Dvojtej spam za jeden den!
Dneska jsem se ke koni dostala az dost pozde a protoze mi dorazily novy spagatky na oprate (stary jsem pri stehovani ztratila), tak jsem se jeste narychlo vrhla do zatahavani. Samozrejme, nic by se nemelo delat zbrkle a rychle, tak jsem proste jen chtela zkusit, kam az mne kun necha zajit. A mam pocit, ze kdybych trenink neskoncila ja, tak jsme se dostali rovnou k zaprahani vozejcku.
Za zminku stoji, ze chomout mel na sobe naposled nekdy v kvetnu, a to bez rozporky, a dohromady asi trikrat. Jenze od ty doby se hodne prohloubil nas vztah, kun uz treba chape, jaky zvuky vydavam, kdyz se mi neco nelibi, ze nemusi panikarit, kdyz dela neco spatne, a ja si zase muzu bejt jista, ze kdyz jsem kolen nej, udela maximum pro to, aby mi neublizil.
Nandala jsem teda postroj i chomout, kun drzel jak prikovanej, tak jsem rovnou presla k "opacku" - vedeni kone zezadu. Sice nesmele, ale na zvukovy pobidky se nakonec zvladl pomalu rozejit. Po jednom kolecku jsem si do ruky vzala rozporku na reteze, coz melo simulovat situaci, kdy se za nim neco vlece a pronasleduje ho to. Protoze nejevil znamky rozcarovani, rozporku jsem za nej pripnula na pevno.
Prvnich par pokusu se po te veci chtel ohanet zadni nohou, nicmene bylo videt, ze mne sleduje a kdyz jsem mu rekla, ze to nema delat, pokusu odehnani zle nohyzerouci rozporky zanechal. Nicmene se delo to, ze se rozesel na par kroku, ale byl moc nejisty, ohanet se po tom nesmel, takze se vetsinou pokusil couvnout, nebo ukrocit a dopadl zamotany se retezem a rozporkou visici za zadni nohu, coz mu napnulo i celej postroj a chomout. V takovejch chvilich jsem pouzivala svy nejvetsi eso v rukavu - duveru. Stacilo slovo a kun "zmrznul" ve stronzu, klidne i s nohou a visici rozporkou ve vzduchu. Pokazdy se nechal vymotat, nozicky uvolnil, podaval, proste spoluprace snu.
Mohla jsem ho dal "trapit" vedenim opratema ze zadu, on by to urcite nakonec pochopil, ale protoze kamaradi si maji pomahat, tak jsem oteze nechala bejt a vedla koniska zepredu. A to je konec pribehu, protoze jak zjistil, ze muze jit s rozporkou za sebou i bez zamotani se, mohla jsem se zase vratit k opratim a udelali jsme vitezne kolecko, jako profici.
Bohuzel uz jsme to delali vecer, takze mam jen nekvalitni zabery, ale jsem ted tak plna chuti do dalsiho tahani, ze se na to zitra vrhneme pres den a pokud teda bude mumon chtit a treba poridim lepsi footage.
prvni rozporka
http://www.youtube.com/watch?v=Gl_H1P1rYT0