• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    PES
    PES --- ---
    Nedávno jsem dával jinde pro srovnání sucho v létě 2018 PRISPEVEK, tak dnes po půldenních přivalových bouřkách na stejném místě:

NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: No, tady zatim furt jen prsi. Prvni sec bude urcite luxusni a troufam si tvrdit, ze mozna letos budou i otavy.
    PES
    PES --- ---
    Zatím byl (alespoň na konci) mokrý Máj, pokračuje to zatím i na začátku června, voda postupně i vsakuje do hloubky...
    ...tak snad nebude v létě takové sucho jako v létě 2018 - foto stejné řeky, i když to tak nevypadá, horní je foceno přímo z koryta zhruba v místě, kde na spodní fotce (focené z mostu) jsou po pravé straně ve stromořadí za mezerou dva stromy těsně u sebe (tj. v korytě je to na fotce na hranici horní třetiny fotky)

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: beránka fakt závidím...:-)) Jsem od podzima nebyla v sedle, to bude zase odřená prdel, až na něco zase vlezu...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: a jakeho ma mekouckeho beranka na sedle :)))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: muj jezdecky vzor :)))
    PES
    PES --- ---
    "Čupr babka" :-)
    twitter.com/RoyalFamily/status/1267207217515806729
    The Queen is pictured riding Fern - a 14 year old Fell Pony - in Windsor Home Park this weekend. pic.twitter.com/z9DUnW9yB3 (14:31 - 31. 5. 2020)
    PES
    PES --- ---
    Když dnes prší a prší, tak foto ze včera, kdy se z Vobluďáka seškrábalo nějaké bláto, vyčesala další trocha zimních chlupů a kromě pasení si mohl užít i oblíbené vyválení se na písku jízdárny (který byl v sobotu dopoledne navíc od Slunce pěkně na povrchu vyhřátý)...

"Nudle" panorama (ale lze rozkliknout na 2281x400px šířku)

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jinak já mám dneska taky moment, který mi připomenul Sol... kůzlata se vloupala do slepičího výběhu... naštěstí se zdá, že kluky víc zajímalo blbnutí na schůdkách do kurníka a prolezačka do kozího chlívku než slepičí krmení a zatím se nezdá, že by byl nějaký problém... (je jim 5-6 týdnů, takže ještě pořád se živí převážně mlíkem, tak snad toho moc nesežrali... a samozřejmě, že jedna vetka na Novým Zélandě, druhá někde v paďousích v horách, musela bych volat jánevímkoho). Jako letos je to s kozama furt něco - a to jsem všem tvrdila, jak jsou to bezúdržbová zvířata s minimálními výdaji za veta... uáááá...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak to jsem nečekala.... doufám, že se má dobře....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Nebyla to Sol, ktera si v samote vylozene rochnila a nabouravala tvy statistiky.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Tak dobre ze ti podarilo zhodnotit leta driny! Nicmene co te nakonec vedlo k rozhodnuti ho prodat?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: jako vážně?
    PES
    PES --- ---
    Njn, kůň není motorka...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Prodala jsem ho za tucny obnos.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: A copak se stalo?
    PES
    PES --- ---
    VAMPY:
    KVÍZ: Jak znáte koně, pratury a zubry, divoké kopytníky od Milovic? - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/...pytnici-milovice-divoci-kone-praturi-zubri.A200526_130110_hobby-mazlicci_mce
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Muzes se jich zeptat.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: A není to tak trochu obrazně facka těm, kteří Ti ho pořídili?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Uf, tak to je stesti, ze zadnyho nemam!
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    A mame tu dalsi konsky vyzkum :)
    Kone kteri jsou z pastvy priveseni do individualnich boxu maji lepsi welfare pouze po dobu kdy pobyvaji na pastve s ostatnimi konmi. Po privedeni do boxu jejich welfare neni lepsi oproti konim, kteri do vybehu nechodi. Naopak, prechod z pastvy zpet do boxu kone deprivuje natolik, ze jsou schopni byt agresivni vuci cloveku, ktery je vede z vybehu, pripadne se u nich zhorsi projev drive rozvinuteho stereotypniho chovani... a ted babo rad co s tim (jasne, mit kone ve stodole na volno po skupinkach a nebo 24/7 venku ve stade). Kdo ma jednoho kone, ten to ma blby, ten ho ma deprivovanyho at je venku nebo vevnitr furt stejne.

Effects of a temporary period on pasture on the welfare state of horses housed in individual boxes - ScienceDirect
    https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0168159120301155
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: Ten Clydesdale byl vychovanej....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam