• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    ...a kdo to nemá na/nezná z FB, tak nějaké stripy jsou na

Fergus the Horse - Horse Cartoons by Jean Abernethy
    https://www.fergusthehorse.com/#comics
    Everything Equine : HORSE COMICS
    http://organizeequine.blogspot.com/p/fergus-horse-by-jean-abernethy.html
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Jj, na malý koně bacha!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: já bych malýho koně nepodceňovala.... u nás miniminiponička prohání minioslice (které si normálně na hlavu srát fakt nenechají a jsou větší než ona), Ned se vytahoval na dva magory plňase (on cca 150 v kohoutku, oni ke 170) - a když mu rozsekli oční víčko, tak to skončilo elektrickým ohradníkem.....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Nedella, on je :D
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Asi to dělá úhel fotky, ale huculík vypadá jak trpaslík...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Debilci se seznamujou, den treti. Dnes po sobe vyjeli jen jeden a pulkrat a uz jsem Normena ani nedrzela (ale pojistny voditko komplikujici behani jsem mu jeste nechala). Smashing suckcess, casem je mozna snad i budu moct nechat spolu! Jinak kazdej bydli na svym placku, a na zahrade se stridaji. A pak jim dvakrat denne nakosim furu, a nad jidlem se docela v pohode dneska socializovali. Normen je normalni hajzlik, takovej namachrovanej debilek. Rocky je vychillenej a akorat si nenechava srat na hlavu.

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    něco veselého - nejlínější koza na světě.... i k té pastvě si lehne... (všimněte si levé zadní, ležérně visící ze špalku dolů)

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: no doufam.... Chci vecer projet jejich vybeh, jestli to nevyplivnul.... Je to takova situace z kategorie, ze kazdy dobry skutek bude po zasluze pitrestan. Brownie je mistni, stajova koza, vetsinu zivota prozil ve vybehu - ja jsem ho zacala brat na pastvu, kdyz jsem se pristehovala s myma kozama.... Protoze mi bylo tech mistnich koz lito. Furt zavrene, obezni, asocialni, blbe krmene.... Takze je beru na pastvu, sypu jim mineraly a sodu - zmenu krmiva na ciste seno jsem neprosadila (krmi je smesi s vojteskou - ja svym kozam objednavam / kupuju seno extra).

No a jeho majitelka je na dovoleny a pri pastve se stane tenhle prusvih.... Chjo....
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Jen modlit? Aby to vydrželo super, bude třeba hodně poctivé dřiny, píle, soustředění a výdrže...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Nojo. Uvidime, jak dlouho to zustane super. Ja se budu jen modlit.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: a tak to je super, ze mate spOLECNOST :)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Casem ho asi vykadi :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak hňup stále žije, přežvykuje a chová se jako obvykle..... takže zatím igelitový pytlík zvládá....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Jojo, jak tam lurkuje zpozaty plachty :D Ma pod ni seno.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: Normen stanuje?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: díky... to jsem taky usoudila... ten vůl pak večer ležel v chlívku a s blaženým výrazem žvýkal, tak snad bude OK.... Já nevím, jestli je to povahou nebo ne-výchovou, ale on je fakt magor - akorát že zatím to byly věci spíš legrační - sežral mi šek (naštěstí ne peníze), sežral banán (celej, i se slupkou), orvával papírové balení z pytlů s cementem.... kolik sežral věcí typu papírová cedulka z pytle se žrádlem, papírový ubrousek atd., snad nemluvit. Ale ten igelit mi přijde blbej. Musím doufat, že to byl nějaký ekospratek a byl to takový ten rozpadací igelit.... (i když pochybuju, když to byly takové ty nejhnusnější, zářivě oranžové, na deset metrů páchnoucí umělé chipsy - když tímhle někdo krmí pětileté dítě, tak je mu nejspíš nějaká ekologie u prdele)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Jsem strasne moc rada :) Normen bude mit to, co potrebuje, druhyho kone. Ja z toho moc penez mit nebudu, protoze je obratem vrazim zpet do koni, ale je to win win. Mozna, kdyz bude ten treti kun, tak by i nejkay drobny zbyly, ale ja chci stastny hajtry, ne prachy. To se jeste uvidi.
    Ted mne ceka nejtezsi ukol, postavit pevnou ohradu kolem dost velky pastvy, a to bude nejakejch penez. Doufam, ze mi daji za ustajeni na rok dopredu a z toho se to postavi.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Bud rada, treba z toho budes mit nejaky prasule
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    No, prodej se nakonec nejak nestal a misto toho se ze mne stava "ta pica, co bude rejzovat za ustajeni". Jeste je sance, ze mi tu do konce leta pribude jeden hucul, ale uvidime. A ja uz se tesila, ze si konecne od toho kone odpocinu...

VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Nic, pozorovat. Kozy zvladnou cokoliv. Kdyby prestal prezvykovat, nebo zrat, tak volat veterinare, jinak bych to ale neresila
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam