• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Uplne jsem ty prachy nejak vypustila. Ja je beru, jako ze jsou hlavne na poradani tech zavodu, osvetu od nich nejak necekam. Ale je fakt, ze to tam tusim pisou.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: chápu, že stránky jsou neúplné, ale trochu mě tam děsí to, že vlastně všude se jen píše "zaplaťte nám", ale není tam nic o bezudidlovém ježdění jako takovém :-(
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    NYEMI: dekuji.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Znam to, samice kolem koni jsou jak urvany ze retezu. Nicmene to hodlam zatim podporit a doufat, s nejlepsi vuli.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Jako prakticky každý spolek (a u těch koňských to platí dvojnásob) se rozhádají a rozpadnou na kousky ve chvíli, kdy dojde na peníze... :-(
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A uz odstartoval!
    Cesky bezudidlovy spolek by se mel stat alternativou pro lidi, co chteji jezdit zavody bezudidlove, ale pravidla cjf jim to primarne neumoznuji. Jedna se o vsechny moznosti - parelky, hakamore, nakrcaky, atd.. Protoze se mi ta myslenka libi a chci ji podporit, delam jim zdarma grafiku a samozrejme promotovat, jak to pujde. Doufam, ze vydrzi dlouho a budou soudrzni a ze to prinese trosku lasky do sportu.

Cesky bezudidlovy spolek
    https://www.bezudidlovyspolek.cz/
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    LIENEN: Wow, diky!
    LIENEN
    LIENEN --- ---
    NYEMI: Teorii máš zmáknutou dobře. A to nemyslím ironicky.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tohle je kvůli požárům - je tam 1600 akrů "divočiny" obklopený barákama. Když chytne park, tak zfajruje celá hora.
    Jinak nevím, odkud tu vodu berou, protože baráky tam jedou na studny - nevylučuju, že je to potěmkinova vesnice, protože uprostřed lesa vyrostl hydrant.... nebo jestli tam něco bylo (původně tam baráky stály)... rozhodně to nevypadá, že by kopali nějakou přípojku na něco.
    Ze svojí vlastní studny nikdo 75 koní "živit" nebude... taháme jim vodu z potoka...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak to budou "zalévat" ten park v suchu, jo? Nu, když už tam kopali, tak to do té stáje mohli také nabídnou (samo za $$$)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ne, tohle není pro nějaké koně, jsi upad, ne?
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: A zavedli vodu (slušně) i Vám do stájí? :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    NYEMI: kolik penez Normen stal?
    GIO
    GIO --- ---
    CAROLIAN: hydarnty a ruzne patniky betonove, to nesnasel muj pes, vzdycky je hrozne resil.))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    a my jsme se dneska byli podívat na koňožrouta obrovského - správa parku instaluje vodu, takže staví přípojky - dneska tam teda už nebyly bagry atd., ale zůstala tam po nich kadibudka.... kupodivu kadibudka Nedovi nevadila tolik, jako trubka (hydrant) trčící ze země... On je takový ekolog a umělé věci v lese se mu nelíbí - u kadibudky asi usoudil, že ta není trvalá, že tu si odvezou :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jeste jsme zvladli tu plachtu za sebou tahnout ze sedla a zaplachtovat hlavu, ale bohuzel mi prestal telefon nahravat a ja o tom nevedela :(

normelni plachta
    http://www.youtube.com/watch?v=PoiDK5mI9hQ
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    LIENEN: Tak tohle nebylo o nalade, obzvlast, pokud je to prvni vystoupeni sezony, tak jak rikas, do vyhoreni to ma jeste daleko. Ze na sobe pracujou vim, protoze je sleduju, o to vic mne mrzi, ze pak ukazujou, co treba ted na libuchu. A co se tyce jezdeni rukou, to mi prijde uplne mimo, protoze jsou lidi, co tohle delaji a rukou to nejezdi. Navic razim ten nazor, ze kun musi chapat, o co jde. Pokud bude koni vysvetleno, ze cilem je strefit cil (nezminuju, ze se to ma jet ve shromazdeni, aby ta sila utoku byla to ono, na shromazdeni delame asi vsichni cely zivot), tak uz koni bude jedno, jestli tam bude rotujici prase, terc, nebo horici panak. Kdyz se bude to zvire jen drtit pro konkretni cviky furt dokola, nez to odjede poradne, tak se pak bude lekat kazdy novy veci. Protoze nechape pointu. A pak se to projevi v tom, ze je ochotny vystycovat terc i kdyz u toho musi pres lidi, jak tam predvedli.
    A co se faktoru tyce, tak kdyz teda beres ty penize a musis odvyst praci, tak si teda predstavuju, ze kone budou fungovat.
    Vysvetlit koni, co je cilem "hry" neni zas az tak narocny, aby to nestihli natrenovat za ty tri roky, co tohle delaji.
    LIENEN
    LIENEN --- ---
    NYEMI: Mám jiný názor (ohledně Štvanců). Já mám k Hectorům výhrady, ne že ne. Bylo to první letošní vystoupení. U jednoho prvku přiznali, že to koně viděli poprvé. Až na toho nejstaršího pána jsou na tom jezdecky slušně. Neříkám, že nemají na čem pracovat, ale žádná velká hrůza. Ano jezdí rukou, v gotickém sedle s dlouhými třmeny to imho jinak nejde. Snaží se přehrávat bujnost svých koní, což občas vede k prasečinám. Ale když oni jim ti koně až na jednoho jinak prostě chrápou. :-D Většina skupin má buď dobré jezdce a koně a špatné vybavení anebo obojí. U Hectorů mi přijde, že vznikl solidní kompromis. Snažej se zlepšovat. A stále je tam ten faktor, že když si za to bereš peníze, holt musíš odvést práci i když se koni/člověku zrovna nechce. Nemůžeš si říct, dneska na to kašlu, zkusím to zítra. Taky to ti koně moc dlouho nedají, po několika sezónách bývají vyhoření. A nedá se uživit jen středověkým turnajnictvím, takže času na sebezdokonalování není neomezeně.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: ano, to je ta správná definice - kobyly jsou odtažitější...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam