• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ted mne zaujala fotka k clanku v Respektu... ten osel na sobe fakt nic nema!

Vypukla světová oslí krize: Čína nemá dost zvířat pro tradiční medicínu • RESPEKT
    https://www.respekt.cz/...enu/vypukla-svetova-osli-krize-cina-nema-dost-zvirat-pro-tradicni-medicinu
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Dnes uplne prvni seznameni se sedlem. Na skorodotazeny obrisak reagoval dobre, uz jsem ho ucila pred nejakou dobou, ze jsem mu uvazovala spagatek kolem hrudi. Jinak ho sedlo ho moc nezajimalo, tak jsme s nim sli i trenovat, ale tam uz nemam, jak to natacet. Chodili jsme po silnici sem a tam (jediny misto siroko daleko, kde neni bahno), ucime se ted zakladni pobidku "vpred" a "stuj". Vcera konecne pochopil to stuj, a dnes mu slo mnohem lip. Na rozdil od Sol ho tlak na ohlavku sere a hazi hlavou, coz ho vic motivuje k poslouchani zvukovejch pokynu. A ja teda musim byt superjemna a spravedliva s tlakem na otez, aby bylo jasny, kdy se ten tlak deje a co dela. Jinak tyhle pokyny cvicim zezadu, kdy mu jdu nalepena ze strany na zadek a ruce mam natazeny pres jeho zada a drzim oteze.
    Pak jsem ho vedla uz na voditku zepredu a dvakrat jsme zaklusali, ale napoprve zacinal bejt moc bujnej (hazeni hlavou, malem hopsani) a napodruhy se natah a pokusil zdibnout do lokte. Prislo mi to trochu vztekly, takze jsem pak uz delali jen veci v kroku a zvedla jsem mu trmeny, ktery jsem jinak nechavala zamerne plandat, protoze myslim, ze to bylo tim sedlem.
    Jo a jeste dneska probehl trenink prijmani odmeny, protoze z nejakyho duvodu pacholek si to bere nejdriv opatrne pyskama a v jednu chvili zubama, dement. Vysvetlit mu, co dela spatne zabralo skoro vic prace nez zastavovani.

normelni sedlo
    http://www.youtube.com/watch?v=SUN2m-xXo9w
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Kamarade, ja uz jsem se pneumatik za svyho zivota neco narezala >:)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: A ty hasiče poblíž, kteří ho z toho budou tahat, máš také? :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Tak. Ale ty fotku jsou vtipny, jak tam chudak mumon lezi. Mozna poridim pneumatiku mladymu na tyhle veci, mohla bych ho do ni na den odlozit :))
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Když jsem viděl, že hucula dovedla vlézt k senu v železném kruhu, kdy nikdo nechápal jak se tam dokáže dostat (co nemohla podlézt ani přelézt a dostávala se tam velmi rychle), tak proč by se jiný neustlal v pneumatice...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Loool! Jako nejdriv jsem si rikala, proc by do pneumatiky lezl, ale pak mi doslo, ze ji lidi pouzivali misto krmie na seno, tak si do nej sel nejspis lehnout. :D
    Hasiči v Hustopečích vyprošťovali koně zaklíněného v traktorové pneumatice | Týdeník Policie
    http://tydenikpolicie.cz/...ici-v-hustopecich-vyprostovali-kone-zaklineneho-v-traktorove-pneumatice/
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak se tu s hrebcem seznamujeme, zvykame si oba a jde to docela dobre, myslim. Ja se pomalu prestavam vztekat, ze se nechova jako dospelej a on si zvyka, ze je dobrej napad premejslet nad vecma i v dusledcich.
    Meli jsme takovy problemecek, na uplne nevinne prochazce, kdyz jsme potkali kobylinec, kterej se mu hodne libil, a zarputile chytal hysterickej zachvat, kdyz jsem ho od nejch chtela odvyst. Bylo to smutny a neprijemny, musela jsem bejt agresivni, protoze to bylo za hranici bezpecnosti.
    Problem byl, ze kun se mne pak par dni bal, takze to cely bylo spatne. Kdyz jsem se zamyslela, usoudila jsem, ze duvody byly dva - nedostatek duvery (coz je v poradku, po dvou, trech tejdnech nemuzu od kone ocekavat, ze mi bude slepe verit) a samota a touha po spolecnosti. S tou duverou nemuzu nic delat, ta prijde sama po nejaky dobe budovani vztahu, ale se samotou neco delat muzu. Objednala jsem nejaky kone z nedaleky staje a blbon mel radost. Nejdriv prisli tri, to byl uplne hyperstastnej, blazene stani u ohrady se stridalo s nadsenym pobihanim a vyhazovanim. Jen mu pak odesli a to jsem trochu cekala, jestli se nepokusi rozmrdat ohradu, ale obycejna paska ve dvou radach ho zastavila.
    A dneska prisel uz jen jeden kun, ale i to ho absolutne oblazilo, dokonce uz dneska ani nebehal, jen stal u ty ohrady a byl relaxovan. A kdyz pak kun odchazel, tak uz to nebyl zachvat zoufalstvi, ale mnohem slabsi odvar. Jen se probehl za konem podel ohrady, zarehtal a pak se uklidnil (jakoze dalsich pet minut nebehal podel plotu a zoufale nerval). Jako bonus dostal pak snidani, pac jsem vstavala pozde :))
    Jinak super vec, v obou pripadech si nedovolil jit prese mne. Kdyz byl rozdivocenej z ostatnich, tak jsem ho dokazala jenom postojem odehnat, takze sel vyhazova a litat do bezpecny vzdalenosti od me osoby.
    V nedeli jsme se prochazeli po vsi, mumon sekal travu, kde se dalo, a kdyz to delal, tak jsem si na nej vzdycky vylezla a hovela si. Jen jeste nemuzu bejt moc relaxovana, protoze kdyz na nem sedim, tak se snadno rozrusi a pak se rozejde a je to takovy "nejsem splasenej, ale za chvili zpanikarim". Takze vcas slejzam, nejlip jeste, nez tahle situace nastane. A naskakuju na nej kdyz se pase v rigolu a ja jsem na nejaky terenni nerovnosti, takze z ruznejch uhlu, obcas i doskocim, tak to ma s ruznejma obmenama.

GIO
    GIO --- ---
    VAMPY: chrani je Oliva!.)) ta je neda.)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Chomout na ne a tahat klady!
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    GIO: Kdyby vam zmizeli,tak je asi budu mit omylem na zahrade:D
    PES
    PES --- ---
    GIO: Dnes byla obzvlaste jak se rika "nunu tutu" ;-)
    GIO
    GIO --- ---
    a jsou to teda ťuťínci )
    GIO
    GIO --- ---
    a provoz zahajen.))
    GIO
    GIO --- ---
    PES: taje fakt nadherna.)
    GIO
    GIO --- ---
    VAMPY: vid , jsou to mazlici zlatoucci, zatim.)
    PES
    PES --- ---
    Halí belí,
    koně v zelí...

Tady ani nebyla třeba ukolébavka... (navíc si pak shirka s chutí odložila hlavu do klína a opravdu tvrdě zabrala - je zajímavé jak moc někteří koně dokáží i chrápat :-))
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    GIO: Juu ti jsou peckovi!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Nic, je poslusnej :)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Copak (zase?) vyvedl, že je "kretén"?

P.S.: Potenciálně zkracující zlomeniny dlouhých kostí se dnes v moderní medicíně snad fixují a případně natahují, aby srostly pokud možno s původní délkou končetiny, no ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam