• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    PES: hele kamaradce ted umrela kobyla. 23. Umrela ve spanku. Krasny zivot mela a byla v tehle kondicce. Ono se to da i se starym konickem. Jen rikam, neprudim.

NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Vzhledem k jeho veku je ten stav fakt smutnej.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Má svoje stádo (smíšené), svoje kobylky, teď i odrůstající hříbošku (které snad stádo vysvětlí, že se nemůže chovat jako předtím, kdy byla 'sprateček po ochrannou maminky')...
    V základu je spokojený, žrádlo je, voda je, stádo je, přístřešek je... sem tam ho někdo přijede 'oprášit', aby nezarostl mechem a nesnil 'od podvozku'...
    No a to, že by potřeboval nějakou kondiční práci ze země pro zhubnutí a nabrání svalů (stejně jezdit na něm není vhodné)... no asi nikdo nemůže mít všechno...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: To je dost smutny zvire. Bez jakyhokoliv zajmu okoli, plus navic v takovyhle "kondici" mu nemuze bejt hej. Kor na to, kolik mu je let :(
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Ber to tak, ze je alespon spokojenej ze ho nikdo neotravuje :)
    PES
    PES --- ---
    Ten pupek, ach ten pupek :-/ a žádné svaly na zádech :-/
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A ja mam video, na kterym je muj neovladatelnej hrebec! V zaveru mne odmenil za trpelivost krasnym chozenim do strany. Asi uz mu u toho zacnu rovnat tu hlavu.

divoky, nebezpecny hrebec!
    http://www.youtube.com/watch?v=VLlcMt99oOI
    PES
    PES --- ---
    Tak dnes 'velká akce' jménem OČKOVÁNÍ. Paní veterinářka se mne již v pátek ptala, zda bych se nemohl v neděli ukázat - měla štěstí, tento víkend jsem poprvé nocoval na Haciendě, tak jsem dnes ráno mohl zaskočit na ranč - přece jen 10min. na kole je něco jiného než skoro hodina cesty z města.
    Strašpytel Vobluďák byl dnes velký hrdina, vzal jsem ho z výběhu a dovedl na obvyklé místo do boxu, aby stál u stěny a nechtěl se motat (umí se moc dobře před injekcí schovávat za člověka). Hned přišla paní veterinářka a on viděl, že má jehlu - ale jak jsem jí říkal už když se ptala zda přijedu, neschovávejte to před ním, ať vidí co to je a nepanikaří - a jak viděl Vobluďák stříkačku, tak sice trochu 'povyrostl', ale ani se nehnul a dostal injekci raz dva, ani s sebou necukl. A dostal odměnu a šel zpět do výběhu.
    Nakonec mi přibyl ještě Ferdík, jehož panička byla tento víkend někde na školení, ten je (byl) také panikář před injekcí, ale přišel se pomazlit a podrbat uši a paní vet. s injekcí ani neřešil - tak si paní vet. pochvalovala, že mám na injekce jezdit já, že ten kůň u toho mazlení nic neřeší.
    A nakonec ještě dvě kobyly - 'mlaďoška' a její postarší matka kobyla - protože majitelka je 14 po porodu císařem a ještě se potřebuje trochu šetřit, ale ta se přijela alespoň podívat i se svojí 4 letou holčičkou (nadšenou, že má dva malé brášky)...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Dneska me fakt potesila reakce kobyly. Uzdim a kobyla mele hubou, ze udidlo ne a kdyz ji doteklo ze v hube neni nic, spokojene prezvejkla a opravdu na ni bylo videt, ze je spokojena :)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: úplně úděsné... hraničící s týráním chudáčka koníčka! Kaj se!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Je to strasny, vubec bych nemela kone vlastnit. Je tak divokej a neovladatelnej :(
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: No nazdar, 'kazit' koně furíkama :-/
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Dneska se nechal trochu ovladat od ciziho... tvora! A vubec, kolik koni se zvladne neposrat z vobrovskyho chodiciho plysaka! Je tak strasne sikovnej, ten muj mumuhrebec! ♥
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Anebo se zrovna na reprízu S-S-J podívali :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ááá.... to zase soudruzi vymysleli něco, co my, sledující Slunce, seno, jahody, víme už dávno...

Terapie hudbou? Terapie hudbou! | EQUICHANNEL.cz
    http://www.equichannel.cz/terapie-hudbou-terapie-hudbou
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak to víš, pořád se snaží poroučet větru dešti - a on ten vítr a déšť často nespolupracuje :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Jo, občas se seknou - jako když stav sucha trval i když u Vás tekly kopce přes dálnici a v Oroville praskala přehradní hráz ve švech (tedy praskal ten přetokový/obtokový kanál)...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: kritické sucho vyhlašují politici, neodpovídá stavu..... jak říkám - tyhle cykly jsou delší než jen střídání ročních období...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Njn, ale přece jen to bude lepší než cca před 3-4 lety, kdy bylo sucho tahem až bylo i vyhlášeno ohrožení kritickým suchem...

Tady byl dnešek deštivý (na pár místech - u Prahy a teď kolem Pce-HK a směrem na S.Moravu - to dokonce hraničilo s bouřkami), až k večeru se to přehnalo - ale za to může vichr, který fouká stále a výstraha je až do pondělí. Však ještě teď energetici opravují škody z té noční vlny. Navíc se ochladilo a má v týdnu sněžit s deštěm a zase i v noci mrznout. V úterý to vypadá na malou pauzu a pak opět fukéř po zbytek týdne. Tak snad to zvěř jen s přístřeškem zvládne (uvidím, jak mi vyjde čas a práce, že bych se zastavil zkontrolovat i ty, které mám teď tak nějak na starost i od té paní, které se teď čerstvě narodila dvojčata a má 'vystaráno'). Celkem i škoda, že stáj nedodělala ty kamery, po zkušenostech s jejich funkcí na Haciendě bych řekl, že majitelé by byli o hodně klidnější, kdyby se mohli mrknout do boxů i do výběhu.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: zase na druhou stranu - letos se to rozhodně líp vsákává... protože prší méně ale pořád... když jsou to bouře, kdy se to všechno spláchne, tak je to imho větší průšvih...

...ale ano, už je to únavný - to, co bylo potřeba, to napršelo, tak by to mohlo přestat :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam