• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Zatím nenašli žádného lepšího dodavatele žrádla... :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: úplně vidím ty litující slepice :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Ma mne rada! A kocour taky. A cincily taky. i slepice mne prisly politovat (no dobre, ty si prisly jen zkusit, jestli zafacovana noha neni vic k jidlu, nez noha v nohavici).
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    proč má koza propady v dojivosti? Jako že najednou nadojí polovinu toho, co obvykle? Když se mi to stalo pátého července, tak jsem to přisuzovala tomu, že se ten den nedostala z výběhu na pastvu.
    včera (sobota) zase jen půl litru (místo obvyklých 800 - 1000). Ve čtvrtek jí odešel druhý (a poslední) kozlík.

teď mě napadlo, že je to 17 dní, souvislost s cyklem?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak neni blbá, ne? :-) (koně jsou velmi dobří pozorovatelé, takže zjevný problém typu pajdající panička o berlích, jim asi neunikne - a teď jde o to, co s tím udělají - jestli využijí slabosti nepřítele nebo podpoří přítele a dodavatele sena :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Solinka je stale pozorna a nezna.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: uf, tak táhni a srůstej......
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: az prijedem, neboj :)))))
    GIO
    GIO --- ---
    no jasne, prihrej, o kobylu navic se tu ztrati.))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    Jo a berle maj tu vyhodu, ze ti po jejich pravidelnem pouzivani narostou kozi!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tywe curani v podrepu s berlema jsem taky zazila, je to challenge! Opiatky uz nemas?:))) drz se, zpocatku je to masakr ale bude lip... Nabidka furt plati kdyby sis sla zas na par dni lehnout do spitalu nebo toho bylo na tebe moc, poskytneme tankistce azyl...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A ja mam taky veselou story!
    V utery jsem se rozsekala na motorce. Jsem ale lucky bastard a mam jen zlomenou bercovou kost. Toz mi do ni hned soupli trn, kterej tam zustane a dnes, den a pul po operaci mne vypustili s berlema domu. O zviratka se mi mezitim postarala kamaradka.
    No, a jsem si nedelala moc iluze, ze by Sol nejak poznala a rozlisovala muj soucasnej stav (jsem o berlich a boli to fakt silene), ale precijen asi proste nemuze chapat nejakej presah toho, ze jsem zranena.
    Nicmene mi to zatim prijde jako presne naopak. Jako i normalne je nezna a opatrna. Ale treba kdyz ji delam zradlo, tak mi bezne stoji v ceste, furt otravuje, kdyz to micham a tak. A nekecam, dneska normalne stala a cekala, na nejmensi pozadani hned uhejbala a vubec. A pak mi ocichavala zafacovanou nohu. A kdyz jsem potrebovala treba na zachod (fakt vtipny) - tak mam zatim porad jeste kadiboudu asi tricet metru od domu. No a s tema berlema jsem fakt pomala a jeste to neumim spocitat vcas. Takze jsem musela urgentne do krovi u domu. Nemuzu jednou nohou skoro hejbat, je to spis mrtva vaha a jeste se o ni nesmim ani oprit. Jako curani na divoko s berlema je zatim asi nejvetsi adrenalin (hned po schudcich do domu). A Sol stala se mnou a drzela a ja jsem se o ni mohla opirat. Malem jsem u toho jeste brecela dojetim :D
    Tak nevim. Zatim mi prijde, ze vi strasne dobre, v jakym jsem stavu a hlavne je ohleduplna. Uvidime zejtra.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    uáááááá..... právě jsme se vrátili z Wyomingu.... VŠICHNI tam mají koně... pastviny, malá stádečka tak 4-10 koní, spousty hříbošků... lítali jsme nad nima balónem, fascinovalo mě stádečko se třemi hříbaty - absolutně v klidu, jeden hříboš ležel a odpočíval....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: kozi pelety dostava jako motivaci na dojeni.... a pastvu potrebuji vsichni, aby se jen nevaleli u sena, lol.... (navic zerou poison oak, takze jsou i uzitecny)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: nebo trochu prikrmit jadrem
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: jo ja jsem myslela, ze nevlastni neupiji ale zrovna tohodle lumpa jsem videla vynorit se zpod teticky a olizovat se, takze ten se rozhodne o sebe postara... lol... ale tu zavislost na strave mi potvrdilo vic lidi, takze to tak asi bude.... musi kozena na pastvu :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: jo ja jsem myslela, ze nevlastni neupiji ale zrovna tohodle lumpa jsem videla vynorit se zpod teticky a olizovat se, takze ten se rozhodne o sebe postara... lol... ale tu zavislost na strave mi potvrdilo vic lidi, takze to tak asi bude.... musi kozena na pastvu :-)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Produkce zejmena zavisi na jidle.takze kdyz jeden den byly jen o senu a vode,tak je logicky ze po vyhnani na pastvu kde je toho vic a zivinove bohatsi pujde produkce nahoru. A ze kozlata porad upiji je mozne taky a to nejen ta vlastni...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    kozí dotaz, spíš mě to zajímá než že by to byl problém:
    Moje trpasličí prvnička normálně dojí tak 600ml, ve středu jsme přijeli jen večer na dojení (kozy se nedostaly ten den na pastvu, ale měly seno a vodu a výběh), nadojila jsem 500. Ve čtvrtek byly ráno i večer venku, nadojila jsem 650. Včera byly ráno i večer venku, koza nalité vemeno, nadojila jsem 800... Přijde mi to docela rozdíl - z 500 na 800...
    Takže - buď mladej upíjí (v tu středu měla vemeno docela měkký), čímž různě stimuluje produkci (ona ho odstavila, ale on občas za ní chodí, neviděla jsem, že by úspěšně, ale nejsem s nimi 24/7 a oni si dokážou sosnout během pár vteřin) a je to jen o tom, jestli se trefim zrovna kousek za upití nebo naopak do fáze, kdy je produkce velká.
    - nebo je produkce velmi závislá na hormonech - včera byla koza imho v říji - trkala ostatní kozy, skákala na ně, trkala děti, blbla, mektala, vyplazený jazyk...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    LIENEN: Kdyz mi to nekdo zaplati... Navic se obavam, ze seminare jsou mi k necemu, protoze moje uroven znalosti mechaniky pohybu je "je hele, kun zveda nohy". Na nejaky vnitrni a vnejsi a levy, pravy, oranzovy, zadni nejsem jeste dost zprinceznovana.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam