CAROLIAN: Tak daleko jsem tedy v postupu k MVDr. z oboru koní nedošel ;-) Znám sice spoustu tip a triků díky studující veterinářce, které jsem se několik let (no několik hodně) staral o kobylku, aby ze svých 1,5 let nerostla jako dříví v lese zatímco majitelka studovala až se z ní kouřilo. Nějakou dobu jsem s ní občas jezdil jako "pomocný podržto asistent" (podrž koně, podrž sono s obrazovkou, podrž irigo při výplachu kobyl před inseminací apod.)...
Zkoušel jsme prohmatat a proťukat oblast ledvin (to, pokud by to byly ledviny, by při bolestivosti poslalo koně celkem spolehlivě k zemi resp. kecnul by nejspíš na zem jako pes na povel Sedni! a ono naštěstí nic).
Počasím by to být nemělo, je teď relativně celkem teplo a i když je venku, tak momentálně není "průvan" pro nachlazení. A jelikož nedělá nic namáhavého, tak ani nachlazení po zpocení není pravděpodobná...
Bohužel, teď by se hodila kamera(y) pokrývající výběh jak sůl, aby se dalo dohledat zda, jak a kolikrát močil a pil. A kdyby se zase u toho natahoval a kroutil, tak veterináře - jenže já už dnes musím zase úderničit pro klienty (třídenní prodloužený víkend skončil), rančérovic ho sledovat non-stop samozřejmě nebudou, zavřít do boxu, kde by se dalo vidět zda udělal loužičku, to by asi skončilo zbytečně vystresovaným koněm a asi i rozkopaným boxem (je moc dlouho zvyklý na 24/7 a stádo) a majitele se o víkendu pro jistotu dovolat ani nepodařilo (nebral telefon rančérům - tj. dalo by se předpokládat, že pokud majiteli koně volá někdo z ranče, tak to asi je důležité a v dnešní době mobilní není snad místo v civilizovaném světě, kde by se nedalo dovolat).