• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Hmm, tomu já fakt nerozumím... já koně jen rozmazluji drbáním (takže pak za mnou chodí a i nerváci se hned vrátí, když náhodou vynerví a udělají pár rychlých kroků pryč, nechají si udělat i nepříjemné věci při ošetřování a tak vůbec)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Hele v poho, podle slunickovejch zarikavacu koni na fb jsem velkej tyran, protoze kun je jasne frustrovany a agresivni a dava mi jasne konejsive signaly :))
    Zeptala jsem se jaky jsou ty signaly, jestli je to to, ze se ke mne sam vraci, nebo to, ze ma usi dopredu, nebo jak si dava pozor, aby mne nenakopl, nebo jak zastavi hru, kdyz uz ja nechci.
    Zatim hodne dsti siru, ale odpovedet nedokazaly. Budu se muset smirit s tim, ze konum nerozumim.
    From a completely unrelated theme - diky tomuhle hrani si myslim, ze uz je cas se zacit ucit to vzpinani, protoze uz to vlastne dela, a dokazuje opakovane, ze kdyz mu reknu stop, tak prestane. Uz se tesim!
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Hmmmm... nebylo by to už přece jen krapet tvrdé? Alespoň jednu věc z toho by šlo vynechat, no ne? Copak jsi nějaký tyran??? ;-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Nojo, je absolutne nezvladatelnej! A nemam ani helmu! Kazdej vi, ze hrebec je preci nebezpecnej a musi bejt jen na jizdarne. A mlatit bicem. A vyvazat spagatama :D
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Hehehe... to je ale "nebezpečnej" divočák :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Velmi prace ze zeme.

rozhodne netrenink
    http://www.youtube.com/watch?v=_S9txr4xrzk
    PES
    PES --- ---
    PES
    PES --- ---
    PES: výchovném - vychovaném
    PES
    PES --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Já nikterak nesporuji tempo (snad je to dostatečně jasné z textu), jen jsem přepočítal vzdálenost a uvedený čas na řekněme minimální průměrnou rychlost, kterou bylo třeba udržet a to za předpokladu současného udržení správného směru, opět s ohledem na zmíněné polodivoké koně - což na nám běžně známých endurance jaksi je dost rozdíl na výchovném koni (ideálně vytrénovaném a výchovném tak, že respektuje nejen ten směr, ale i tempo udané jezdcem, aniž by se takříkajíc 'pral')...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    tak na ME i 30km/h
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    PES: 9,5 km/h je relativně normální tempo. Minimální tempo na ZM Endurance (cíli nejjednodušších) je 8km/h.
    na jednom z velkých závodu, tuším ME se teď jelo? se jezdí tempem i 24-26km/h..
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Dokazu si predstavit ten narez kdyz jedes poslednich 30kilaku ten den a krotis ctvrtyho kone, kterej je na tozdil od tebe plnej sil... to jestli ten sedmdesatnik zvladnul, tak klobouk dolu!
    PES
    PES --- ---
    VANMPY: 1000km za 7,5 dne = 133km/den při cca 36km/koně (1000/28) = 3-4 koně/den...
    Jelo se to přibližně v půlce října, kdy v Mongolsku od 4.srpna (to je světla řekněme o 5:30 do 20:30, spíš 6-20) je rozumné světlo cca 14h, takže průměr (non-stop pd světla do tmy) v terénu kolem 9,5km/h - reálně bude muset být ta rychlost vyšší (přestávky na výměnu koní, na potřeby, atd...)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Tyjo dobrej zavod
    PES
    PES --- ---
    Tisíc kilometrů v sedle. Pochod smrti, říká nejstarší vítěz v historii - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ic-kilometru-v-sedle-pochod-smrti-rika-nejstarsi-vitez-v-historii-40294383
    PES
    PES --- ---
    Brnem projela historická koněspřežná šalina. Na hodinu přesně jako před 150 lety - Brněnský deník
    https://brnensky.denik.cz/...ka-konesprezna-salina-na-hodinu-presne-jako-pred-150-lety-20190817.html
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak super, koníček masku za týden nezrušil... možná pochopil, jak je pro jeho uši důležitá ;-)
    A zmerčil mne na 50 metrů a už zdravil tišším řehtáním..
    PES
    PES --- ---
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Když ty "pevné" (netrhací, nepáravé) zrovna nikde na tu jeho velkou kebuli neměli... (všechno určitě vykoupeno hned z jara...)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no já bych masku dávno hodila po někom a koupila novou..... jako to párání masek nechápu, s tím jsem se tady nesetkala.... a nedělám si iluze, že by ty "naše" nebyly z Číny...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam