• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    MIST
    MIST --- ---
    CAROLIAN: jo, uz ten zeleny nerad zas roste. Shanime traktor.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: koukám, že vám vyrostla taky travička.... tak to je po starostech s příkrmem... bych řekla...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: a řekla bych že tam to hnědé za oslem je "kudrnatý" kůň....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    MIST: Flekati osli!
    MIST
    MIST --- ---
    PES: to je teda cvachtanda :O

S dovolenim neco od nas. Vcera jsem chtela fotit kone, ale nechteli spolupracovat, vubec se nekamaradili. Za to oslici se ukazali jako slavy chtivi osobnosti. Jen jsem zvedla fotak, ihned byli v zaberu. Dokonce i utikali, aby o neco neprisli. Dcera je rozeny jackass whisperer :P

PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tady to bude, dokud nepřimrzne. A potom z toho bude "noho-lam"... Pokud se mi to povede časově (kvůli práci) vychytat, tak pokud by mělo podle meteopředpovědi více a déle přimrznout, tak snad zkusím těsně před tím tam zajet a nejen vyčistit přístřešek (aby to tam nepřimrzlo), ale prohrnout alespoň základní cestičky (přístřešek - východ - napaječka - seno) - oni nejsou blbí a cestičku hned najdou a začnou chodit jen po ní...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: hmmm..... taky pěkný.... u nás zatím prší rozumně, třeba jeden dva dny, pak týden klid.... takže to zatím odsychá pěkně.... ale ta hlavní sezóna bude až v lednu.... to pak taky můžu poskytnout obrázky tankodromu...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: No co, stárnoucí páprda, který buď stojí u sena nebo "chrápe v přístřešku" a sem tam se jde nalít vodou...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Jako vypada priserne, no. Majitele nakopat do nejaky citlivy casti.
    PES
    PES --- ---
    No ten senný pupek je hrozný, ta foto ještě docela zeštíhluje, ale skoro se někdy vyděsím, že je širší než delší :-/ Také si ho neznalí návštěvníci pletou z docela vysokobřezí kobylou...
    PES
    PES --- ---
    Padesát odstínů bláta
    Padesát odstínů bláta

To nejhorší z přístřešku a těsného okolí, kde koně stojí nejčastěji, se mi podařilo odhrnout, ale chtělo by to nějakou mašinku "Mud-o-nator", která by dokázala tu blátivou kaši shrnout a podobně jako je čerpadlo na beton, tak vytlačit trubkou/hadicí, kterou by se to vršilo a skládalo do nějaké plochy zavřené od koní, v podobě teras nahoře, kde by to mohlo vyschnout a postupně by se z toho stala hlína, na které by vyrostla nasazená tráva...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: tak za peklobahno, holt to jejich pocasi ma taky svoje, ja mam rada stredoevropske klima, zima mi nevadi, ale ta tma, ta tma....
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Letos na jaře by ti CAROLIAN to "peklosucho" klidně hodila na hlavu (v kýblech)... :-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: nj to mate za odmenu za to peklosucho :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: u nás 25 stupňů, po deštích narostla zelená travička, svítí sluníčko, stromy jsou zbarvené do červena a žluta...

vzali jsme poníka na procházku... kromě toho, že zpochybňoval mojí volbu trasy (zjevně je zvyklej jezdit zkratkama, ale to jsou pěšinky a nás šlo deset lidí - tři děti se střídaly na poníkovi, dospělí šli pěštky - takže jsme vybírali lesní silnice, aby nás mohlo jít víc vedle sebe...), a měl pocit, že by se mělo méně chodit a více se pást, tak se mu to zjevně líbilo :-))
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Jsem byl včera vykopat Vobluďáka z bláta (resp. jeho přístřešek a pak oloupat ten hliněný obal z Vobluďáka samého - a dost se mu to líbilo), tak jsem si to také "užil" (nakonec jsem musel vzít boty hadicí s tryskou)...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: nech uz toho, staci ze to musim prozivat, jeste o tom cist...asi tu zimu nepreziju
    PES
    PES --- ---
    Mlha - mlíko - padající voda - bláto :-/ A ještě krátký den :-(
    PES
    PES --- ---
    Dnes se dá říci snad jen zas...ný bláto a zas...ná inverze :-X
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Když jsi tak bohatá... (navíc tam nejsou až tak jateční, ono stačilo je nakrmit a ve videu v reportáži vypadali mnohem lépe, než v záběrech z doby, kdy ta kauza Vondruška vypukla)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Ze bych si poridila nejakou jatecni hajtru, jestli bude levne... ale hus, kdo by to pak zivil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam