají nejubožejší sviňárny...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: hele, ono je i permanentni horko, biozatez vysoka, ted ti kone se neumi moc dlouho soustredit, asi uz byla proste unavena, no a ty kanony, to se nedivim, ze se zarazila. Prenos stresu z kone na kone takyt funguje, to je klidne mozny, ze ji ten druhej kun vystavil. A ty princezny jsou fakt dobry kravy, jeste ze ti z toho bufeteni kosu nekolikovala, clovek by rek, ze kdyz maji kone, budou se chovat nak normalne, a pritom takovy pi4i...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: dobrej hipsta ses! :)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    kozí odbočka... s Večernicí, mojí alfou, kterou dojíme, je to pořád tak nějak na střídačku... ale dneska jsem šla večer kozy zavřít (dojit měla kolegyně později) a Večernice vyběhla ven z vrátek a koukala na mě před výběhem a když jsem vylítla za ní, tak si došla do stojanu na dojení, vlezla si tam a zase po mě koukala, že co jako bude, že ona je hodná kozenka a své povinnosti si plní a že já bych teda měla nasypat žrádlo a dojit :-)) Ňuňu....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: bohužel, nevím jak Sol, ale Ned hodně reaguje na ostatní koně... když ho mám na úvazišti a hned za ním na jízdárně na něj nacválávají nevychovaní čtyřletí plňasové, kteří si tam hrajou, tak je ignoruje... když stejné plňase honí celé vyděšené po jízdárně nána s igelitovým pytlíkem a ještě na ně ječí, tak to s Nedem cuká.... imho ne ten pytlík a křik, ale to, že ti koně kolem něj cválají proto, že se bojí... když si hrajou, tak občas omrkne situaci a s převahou mazáka je ignoruje... podobně na trailu, když před námi K. seřezala koně za to, že mu v prudkém svahu v bahně podklouzly zadní nohy, tak mi Ned nervil... Pokud Sol viděla vystresovaného koně, který pak "zmizel", tak z toho fakt mohla být špatná - člověk je pro koně šelma, takže imho reaguje na tu šikanu ztrátou nálady.

Druhá varianta je, že toho prostě na Sol bylo moc... i když těch "cviků" nebylo tolik, tak byla celou dobu v rumraji, který s ní doma prostě nenatrénuješ.....

Princezny jsou krávy... a Sol narozdíl od týraných hajter nemá důvod utíkat... by byla sama proti sobě, opustit zdroj potravy, no ne?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak ja napisu teda pribeh. To ja zase rada.
    V sobotu jsme mely premieru, prvni verejny vystoupeni s nejakou tou kaskaderinou. Pripravovaly jsme se vlastne uz mesic, od ty doby, jak jsem zacla psat jeste pred tim dvoudennim pruvodem z Radotina. Cvicily jsme nacvalani, hazela jsem petardy a dymovnice a jednou jsme nacvicovaly strhavani ze sedla a pak jeste jednou v patek na place. Nicmene jsem s konem odrazila uz ve stredu, jely jsme na larp, po kopyte jsme presly Brdy z Karlstejna do Mnisku. Tam jsme vegetily dva dny, a za tu dobu stoji za zminku snad jen epizoda s lokalnima princeznama, kdo si pamatuje vloni jak jsem lamentovala, ze si tam privezly hajtry a pak se o ne nestaraly. Tak letos mely zakaz je tam tahat, nicmene se mi ruzne mstily, a soucast toho byla, ze mi otevrely ohradu, kde Sol byla. Coz melo za nasledek, ze jsem se rano po paty vzbudila, kone nenasla v ohrade, ale v tabore, kde vyrabovala veskery odpadkovy kose, prosacovala stany a predsinky, kde se dalo co sezrat, vyvalela se v piskovy arene a pak se jen tak popasala. Pokud princezny doufaly, ze Sol bude brat roha jako ty jejich dementhajtry vloni, tak se prepocitaly :D
    No, a pak jsem Solinku vozyckem prevezla do Rozmitalu pod Tremsinem, kde jsme mely praci.
    Prevoz jela jak uplnej profik, sice ji jeste do hengru musim privadet vnitrkem (jako ze do nej vlezu), nicmene nebyla ani uvazana. Takze jednicka s hvezdickou. Pak na miste vyndani z hengru, staci otevrit dvere a kun v pohode vyleze, nemusim ho ani nejak vazat, jen ji necham voditko u ohlavky a ona se popasa na miste. Dalsi jednicka! Nasledne jsem ji udelala ohradku z prenosnejch tycek a ohradniku bez proudu. Vydrzela v nem, nesnazila se utikat, celej den a noc a den. Takze dalsi jednicka, s hvezdickou. Jen teda nad ranem mne vzbudila, kybl dostala v pul sesty, a v pul sedmy tam hrabala a rotovala, a valela se, tak jsme se jely po ranu provetrat litat nekam na pole.
    Prvni mel bejt pruvod, kde mi na posledni chvili oznamili, ze na ni pojede nekdo jinej, nez ja, nicmene to nam nevadilo (jen typek vazil metrak a zbroj dalsich 40 a sedel jak pytel brambor). V pruvodu byl jeste nejakej kun, kterej tam fakt nemel co delat, vypadal, ze kazdou chvili vyleti a zabije dav, holka, co na nem sedela byla malem shozena. Fakt narez. Vedl ho nejakej dement, co mu furt rumploval udidlem v hube, drzel ho tak tesne, ze to deckovy stihlo mu drtilo spodni celist, fakt nadhera. Zatimco kun pred nama tam jancil, my se Sol jsme mely jedinou starost, a to jit dost pomalu tak, aby mohly bejt hezky fotky, a s hlavou pokud mozno sosne nahore, aby ji to sluselo. Z drony, lidi, bordelu, plasiciho se kone si nic nedelala, protoze je profik pruvodu! Dalsi jedna hvezda podtrzena.
    Pak mel prijit main event nasi prace. Sehrana bitva s pribehem, kde jsem hrala hlavniho zaporaka. Nase role byla kratka, na zacatku jsme mely vjet na plac, zagestikulovat, pak se zavzpinat a odjet. To jsme zvladly, dokonce i ten klus se povedl takovej lehci, i kdyz byla hodne ztuhla a moc se ji nechtelo. Prislo mi, ze to, jak se tam mihl ten kun (on po pruvodu odjel) ji vzalo dost energie a byla takova smutna.
    Mno, druhej vystup - vjet zostra na scenu, a zarazit Zizku, aby nezautocil. To se nam taky povedlo. Snazila jsem se Sol dirigovat tak, aby vzdycky, kdyz stala na miste, tak ruzne preslapovala, aby vypadala "bujne a neklidne". To se docela povedlo. No, a po tyhle scene jsme mela zajet za armadu a bejt na scene, kde se vystrelilo nekolik salv z del a pistal. A tam nastal zasek. Potom jsme totiz mely vjet na plac. Zagestikulovat a nasledoval souboj s pesakem. Mela jsem na nej jednou najet, stretnout mece a seknout ho, otocit se, najet na nej a on mne mela strhnout z kone. Bohuzel, Sol totalne vytuhla, takze jsem ji tam musela okopat jak redkvickovej zahon, aby se trochu probrala. Podeziram ty kanony. Nicmene, souboj se nejak odplahocila a aspon pri tom sundavani ze sedla naklusala (puvodne jsem doufala, ze to odjezdime ve cvalu, ale kdyz jsem videla nacvik, nechtela jsem to hrotit).
    SUper vec, jakmile mne sundaji ze sedla, Sol se zastavi a stoji. Tak jsme tam tak staly (teda ona, ja lezela na zemi propichla mecem) az do konce predstaveni.
    Po zbytek dne byla Sol totalne katelpticka, pospavala, ani na jidlo nemela chut. Tak jsem se z toho "uspechu" ani moc neradovala.
    Zpetne musim rict, ze jsem ocekavala lepsi vykon, po takovejch pripravach, na druhou stranu tam tech vejmrd faktoru byla fakt tuna. A cely se to povedlo, nekonaci prej chodili za organizatorem a rikali, ze se jim tajil dech, kdyz tam kun predvadel veci. A zaplacino jsme taky dostaly :)

No a to je asi tak vsechno. Pak byl jen presun domu, zase stacilo ukazat prepravnik a uz jsem ji neuvazovala. A bylo.
    Slibuju, ze zkusim vyhrabat nejaky obrazky, samozrejme.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: pěkný fousy ti narostly :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Mam jednu!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Ja jsem byla na velevejlete, a ted z toho tak nejak regeneruju, ale report bude. Navic hledam nejaky zaznamy!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    když tu nikdo není, tak doufám, že aspoň lítáte venku s koněma.........
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam