• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: nepletes. z ruky se ma pripoustet pokud kobyla hrebca bere, kdyz po nem kope a je treba ji svazovat, tak to k tomu neni a je akorat o hubu
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: JAJ! Takze se uplne nepletu?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: mas pravdu, jsou tady ty pohnutky financni, ale je dobry si uvedomit, ze kdyz ten chov koni bude stat trikrat tolik, tak tech koni bude trikrat min.. a zejmena u chladaku by to byla skoda. Ekonomika chovatelstvi k tomu proste patri, neda se to oddelit.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A je fakt, ze ve trech jsem ho koupila a fakt bych nebyla schopna s nim predvyst to, co ted, coz je asi to predepsany minimum. Kdybych ho mela od jednoho roka, tak asi jo.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Ona ti to Vampy milerada vysvetli :). Treba tak, ze to co jsi videla, nebo co delaji v Camarque je prirozene sexualni chovani kone. Pripousteni koni “z ruky”, kdy se kobyla vyvazuje a davaji se ji fajfky atd., to je prasarna. Konec vysvetlovani :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: ja myslim ze by ti to uchovneni stejne k nicemu nebylo, copak bys platila kazdej rok poplatky do registru? :)))))))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: tak samozrejme
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: No. Ale je to dobry jen pro lidi, ne pro kone. Nerikej mi, ze lidi by nemohli pockat par let. Jen proste by to byly prachy, protoze by se musel kun zivit dyl, aby se pak ukazalo, ze treba neprojde. Ja chapu ty pohnutky, ze kterejch chovatelstvi vychazi, presne jak rikas, ale je to bezohledny k tem zviratum. Fakt jsem na zacatku chtela vsim timhle projit, ale... ale. Nehlede na to, ze proste prachy na takovou srandu nejsou. Tak mam hrebce, ale alespon je spolehlivej :)
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Zažil jsem pár majitelů, kteří to "fakt nic není" nedali (ale IMHO chyba byla spíš v majitelích než v těch zvířatech)...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: tak na svodu fakt nic neni, akorat predvedes kone :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: no chladaci jsou trosku driv, ale je to relativne brzo, ale ma to svoje duvody
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: jo takhle ty myslis ze nemusi jit do hrebcince do testu.. chapu.. ale jako ono to ma svoje zduvodneni, protoze ti hrebci tohle musi dat, na to se slechti, na to aby byli pracovni kone s kteryma zvladne pracovat i cizi clovek, ne aby byli mazlicci jednoho pana, to od toho pracovniho plemene kone nepozadujeme. Dale tim standardizujes podminky hodnoceni.. Ale chapu no, nicmene i kdybys mela polni zkousky, mas tam predepsanou vystroja ulohy a ano, dela se to brzo, protoze je treba vyselektovat mlade hrebce, kteri jsou nepouzitelni.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A vubec, sjem si jista, ze Normenek by exterierem uuuurcite prosel :)))
    Moje atestace probehla v sobotu, kdy bycl schopnej predvest ve vsech chodech, ze mne nevyklopi, i kdyz jsem uplne nadrana a jedem kolem ohrady s konma :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Nehlede na to, ze ty vykonostni zkousky delaji v tech trech letech, ne? A to mi prijde jako hodne dementni, protoze ve trech se ma leda tak zacit pomalu pracovat. To snad uz vime vsichni, ze kun je dospelej az v sesti.
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Nicméně jako první krok by museli tohle...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Pokud mi jista slecna z Danska nekecala, tak tam staci cvod a vykonnostky. Atestace neni. U nas taky u nejakejch plemen neni.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: neboli, vzk maj tak nak vsude kde si to dokazu vybavit. nejak ty hrebce proverit musi.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tak to mi rekni, do kteryho chladnokrevnyho nemeckyho svazu ti hrebci nemusej na zkousky vykonnosti :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: svod je jen zapis kone. pro uchovneni musis hrebca dat do testu nebo s nim prijet na vykonostky, ty jsou nejak predepsane, pro chladaky jsou tam ruzne zkousky v tahu no a samozrejme exterier
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Pisecna boure, snehova boure, tornado... to je povsechne vanuti :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Ano, coz je uplne ok. Ale nemusi na posrany atestace. Aneb "zavrem hrebce na dva mesice nekam, kde z tvyho vymazlenyho, jemnyho stuclika, vymlatej dusi lidi, anebo kone". A jeste vysolis. A kdyz ti ho tam naaaahodou zmrzacej, tak ti za to rozhodne nic nedaji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam