ANABEL_LEE: Předpokládám, že za těch mnoho let je jasné, že ne vše je ideální (ono všude se něco najde, ideální stáj jsem zatím za bezmála 25 let nepotkal)...
Třeba představa, že někdo bude ty koně ve výbězích neustále sledovat je z té idealistické sféry (jako technokraticky založený bych řekl, že tomu by částečně pomohl kamerový systém pokrývající boxy i výběhy a majitelé by se na koníčka mohli podívat nejlépe i ze záznamu, ve sci-fi provedení rovnou s AI systémem vyhodnocujícím nestandardní chování jednotlivých koní - ale to také nepůjde, už jen GDPR nějaké kamery s přístupem byť majitelů koní spolehlivě posílá do kytek).
Přístup k řešení různých problémů je věc majitelů (koní a rančů), takže já můžu jen pomoci tím, že tam tomu věnují čas, rozhlížím se a co se mi zdá jako problém, tak na to upozorňuji a pokud to jde, tak i pomůžu s nápravou/řešením... Mám za to, že tak nějak by to měli dělat i ostatní, i když leckde upozornit stáj na problém či jen potenciální průser je koledovat si o spršku nevraživosti popř. i hůře.
Pro hodně stáji je bohužel nejlepší kiient, který se nedívá nalevo či napravo, nic neřeší, platí, odjezdí si jen svého koně a vypadne anebo ještě lépe pokud platí a ani do stáje neleze a kůň nic nepotřebuje a může být 24/7...