• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    PES: tráva byla více než nějaké pózování...

PES
    PES --- ---
    A koníček dostal zbrusu novou, pevnější, odolnější (doufejme) masku proti hmyzu...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... ale čtyřicetikilové kozy mi na klín nelezou, to přestaly dělat někdy ve třech měsících.... ale je pravda, že předloňské kůzle, Pixel, se mi klidně opře předníma o břicho... pokud má člověk zrovna třeba jen tenké letní triko, tak s těma ostrejma paznehtama nic moc...

A ještě přihodím slepičí historku - začala jsem kozám pouštět do chlívku a výběhu slepice, aby tam trochu udělaly pořádek s mouchama.... a po cca týdnu mi z toho vyplynula Vanilka - ta bílá slepice, která měla loni u koz azyl, když jí kohout moc porval a ostatní slepice začaly slepičí klobanou... zkoušela jsem různé kombinace, dvě slepice, nové slepice, staré slepice - a teď je to tak, že Vanilka už je připravná u dvířek, ráno si nastoupí ke kozám a večer čeká u dvířek, až jí pustím zase ke slepicím... když jsem tam měla jinou slepici s ní, tak jí Vanilka klovala a vyháněla. A narozdíl od jiných slepic neběhá teskně kolem plotu a nehledá, jak se dostat zpět... nenechá se vyhodit kozama od zrní, ale ani kozy neklobe... prostě tam tak spolu žijí... včera mi tam nechala vajíčko...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: co aby jim nezůstalo? Je pravda, že tři čtyřicetikilové kozy si na klín nevezmu :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Aby jim to nezůstalo :-§)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES
    PES --- ---
    A na závěr skoro hysterické řehtání andalušanky, že jsem ještě nepřišel za ní a shirkou ;-)))
    PES
    PES --- ---
    Vobluďák na té "správné" trávě... ani nemusí odejít z areálu.

PES
    PES --- ---
    A began (alias předtím "prohnilý koníček") si mne stále pamatuje...
    ... přiběhl ke mně přes půl výběhu s nadšeným výrazem, že se jde pomazlit a prý v uších hmyzáci otravují (potřebovali by masky na uši skoro všichni).

Opravdu potěší, že si koníček pamatuje tak dlouho (o další tři lidi, kteří si přišli do výběhu pro koně, nejevil sebemenší zájem). A i postát na focení si pamatuje (pokud jsem neměl mobil v ruce, tak by chodil stále za mnou, ale při focení jak socha, jen hlavu otočil).

PES
    PES --- ---
    Včera nebyly moc vhodné momentky na focení koní, ale alespoň tunýlek z druhé (severní) strany...
    ...Vobluďák na křižovatce před tunýlkem z téhle strany (kříží se tam dvě hliněné/lesní/polní cesty a ještě v takovém ohybu) už umí spolehlivě odbočit na pěšinku k tunýlku (a pak samo bezproblémově vlézt dovnitř, i v podstatě na volno a bez pobízení)...
    Horní okraj obrázku je de-facto vizuální rovina nahoře vedoucí dvoukolejné hlavní železniční trati, která by bez tohoto průchodu dost krutě omezovala možnosti a směry vycházek z ranče.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: nevím, jeslti ve 30. letech měli gangsteři na drogy plastové coolery :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: V jednotlivých časových epochách jsou všechny odpovědi správně :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    takový kvíz, jo!

Přijede auto do postranní uličky, chvíli hledá adresu, pak zastaví před domem. Vyleze osoba s šátkem přes obličej a rukavicemi, proplíží se na stranu domu, otevře tam plastovou chladničku, z té si vybere balíček obsahující jehly a stříkačky a urychleně odjíždí.

1) jedná se o scénu z Amerického filmu o gangsterech ve 30. letech

2) jedná se o běžný jev v drogových čtvrtích San Francisca

3) vetka mi nechala před barákem zásobu stříkaček a jehel, abych mohla začít dávat penicilin dalšímu kůzleti se stafylokokem
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY:
    ANABEL_LEE: veterinární sestra jsou tři roky po "maturitě" - zkoumáme, jak něco z toho absolvovat už teď (teoreticky už může mít souběžné studium), ale teď teda všichni dělaj mrtvý brouky a je hrozně těžké vyrazit nějaké informace.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: To je pravda. Ja vychazim z evropskejch a britskejch pozadavku. Ale dneska musis mit skolu na vsechno si rikam
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: buhvi jak je to v USA, treba musi mit nejaky college courses
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Nechce studovat znamena nechce na vysokou? Veterinarni sestra snad potrebuje jen nejake doplnkove vzdelani ke stredni/na stredni, ale nemusi na vejsku :)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: To trochu limituje možnosti, zvláště to druhé... (takže kariéra ve fast-foodu? vlastně ne, tam je to přeplněné produkty soc./gend.studií , moc těžká konkurence :-))) )

(P.S.: Já vím, akrobatka, cirkusačka... chvilkově :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: lidi léčit nechce :-) A nechce studovat :-)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Třeba budeš mít nakonec doma lékařku (bude se hodit, až přibude ještě pár let a křížků na hrb) anebo veterinářku :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam