• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Ano, to se ted pouziva jako dalsi krok po helmach a pateracich. Proste doplneno o "airbag", jehoz spousteci lanko se upevni k sedlu a pri padu se spusti (musi se namerit, aby to vyslo takrikajic na pul ceste k zemi, aby to nespustilo pri beznych " problemech" v sedle, ale az cestou k zemi, ale aby bylo dost casu na nafouknuti)...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: njm nevime co se stalo, kazdopadne nafukovaci vesta wtf :) to uz aby ji clovek vubec nesundal, pac co kdyz ho srazi vuz
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Hypoteticky mozna ochranila. Ono jde o velikost "gé" decelerace (zpomaaleni) pusobici pri narazu na vnitrni organy. A jelikoz je to fyzikalne rychlost zmeny rychlosti v case, tak naraz na pevnou prekazku (=zastavit ve zlomecku casu na nulu) je horsi, nez zastaveni pri obaleni airbagy vesty, kdy to zastaveni se trochu prodlouzi o ten cas deformace a postupne vypusteni airbagu, tudiz vysledna deceleracni sila pusobici na vnitrni organy je nizsi a tudiz muze zabranit takovemu fatalnimu natrzeni/utrzeni aorty apod.

(Konec nudneho okenka fyzikalnich technoblabolu ;-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: nafukovaci vesty, wtf? imho jestli si urvala aortu, tak spadla tak blbe/rychle, ze by ji vesta asi neochranila, ne?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: jooo vousy maji stejny
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jinak ty bílý čáry - to prší...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    a tady dám naší islandskou ponici.... jako srovnání k poníkům od Gio

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    našla jsem článek, nad kterým mi rozum zůstává stát... ženská spadla z koně, přervala si pádem aortu a umřela... prý proto, že její nové sedlo nebylo uzpůsobené na to, aby jí nafouklo záchrannou vestu...? Jako WTF?

Rider, 58, who died after horse fall wasn't wearing safety vest | Daily Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/...rticle-5456737/Rider-58-died-horse-fall-wasnt-wearing-safety-vest.html
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Byli jsme se dneska kratince projit s Normenem a kamaradkou, ktera mi nejen privezla kalhotky, ale nasekala hromadu mobilovek a nejaky videa. Tak jedno mumaci s nebezpecnym hrebcem.

normelni drbani
    http://www.youtube.com/watch?v=14ak4z1DPuU
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    na spoďárách je jasnej blondýn :-)))

U nás bláto šílený, ale tak jsme s koněm jezdili kolem stájí, zvlášť kolem Garyho, který tam staví nový přístřešek a vrtá a řeže a bouchá a tahá prkna.... Přešla bouřka, koně se uklidnili a užívají si sluníčka...

A Cupcake, nová QH po vyčištění přístřešku dneska začala chodit kálet ven, tak že by jí to konečně po třech týdnech došlo?
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Tady to bláto zatím celkem vymrzlo a (zatím) nejsou v dohledu nějaké srážky (a sníh postupně odtál//vysublimoval na Slunci, takže z něj vody také nebude - naneštěstí, v létě zase naopak bude příliš sucho v půdě a bude hrozit, že nenaroste ani tráva, o úrodě ani nemluvě - na "haciendě" už od loňska předělávám okapy na záchyt maxima vody a co bude nad kapacitu, tak se rozvede vsáknout do zahrady)...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: u nas je celkem sucho, tak bahna zatim moc nebylo, rozhodne mene nez jine roky, ale zas je sucho no! :)
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Ano, teď to bylo z hlediska terénu a též čistoty fajn. Naneštěstí fáze bláta se opět blíží (prostě to nejde "střihem" z léta do zimy a zpět...)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: krasne, lepsi nez bahninec... ten zase zacne :))) ale pevne doufam, ze uz to bude jen krasne. uz je aspon svetlo do sesti, megaluxus :)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ja mam taky obrazek, dostala jsem od jistyho cloveka spodary ;)

PES
    PES --- ---
    Tak pár obrázků ze stále ještě mrazivé, ale celkem slunečné soboty

Téměř zamrzlá řeka (ještě pár dní a zamrzla by úplně i ta tekoucí část)
    Almost icy river

Zmrzlé ráno na ranči
    Ranch Frozem Morning

Koně v zimě
    Horses in winter

Ve výběhu u Vobluďáka
    Horses in winter

Miniponík
    Minihorse

Hlídka (frís a belkonorik) [tentokráte foťák zaostřil do divné hloubky ostrosti]
    On watch

Belgonorik pózuje
    Horse posing

Panorama ranče (ze strany, odkud se obvykle moc nefotí)
    Ranch panorama
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: koně si zvyknou na všechno.... už zpěvem nevyplaším ani srnky, klidně dál leží v lese u cesty a koukají na nás, jak jedeme okolo...

... akorát teda budu muset přehodnotit to, zda bych zpěvem vyplašila tu pumu... aby si taky nezvykly :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Já už jsem zmiňoval, že kůň, který by můj zpěv (či pokus o něj) bral jako "stav v pohodě", tak ten by se už nemohl bát vůbec ničeho (vichřice nevichřice) :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: asi tě zklamu, ale Ned je jasnej kotlíkář... nejraději má Wabiho Daňka :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: METAAAAAAL! *pogs wildly*
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam