• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    MIST
    MIST --- ---
    NYEMI: ten kun z toho ma prcu a vylozene se smeje :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Asi potrebuju plnoplaty...
    Jako jet v tom byla strasna bolest, ale vypada to.. tak.. epicky!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    mám dneska komplikovaný den, ale zdá se, že se začaly hýbat věci s mou různorodou vlastní i svěřenou zvěří....

kobyly z jatek - Crimson je závislačka na Cream, to jsem tu psala... včera ale naskočila na Cream - už jsem to viděla minulý týden, myslela jsem, že náznaky a pokusy jsou v rámci "blbnutí" a "probíhání". Nicméně včera na ní fakt vlezla a Cream jí napálila do hrudníku - ale hlavně tím to neskončilo - honila jí dokola, snažila se jí někde zavřít a zkopat (kruhovka naštěstí nemá rohy, že), kousala jí do kohoutku, fakt jsem takhle nasranýho koně ještě neviděla. Takže jsem psala majitelce - a kobyly jsou ode dneška nastěhované do paddocku, kde mají mezi sebou vrátka - tj. můžeme je pouště k sobě a můžeme je oddělovat. Ne, že bych považovala oddělování koní za dobré, ale v tomhle případě to asi bude nutné.
    Díky Psí historce o hřebčící kobyle z nedávna, jsem majitelce psala i to, že se mi nezdá, že kobyla skáče na spolubydlící a že otravuje i ostatní kobyly přes plot - takže teď jsem za hvězdu, protože vetka majitelce potvrdila že to je fakt na pováženou a má přijet a kobylu vyšetřit.
    Každopádně jsem ráda, že se podařilo pro kobči najít oddělitelné ustájení - jestli Crimson bude potřebovat operaci, tak by bylo dobré, aby se naučila být odděleně, plus Cream má Crimson už taky asi plné zuby a zjevně si užívala to, že má svatý pokoj.
    Teď zbývá držet palce, aby se nějak zvládla zdravotní situace....

Od koní jsem jela za kozama, a tam jsem zjistila, že moje kozenka se konečně uráčila vlítnout do říje (pět nebo šest týdnů nic - tj. buď jsem to propásla, nebo to nebylo znatelné - v pondělí jsem ale zajela ke kozlovi a přivezla kozenkám navštívenku - kozlí hadr), takže jedeme za kozlem.
    Sousedovic kozenka od úterka kulhá, respektive v úterý kulhala, dneska už skáče po třech, podařilo se mi uhnat vetku, která byla náhodou na ranči pět minut od nás, takže přijela hned....

ALe tedy ráno stěhování koní, pak přetahování se s velkou rohatou kozou.... a za chvíli vyrážím za kozlem (až jeho majitelka přijde z práce)... uááááá...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: na business je nejlepsi chovat naky rychle rostouci zvirata a prodavat je na maso :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    ANABEL_LEE: to mas vsude.. kdyz jsem tehda vypravela majitelce velsskych plemennych hrebcu kolik dostavam za kryti Vanishem, pripadne za kolik se prodavaj jeho stenata, prskala ze uz sere na kone a bude chovat psy :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: anebo treba fotbalisti..
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: a ja jim to preju, proc ne, ono v dostihovym sportu jsou ty castky treba za plemeniky jeste vyssi
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Ten dětem (a dcerce co má ráda koně) vyškrábl jen na Hnízdo... ale 1/4mld. vytáhl z kapesného dcerce na koníčka jiný miliardový tatínek...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: myslis Babis :)))
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: No co, miliardář trochu rozvířil vody a média mají o čem psát...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: to je clanek jak noha. parkur muzes provozovat i za mnohem mene nez miliony :) ale tak senzace musi bejt :)))
    PES
    PES --- ---
    Z parkuru se stal byznys za miliardy. Jde o vztah mezi člověkem a zvířetem, oponují jezdci | Ostatní sporty | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...sumam-jak-se-z-parkuru-stal-byznys-za-miliardy.A181210_202352_ln_domov_rsa
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Stále málo "paranoidní" s tím, že nepočítáš kam může kůň vlézt a co může strhnout?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Vesela historka ze soboty - byla jsem s tatou a kamaradem architektem na zahrade a delali jsme bojovy plany ohledne rekonstrukce. Tata mi akorat dodelal novej bezpecnej jistic, aby se mohla vypnout stara nebezpecna elektrika, a chvalil se "Tak a je to, to je ale parada a jak to hezky slo..." Tak jsme vsichni vlezli do domecku obdivovat jistic, no a jak nas tam bylo hodne, tak kun si rekl "co ja bych zustaval sam a venku" a sel se podivat taky. Az na to, ze tam od novyho jistice visela prodluzka, protoze jsme navstevu fakt necekali, takze nez jsme kdokoli stacil neco rict, kun prosel mistnosti a vzal celou krasnou pojistkovou skrin s sebou.
    Bylo to tak vtipny, ze tatovi nevadilo to udelat znova :))

A ja jsem dneska sama vybudovala pristresek! Zejtra jedu pro krajinky, kterejma to planuju obouchat, aby mi neprselo na seno. Kun dovnitr vlezl, zjistil, ze je to prilis pohodlny a sel si stoupnout z druhy strany, na dest...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Nesundal, on o nich ani nevi. Ani nebyly moc zapraseny!
    A jeste vesely report: Vcera jsme sice nemeli trhy a davy, ale dnes byla druha akce, rozsveceni stromecku, dokonce s zivou hudbou mistniho detskeho sboru. Nu, tak jsme sli. Byl tam docela slusnej dav, protoze chcalo, tak samy destniky, kocarky, rvouci, hrajici si deti, plus tam zase jezdi ten vlak kolem navsi kazdejch par minut... a jeste tam z obecniho tlampace hudlaly koledy, a to docela nahlas. Prekvapive mi prislo, ze ho docela postrasilo samotny rozsviceni stromku. Nastesti tam byly travnaty mista, takze nam hodne pomohlo stress eating. Parkrat jsme se prosli davem, pak musel chudasek konisek chvili v klidu stat (zatim jsme to vubec netrenovali, takze nejtezsi disciplina). Prislo mi, ze cejtil kone z vedlejsiho statku, protoze v nejakym momente i dost zneklidnel a zacal se vztekat. Pomohlo se trosku projit dokolecka a napast, pohladit, a bylo to dobre, takze jsme nikoho nepodupali, kun ma za sebou prvni opravdovy setkani se s verejnou akci, takze slava!
    No a pamatujete, jaka byla strasna svanda, jak jsem ho premluvila, aby vlezl do baraku? Tak dneska vesele bouram vevnitr, nacez kun se zacal sapat za mnou. Problem byl, ze tam nebylo zadny misto na otoceni a jak se ukazalo, betonova podlaha koni uplne silene klouzala. A do mistnosti, kde se boura (a kde by se zvladl otocit) ho nechci poustet, protoze tam je strasne moc bordelu, prkna s hrebikama a tak. Nastesti jsem kone zarazila u druhejch dveri a pomalu vycouvala ven, ale bylo to spatny, protoze tam bylo moc stresu a nechtela jsem, aby si pamatoval, ze kdyz se dostane do uzkejch prostor, tak nastava panika. Takze jsem uhnula nejakym nabytkem, udelala vic prostotu, aby se tam mohl hejbat bezpecne a presvedcila ho znovu, aby tam vlezl. Nechtelo se mu, ale kdyz to pak bylo podporeny zradlem a bylo to pomalu a v klidu, tak si s tim poradil. (Trochu tajne jsem doufala, ze tu pricku veme s sebou, nemusela bych ji pristi tejden vybouravat ja rucne...)
    Priste ho necham tam nacouvat uz z venku, at mame nejakou vyzvu.
    bouraci prace 1.0.1
    http://www.youtube.com/watch?v=-5xk90K1K9E
    PES
    PES --- ---
    VAMPY: To se dozvíme, až tam NYEMI dojede a zjistí stav... Snad dojede OK, ta hrozba ledovky byla/je velká, i když v Praze a okolí už je pár stupňů nad bodem mrazu, takže to co padá nejspíš hned nemrzne (tak jako tady, kde je -1°C a přerušovaně tu něco padá a částečně mrzne)...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: On si to sundal sam :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ted jedu za konem a vzpomnela jsem si, ze jsem mu vcera zapomnela sundat ty vodrazky...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Jo, jo, jen tak klidně čekal na svůj vlak :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CHEVALIER: Nevim, jak se to pozna.

PES: Hele, nikdo nic nerikal. On ten kun nebyl moc videt, protoze tam bylo strasnejch lidi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam