• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Obcas ani ten papir nen smerodatnej.

Prisel typek a rekl "hej, mam letni pastvinu, je tam maringotka muzes tam bejt v lete"
    "kdyz ji zrekostruuju, muzu tam bejt dlouhodobe?"
    "jasne"
    A tak Nyemi prichazi o sto tisic na praci a materialech, zatimco typek bere dotace na prostor, co jsem mu obhospodarila a pak chce jeste dost hustej najem (zatimco on sam plati za prostor tu castku, co ode mne pozaduje za mesic, za rok).
    No, v zaveru jsem se musela odstehovat. Vtipny je, ze prede mnou tam byla ctrnact let neobhospodarena dira a ted se to zase stane, protoze typek chtel dojit, ale tezko najdou lepsiho spravce (hejla) co by tam do diry v lese sypal svuj cas a prachy a jeste solil.

Nebudu lhat, uz kdyz jsem do toho sla, tusila jsem to, nicmene kdybych v zivote nic nezkusila, tak bych mohla nedelat nic. Dalo mi to nejkrasnejsi roky se Sol a uvedomeni, ze kdz dokazu z hoven postavit jeden barak, zvladnu to i s dalsim (coz se ted deje).
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: To platí už dávno (snad od vynálezu papíru :-)), že "co je psáno, to je dáno"...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Muj je jen kun...

Jako pokud chcete long story, muzu vam ho tu odvypravet, ale kratke pouceni je "Na vsechno mejte papir".
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: to jsem taky myslela, že život v maringotce má nějaké stabilní obrysy.... a že si tam tak nějak žijete s koněm a slepicema....
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Ja myslela ze je ta maringotka kde bydlis tvoje. Nebo to uz je hudba minulosti?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: ja hlavne resila, ze jsem byla cely leto zase na ulici a kun byl v dost mizernejch podminkach :(
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no přikrmit by potřeboval... ono letos pastva asi nic moc :-(
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A jeste jedna ze dneska. Kdyz prijedu "domu", vypustim ho z ohradky na celou zahradu. Vetsinou za mnou chodi, zkouma vsechno, co se tam vali (a toho je fakt hodne, napriklad treba kabely na zemi) a obcas se pase. Current mission - vykrmit chudaka pred zimou.
    Jo a bonus, vcera nam nad hlavou lital vrtulnik, co kontroloval vysoky napeti, co mame primo nad pastvou. Cekala jsem, ze to s nim aspon pohne, ale zda se, ze si na techniku uz zvykl (jen co vrtulnik prelitl, tak si lehnul).

PES
    PES --- ---
    NYEMI: Takhle by se ve stejné situaci nejspíš chovala "malá béžová QH", ta je také strašná všetečka, všudybylka a vtěrka, ta by se také šla podívat úplně všude kam jde člověk...

(O víkendu dokonce provokovala ke hře na honěnou - vždy přišla, hlavu na rameno anebo pod ruku, ale pohladit se nenechala, odskočila a s pohazováním hlavou čekala na sebemenší pohyb a reakci, aby to z místa rollbackem odpálila tryskem okruh okolo ohrady... a když zjistila, že za ní nikdo neběží, tak doběhla zpět a zkusila to znovu...)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Po dni v ohradce jsem ho pustila na celou zahradu, a on misto aby se pasl, chodil vsude za mnou. I do chatky vlezl.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Trénoval chození po schodech? A (pro nějakou dobu poslední) šlofíček v klídku a na sluníčku si také užíval...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Po dlouhe dobe shledani. Mumon to oslavil slofickem.

PES
    PES --- ---
    PES: ...a zitra se kobylka vraci po operaci z kliniky zpet domu. Jeste asi tyden bude jeste v boxe a pak se zacne pomalu rozhybavat...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Velká pardubická: ostře sledované mrzačení koní za miliony – A2larm
    http://a2larm.cz/2018/10/velka-pardubicka-ostre-sledovane-mrzaceni-koni-za-miliony/
    PES
    PES --- ---
    Alespon prvotni dobra zprava - cesta na kliniku byla pohodova, operace se dle vseho zdarila a kobylka zacina srustat a hojit se a majitelka se tesi, az se s ni bude moci vratit z nemocnice zase zpet...
    Tak alespon neco malo pozitivniho...
    PES
    PES --- ---
    Kazdopadne i kdyz to neni muj kun, tak jsem s ni prichazel do kontaktu dost na to, abych byl ted jak na trni nez majitele daji nejakou zpravu o stavu/vysledku...
    PES
    PES --- ---
    SHAMPOO: Presny duvod neznam, ale pry cena (kdyz se vezme jen zakrok a klinika bez prepravy) vychazela i tam priblizne stejne a maji tam s timhle typem operace vetsi zkusenosti a praxi (tedy to info se mi dostalo proc ne VFU a proc ne ani HM)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    PES: oh jezisi... To mi nabizeli tehdy taky a operace tam stala jako dva andalusani...
    PES
    PES --- ---
    SHAMPOO: Do Vídně, Vávro, do Vídně...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    PES: drzim palce. Boxy na hermanaku jsou fajn a velky... Snad bude v poradku
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak budeme držet palce.... aby to rozchodila v pohodě....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam