• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no prostě jedno odpoledne takhle se k pack station blíží osedlaný kůň s nákladní mulou... takže se zbytek osazenstva vydal do lesa hledat opuštěného nešŤastníka (pže nikdy nevíš, jestli se něco nestalo) a potkali ho klejícího, jdoucího pěšky s lopatou na hřbetě :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Copak? Kone to prestalo bavit a cekat na ty lidi co delaji ty divne veci a sli domu? ;-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak QH byli po generace pracovní koně a imho jsou méně lekaví - a zvyklí na to, že lidi pracují a tahají dráty a sloupy a trubky a tak... U nás na začátku sezóny wrangleři z pack station vyrazí na traily s lopatama a pilama a čistí cesty divočinou... (a když to dobře dopadne, tak jim koně neodejdou v půlce dne domů, jako tuhle :-))
    PES
    PES --- ---
    Na té první foto (spadlý okap) je vidět "malá béžová" nahoře vlevo společně s hříbošou (flekatá paintka), na to, že QH má už prakticky 5 let a hříboša 1, tak je hříboša už skoro stejně veliká... Alespoň se tyhle daly dohromady, QH se nebude nudit a hříboša zase bude mít někoho dostatečně "cáklého" na hraní :-)
    PES
    PES --- ---
    Kladrubačka (ta bílá s maskou) to pak ještě obešla, když jsme lezl po žebříku a upravoval úchyty okapu, a jen nakukovala z pravé (z pohledu na foto) strany je hlava z ušima zpoza stěny přístřešku...

Jen shirka tyhle věci neřeší, ona ví, že je prostě moc velká a že se jí vlastně nic nestane...
    A "malá béžová QH" je zase příšerně zvědavá a musí u lidí prozkoumat úplně všechno (tu by asi v reálné divočině něco sežralo jako první, byť umí vypálit rychle a běžet s větrem o závod...)
    MIST
    MIST --- ---
    Vcera jsem byla na parcele a sebehli se vsichni privitat, takze to byla hromada mazleni a drbani a musim rict, ze kdyz odjizdim, tak tenhle pohled mi vzdycky dostane - stoji na kopci a dohlizeji, abych bezpecne dojela k brane a dobre za sebou zavrela :)

PES
    PES --- ---
    Hrdinové a zbabělci
    (aneb největší valach a vůdce stáda + adalušanka to "jistí zezadu" :-))

MIST: Koně jsou z principu kořist, tudíž generace a generace zakořenily snad i geneticky, že strategie "nejprve uteč a řež/zkoumej až potom" vede k větší šanci na přežití...
    MIST
    MIST --- ---
    PES: nez jsem vas tu zacala cist, tak by mi v zivote nenapadlo, ze se kone tak vseho boji.
    PES
    PES --- ---
    Sikovni konicci si shodili kus okapu, nekdo velky (nechci jmenovat, ale kandidati jsou prakticky jen dva nebo tri z celeho stada) se musel na kraji pristresku z nejakeho duvodu stavet trochu na zadni (u shirky by stacilo jen se trochu prizvednout).
    Nasel jsem to a sel hned opravit, nez si o to plechove korytko nekdo neco udela. A tam se ukazala statecnost jednotlivych clenu stada.
    Shirka se postavila hned vedle zebriku a bylo ji suma fuk, ze jsem kousek nad jeji hlavou, pry ze u toho opravovani muzu i podrbat v usich a tak.
    'Mala bezova QH' je take strasne zvedava, takze zkoumala pricky zebriku a me boty z druhe strany.
    Jeste se prisla podivat hucula, kdyby se nahodou neco rozdavalo.
    Zbytek (kobyly) se odsunul co nejdal na druhou stranu pristresku, popr. obesel pristresek a jen hlava nakukovala zpoza rohu. Nejvetsi poseroutkove a vitezi souteze o Straspytlika se stala dvojice Vobludak + andalusanka.
    Nakonec nastalo kratke cviceni 'proti bubakum', k zebriku si nakonec pro odmenu v podobe nekolika konskych pamlsku dosli vsichni (i kdyz Vobludak na zavolani prisel jen tak na pul, k zebriku jsem ho musel dovest a pak uz to bylo OK, kdyz z toho byl pamlsek, tak zadny bubak neni dost velky ;-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ja jsem dneska byla na pasouci vyjizdce, a bylo to prekrasne. Uz jsem uplne zapomnela, jak je dobry sedet na koni. Cestou na nas byla nachystana spousta testu, ale vsechny jsme je (hlavne Normenek) spolecne zvladli. Tohle jsem natocila kamaradce, se kterou jsem si cestou psala, ale tak nemuzu vas ochudit.

jako pan
    http://www.youtube.com/watch?v=RvzfPFxxRtU
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Predkozka, myslim. A to, v cem visi konska chlouba je sourek. Oboji ted znam velmi duverne, protoze to alespon jednou denne drbu >.>
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: nemusí.... Cash má taky cushing a třeba chlupatej v podstatě není... u Snickerdoodla byl prvním příznakem právě otok tam (jak se tomu říká česky? Anglicky se říká sheath)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Je to snad muj kun. Sefova staje to vi, dostala i fotodokumentaci...
    A ne, cushing ne... to by uz celkove vypadal jinak...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: a ví to majitel? Jako otoky, které nesplasknou po pár dnech bych teda řešila.... plus opět - napadá mě u staršího koně třeba ten cushing
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Co by... kdo by to řešil... no comment...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: co na to vetka?
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Také "hojíme" - ten otok štípance (alias "vemeno") přetrvává a nelepšilo se to přírodně (spíše se to tvářilo, že to přejde do chronické fáze toho ztuhlého/zánětu otoku), takže mazání... :-( Snad to pomůže...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: úplně skvěle, už to není skoro vidět.... oni se hojí rychle (naštěstí)... Už jsem mezitím řešila pokousanýho Cashe... jak za ním panička nechodí, tak ho beru na jízdárnu s Nedem... bohužel jízdárna sousedí s paddockem s Abby, což je šílená ludra a asi byla v říji a zřejmě mi Cashe pokousala na zádech a na boku... (a nebo ho pokousal jeho soused a já si to nevšimla před jízdárnou - jak je Cash hnědej, tak to na něm není vidět a já ho nezkoumala)... ale už se hojí i Cash...
    MIST
    MIST --- ---
    CAROLIAN: jak se mu hoji ta rana ?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: měla bych to naučit Neda, on je docela tuháč.... by mu to prospělo....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam