Pro nevěřící
Tomáše ehm Terezy... (a pro případné škodolibé pobavení "neumění")
První obrázek je "zaštupovaná" masky Vobluďáka, který si zvládl pustit vlákna a tím vypárat celý řádek zachycením o seno v síti :-/
Druhý a třetí obrázek je neurochirurgická práce sešít roztržené okraje tak, aby se pokud možno nezmenšil prostor na ucho a zůstal i tvar (do druhého dne si kobyla nestěžovala a maska drží).
Čtvrtý obrázek je jeden zbytek té červené masky v místě, kde si to kobyla rozškubla (už jsem ho zatloukl zpět do dřeva, odkud se postupně vychlípl, jak kontrukce pracuje, když se o ni na sloupech drbe např. shirka kolem ocasu)...
...nutno dodat, že mi pri tom zatloukání asistovala andalušanka. Nejprve se sice polekala, rýny to byly velké a nesly se celou konstrukcí přístřešku, takže se stáhla na druhou stranu přístřešku a jevila tendence zdrhnout. Tak jsem ji uklidnil a nechal přijít zpět (přišla sama zpět), ukázal jsem jí co dělám a že budu ještě mlátit... čekal jsem, že asi znovu vezme nohy na ramena, ale ona je fakt úžasná. Viděla co dělám, viděla jak to dělám, pochopila, že ty strašné rány dělám já, ale že já jí tím neublížím, tak stála a čekala, než ten hřebík zabouchám špičkou do dřeva a pak se jen dívala s výrazem na pochvalu (jejím obvyklým za dobrou práci :-))...